Eline sağlık.
Ben de kısaç bulamayınca kendim inşaat demirinden yapmıştım. Hala kullanıyorum.
İlk kısaçtan tecrübe elde ettiğine göre daha kullanışlısını da yaparsın.
Birkaç edindiğim tecrübeyi aktarayım.
Kısacın uzun olması iyi oluyor. Hem dövme de, hem de ısıl işlemde kullanılıyor.
Sap kısmının köşeli değil de yuvarlatılmış olması konforu artırıyor.
Ağız kısmının iç tarafına teker izine benzer taşlamayla izler açılması malzemenin kaymaması için iyi oluyor.
Bir de sapa bir halka takılırsa, sürekli sıkma derdinden kurtarıyor.
Birleştirme için de civata-somun yerine perçin yapılırsa daha iyi oluyor.
Teşekkür ederim Mehmet ustam daha çok işi var ama ben sabredemedim hemen paylaşmak istedim.
Bugün sapı yuvarladım ve daha da uzattım. Diğer işlemleri yapacakken tüp bitti. Tüp bitince kiridashi ye geçtim.
Tüp alınca sapı biraz daha inceltip uzatacağım, civata somun yerine civatayı ısıtıp pim gibi şişirmeyi deneyeceğim birde kolların arasını açıp ağızı düzeltme işlemi var bu paylaştığım epey bir kaba haliydi.
Elinize sağlık güzel olmuş bıçaktan çok bu işler her nedense ilgimi çekiyor galiba dövme işi her başka işte güzelleşiyor hocam 
Teşekkür ederim Şaban ustam. Bende metal olsun başka malzeme olsun üç boyutlu modelleme konusunda çok hevesliyim

Sayın Yasin Uz:
Kısacı ilk olarak yaptığınıza göre uygulama yeterli olmuş.
Ufak bir yay parçası üzerinde yaptığınız iyi bir başarıdır.
Gördüğüm kadarıyla uygun olmayan yerleri veya hatalı yerleri yazayım:
Ağız, göz ve sap olarak kısaç 3 bölümdür.
Ağız istediğiniz kullanım durumuna göre değişik olur, sizinki düz kısaç olmuş.
Göz bölümü yuvarlak olur sizinki uzun olmuş.
Saplar bir birine yakın olmuş zaman içinde avucunuzda eti sıkıştırabilir.
Şöyle bir şey yazsam anlaşılır mı acaba:
ağızın çıkışıyla sapın çıkışı aynı düzlemde olmaz, sap ağızla açı yapacak durumda biraz daha yukarıdan olmalı ki saplar birbirine değmesin.
Sap gözden çıkışta köşeli olur ama sonra yuvarlatılır ki avucunuzu korumak amacıyladır.
Düzeltilmesi:
kısacın göz bölümü tavlanıp sapların arasına bir demir çubuk sıkıştırılıp saplar paralel duruma getirilir ve ağızda kullanılacak duruma getirilir.
Kısacın son durumu: saplar arası paralel açıklıkta ve ağız parçayı sıkmış durumda olmalı.
Teşekkür ederim Murat ustam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ağızı ve kolları toparlayabilirim de göz kısmını istediğim gibi yapamadım bir türlü. Çekiç biraz kaba geliyor sanırım o göz ağız sap üçlüsünün birbirine bağlandığı noktalarda düzgün bir şekil veremedim. Bitmiş halini paylaşacağım inşallah yakında.