Bıçak Sanatı - Forum

Dekupaj Testereden Perdah Düzeneği

mhmmd

• **
  • 113
  • Meslek: inşaat mühendisi
  • Yer: denizli (i) , akşehir (m)
Ynt: Dekupaj Testereden Perdah Düzeneği
« Yanıtla #20 : 22 Mayıs 2021, 00:08:11 »
Adnan hocam çok pratik sevimli birşey olmuş, bir o kadar da işlevsel görünüyor elinize sağlık. Ama dekupajın orjinal kablosu heder olmuş ona üzüldüm..  Akşehir de dikkatimi çekmedi değil hemşehri çıktık sanki :)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #21 : 22 Mayıs 2021, 02:34:47 »
Elinize sağlık hocam güzel olmuş Shurap ı hep özeniyordum sonunda içimizden birinin yapması beni mutlu etti
mesafe vs daha çok geliştirilebilir  :) :2up
Gendarmerie Special Operation...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 22 Mayıs 2021, 16:16:56 »
Böyle bir düzenek yapılacak ise bıçak yerine zımparayı bağlamak bence daha mantıklı. Rulo zımpara kullanılır. Bıçağı taşlama hattına paralel veya taşlama hattında da zımpara yapılır çok daha iyi sonuç alırsınız. Rockstead bıçaklarında bu tarz bir perdahlama yapılıyor.  https://www.rockstead.jp/making/

« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2021, 16:18:40 Gönderen: Salim Türk »

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #23 : 22 Mayıs 2021, 21:58:39 »
Adnan hocam çok pratik sevimli birşey olmuş, bir o kadar da işlevsel görünüyor elinize sağlık. Ama dekupajın orjinal kablosu heder olmuş ona üzüldüm..  Akşehir de dikkatimi çekmedi değil hemşehri çıktık sanki :)

Teşekkür ederim ustam, beğenmenize sevindim :) Kablo filan hiç gözüm görmedi içinden bir şeyler sökmek gerekse onu da görmeyecekti :D
Hemşehri sayılırız :) Aslında Kayseri Pınarbaşılıyım, Pınarbaşı ile bağım hiç olamadı ama lise sonuna kadar Kayseri merkezde yaşadım, üniversite tahsili süresince biraz İstanbullu oldum, mezun oldum olalı da Akşehir'deyim. 7 yıldır buradayım, az buçuk Akşehirli oldum :) Profile Kayseri'yi de ekleyeyim en iyisi, sizde de Denizli yazıyor, Akşehir'i de eklemenizde fayda var :)

Elinize sağlık hocam güzel olmuş Shurap ı hep özeniyordum sonunda içimizden birinin yapması beni mutlu etti
mesafe vs daha çok geliştirilebilir  :) :2up

Teşşekkür ederim ustam, beğenmenize sevindim. Daha iyisi size olsun inşallah. :)
Shurap'ın makinesine özenmemek elde değil valla, benim hâlâ içim gidiyor o makineye :D Önceki mesajlarda Kazım Bey birkaç basit düzenek atmış, şimdi bakınca Shurap'ın makine pek zor gibi görünmüyor bana. Bir el atan olursa forum daha da şenlenir :)

Böyle bir düzenek yapılacak ise bıçak yerine zımparayı bağlamak bence daha mantıklı. Rulo zımpara kullanılır. Bıçağı taşlama hattına paralel veya taşlama hattında da zımpara yapılır çok daha iyi sonuç alırsınız. Rockstead bıçaklarında bu tarz bir perdahlama yapılıyor.  https://www.rockstead.jp/making/

Teşekkür ederim Salim ustam katkılarınız için. O durumda bizim basit düzeneğe zımparayı sabitlemek, bir de yüksek kumlara doğru sık sık zımpara değiştirmek biraz zor olur gibime geldi  ::)  Muhakkak Rockstead'ın kolay bir sistemi vardır ama :)

mhmmd

• **
  • 113
« Yanıtla #24 : 23 Mayıs 2021, 00:02:22 »
Est. Adnan Hocam ustalığı kim kaybetmiş ben buldum.. Kablo daha iyi  amaç uğruna feda olmuş artık yapacak birşey yok 😊

Az buçuktan daha fazla akşehirli olmuşsun artık hocam. Memnun oldum tanıdık bir şehirde olmana. Umarım bir gün şu  süreç geçer, oturup bir çay içeriz

KAZIMUGUR

• **
  • 122
  • Meslek: Elk müh
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #25 : 23 Mayıs 2021, 09:05:57 »
Bir el atan olursa forum daha da şenlenir :)

Görünüşe göre yaklaşık , disk çapı 50 mm gibi , yani gidip gelme boyu 50 mm .
Mafsallar eşit gözüküyor.
Videodaki mafsallar yerine hazır olarak " danagözü " ( 8-15 TL civarı ) mafsal kullanılabilir.
Veya lama gibi bir yuva ve minik rulmanlar ( torna işçiliği )
Üstteki kılavuz kolun konumu , çekmece rayının ve ya başka bir kılavuz sistemin doğrultusunda olacak şekilde , yeri ( yüksekliği ) seçilmeli.
İki kolun birleşim yerinden sonra bıçağı taşıyan kısmın bağlantısı da mafsallı olmalı.
Özet olarak basitçe bir matkapla bile yapılabilecek bir iş.
Tabii motor ve redüktörü saymadım.
Ucuz tip eski vidalama bile olur.
Robotik malzeme sitelerinde DC12 Volt gibi redüktör çıkışlı motorlar var + dc güç kaynağı - eski laptop adaptörü filan.
Güvenliği unutmayalım , ıslak çalışma olması muhtemel bir yerde 220 Volt ile çalışan şeyler özel tedbirler olmadan olmaz , en iyisi 12-24 Volt gibi düşük gerilimler.

https://youtu.be/JRUdKjfRxKA

Bıçak profillerinin değişkenliğinden dolayı zımpara takozunun elde olması daha iyi gibi gibi.. analog bilgilisayardan daha iyisi yok.  :)

« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2021, 09:33:40 Gönderen: KAZIMUGUR »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #26 : 23 Mayıs 2021, 14:51:23 »
Zımparayı iki uçtan çift taraflı bant ile yapıştırırsın sıkıntı olmaz. Takoz ile perdah atmak çok dikkat istiyor hata oranı daha yüksek.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #27 : 24 Mayıs 2021, 09:06:14 »
Shurap'ın makinesinin detaylı videosu var kanalında. Aralarda geçen kısa videolarla uğraşmayın. ;D
https://www.youtube.com/watch?v=hQfXr2AuOe4

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
« Yanıtla #28 : 25 Mayıs 2021, 13:23:54 »
Est. Adnan Hocam ustalığı kim kaybetmiş ben buldum.. Kablo daha iyi  amaç uğruna feda olmuş artık yapacak birşey yok 😊

Az buçuktan daha fazla akşehirli olmuşsun artık hocam. Memnun oldum tanıdık bir şehirde olmana. Umarım bir gün şu  süreç geçer, oturup bir çay içeriz
Çok memnun olurum, Akşehir'e veya yakınlara gelirseniz, zamanınız da müsait olursa yüz yüze tanışmak oturup muhabbet edip çay içmek beni çok mutlu eder. İnşallah nasip olur :)

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
« Yanıtla #29 : 25 Mayıs 2021, 13:24:36 »
Zımparayı iki uçtan çift taraflı bant ile yapıştırırsın sıkıntı olmaz. Takoz ile perdah atmak çok dikkat istiyor hata oranı daha yüksek.
Anladım ustam, o şekilde kolay olabilir. Çok teşekkür ederim.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
« Yanıtla #30 : 25 Mayıs 2021, 13:41:16 »
Shurap'ın makinesinin detaylı videosu var kanalında. Aralarda geçen kısa videolarla uğraşmayın. ;D
https://www.youtube.com/watch?v=hQfXr2AuOe4
Kazım Bey, Orkun Abi teşekkür ederiz. :)

Makineyi yapmayı düşünenler için yazıyorum.
Videodaki makinenin, bizim dekupajla yaptığımız şu düzeneğe kıyasla çok büyük bir avantajı var: güç.
Dekupaj güçlü çalışmaya değil, hızlı (yüksek devirli) çalışmaya yönelik yapılmış bir makine. Devrin yüksek olması çok büyük sıkıntı yaratıyor. Zaten bu yüzden devri düşürmek için dimmer takıyoruz. Fakat bu defa da devri birazcık fazla düşürseniz bastırarak çalışamıyorsunuz, makine durma noktasına geliyor. Biraz artırıyorsunuz bu defa devir çok artıyor ve neticede titreşim/sarsıntı çok artıyor.
Videoda gördüğüm en kilit nokta bu, adam istediği kadar bastırabiliyor zımparayı, ama gidip gelme hızı da yüksek değil, rahat rahat çalışabiliyor.

Bir perdah makinesi/ düzeneği yapmak isteyen olursa eğer çok zorlayacak da olsa bizim düzeneği değil Shurap'ın makinesini yapsın mümkün ise.
Mümkün değilse bizim düzenek de iş görüyor. Ama titreşimi emecek bir yere sabitlemek gerekiyor.  Tezgahta filan biraz sıkıntı yaratıyor.

mhmmd

• **
  • 113
« Yanıtla #31 : 30 Mayıs 2021, 18:12:07 »

Çok memnun olurum, Akşehir'e veya yakınlara gelirseniz, zamanınız da müsait olursa yüz yüze tanışmak oturup muhabbet edip çay içmek beni çok mutlu eder. İnşallah nasip olur :)

inşallah hocam görüşmek dileğiyle 😊