Elinize sağlık benim de bir ara düşündüğüm bir projeydi. Birilerinin yaptiğını görünce sevindim. Musadenizle gozume takilan birkac pürüzü belirtmek istiyorum.
1- Burada en onemli olay güvenlik. Bıçağın keskin olmasa bile elinizi kesmesi, ucunun veya taşlama eşiğinin oradaki köşesinin takılıp derinizi kesmesi muhtemelen. Bence bir tane acil stop düğmesi ekleyin.
2. Dekopajın en düşük devrinden de daha düşük devirde kullanıyorsunuz. Bu tip motorlarda devir düşürmek mumkun olsa da ideal değil. Düşük devirlerde motoru zorlamamanız gerek yoksa duman çıkarmasi çok olası.
3. Bıçağın sag ve sol tarafına elinizi dayayabileceğiniz tahta vb parcalar koymanız daha rahat çalışma saglayacaktır.
4. O cekmece rayı(teleskobik ray deniyor) ters kullanmaniz ve tozdan korumaniz iyi olacaktır. Bu şekilde zimpara tozu direkt icine düşüp o ray bilyalarini cok kisa surede aşındıracaktır.
Kusura bakmayın icinizi kararttım ama...
Ustam çok teşekkür ederim. Estağfurullah içim kararmadı bilakis yüzüm güldü.

1.Güvenlik hususunda ben de bazı eksiklikler hissetmiştim, bunları gidermek için bir iki değişilik yapmam gerekecek gibi. Acil stop düğmesi de aklımda bulunacak.
2.Evet çok düşük devirlerden kaçınıyorum, çok düşük devirlerde boşta çalışırken bile insanı kokutuyor dekupaj. Çalışmak için çok hassas bir devir ayarı var, çok düşük hiç iş görmüyor hafif yüksek çok titretiyor.
3. El dayamak yeri kesinlikle çok iyi olur, eksikliğini hissettim. Yapmak isteyenlere bunu dikkate almalarını tavsiye ederiz. Rayın sabitleneceği düzlemi geniş tutmak büyük ölçüde işi çözecektir.
4. Kesinlikle bu da doğru. Ben bıçağı sabitlediğim ağacın her iki yanına birer kanal açıp da hareketi engellemeyerek perdeleme yapacak bir şey düşünmüştüm bu sorunu fark ettiğimde, ama fiiliyata geçmedi. Muhtemelen bu ray ölünce yenisini takarken tedbir alırım
Tekrar teşekkür ederim

bu nasıl bir icattır böyle . 
beni perdah derdinden kurtardın Adnan hocam.
ben bunun bir değişik modelini uygularım
Hocam size bir faydası dokunacaksa çok mutlu oldum
Bu demo, gelişmiş versiyonlarını görmek isteriz
Eline sağlık Adnan Hocam.
Ben de niyetlendim. Yalnız çalışan bir düzeneğe zımpara koymanın zor olduğu, önce zımparanın konulması gereken durumlar
için ayak pedalı düşündüm. 
Teşekkür ederim hocam. Aslında ayak pedalı mükemmel olur ama onda da belli bir devirde sabit tutmak çok zahmetli olacaktır. Eğer pedal yapılacaksa bence kesinlikle oturur pozisyonda çalışmaya uygun tasarlanmalı her şey, ayakta pedalı sabit tutup aynı zamanda perdah yapmak çok zor olur diye düşünüyorum. Ha oturur poziyonda çalışmaya uygun tasarlanırsa tadından yenmez vallahi.

benim için şu an bayağı lüks

Dikiş makinesinin pedalı filan herhalde aynı işi görür, denerseniz bilgilenmek isteriz hocam.
Ustam çok basit ve faydalı bir alete benziyor paylaşım için teşekkürler 
Rica ederim ustam

Adnan hocam aklına ve emeğine sağlık. Bizimle paylaştığın için de teşekkür ederim. Faydalı bir alet olmuş. Videonun sonunda telefonun dayanamayıp kendini bırakmasına sesli güldüm. 
Abi estağfurullah, rica ederim

Videonun sonuna doğru devri hafifçe yükselttim, ona dayanamamış gariban

Abi sen bir de dimmeri takmadan evvel dekupajın en düşük devri ile çalışırken görseydin, öyle fazla titreşim vardı ki tezgahtaki her şey birkaç dakika içinde intihar ediyordu