Hocam önünde saygıyla eğiliyorum.

En sevdiğim yüzey görüntüsü ve suda suyu verilmiş çelik, hepsi bir arada. Bir de hamon olsaydı tadından yenmezdi.
Tabi o zaman bu bir yakut olmazdı muhtemelen ve dövme izleri efekti olmayacaktı. Dolayısıyla ya hamon ya dövme efekti olarak seçim yapmak gerekirse bence şimdiye kadarki teknik kapasite olarak en yüksek çalışman bu hocam. Ben yapabilsem ustalık eserim diye dolaştırırdım. 
Artık şu konulara zaten girmiyorum; "hocam hızına yetişilmiyor maşallah" , "kabzadaki desenler şimdiye kadarkiler içinde en derli toplu ve güzel olanı" , "kavela ile kabzanın kontrastı, kabzanın baş tarafındaki temiz çalışma" bunlar senin için standart olan şeyler. 
Sağolasın Orkun.
Aslında izlerin olduğu kısım için hayal ettiğim karartma bu değildi. İçine bulaşık teli atılmış sirke ve çayla denedim. Beklediğimden fazla kararttı.
Ustalık değil de macera diyelim. Bitirdim. Resmini çektim. Paylaştım. Hevesim geçti. Şimdi ne yapsam? Süreç bu...

Abi döktürmüşsün Maşallah. Kabza işi çok hoş olmuş. Yakutları ayrı seviyorum. Ama niyeyse diğer yaptıklarının aksine (yani dövme olanların) bu talaş kaldırma işi bana daha bi ham geliyor. Aklımda yakut döverek yapılır mantığı yerleşmiş. Aşındırma ile olanlar böyle sanki bir eksiklik varmış gibi hissediyorum. Yani öyle bakınca anlayacağımdan yada olmazsa olmaz gibi değil hatta döverek yapılan başka örneklerde kırılmalar çatlaklar olduğuna şahit oldum aslında bu aşındrıma belki daha sağlam ama işte böyle hani bir fikir gelir yapışır kalır ya akılda o şekilde. Tekrardan ellerine sağlık. Ben şu tam taşlama olan namlusu çok iyi bıçağı bekliyorum. O nasıl olacak acaba
Sağolasın Mehmet Ustam.
İlk bıçak yapmaya başladığım zamanlar Sefa Hocanın forumda yakut bıçağını paylaştığı zamanlardı. Pek özenmiştim. Bildiğimiz kesme taşıyla
ilk yakutu yapmıştım. Sonradan karbür uçlar girdi işin içine. Karbon çeliği dışındaki çeliklerle yapılacak yakutlar için tek yol talaş kaldırma zaten.
Elimde eğe dövmesi olup sapını monte ettiğim bir tane kaldı. Sapını çalıştıktan sonra yakutlara bir sezon arası vermeyi düşünüyorum.
Ondan sonra elimde sleipner lama var. Ondan bir tane. Paslanmaz çeliklerden bir tane canım çekiyor.

Nasip diyelim.
Maşallah ustam ellerine sağlık kabzadaki işçilik imzan olmuş durumda karbür uçları çok sevdiniz 
Sağolasın.
Tel kakma, sedef kakma falan yapamayınca karbürlerin etrafında dönmeye başladım.