Bıçak Sanatı - Forum

Yakut esinlenmeli gizli kuyruk sabitleme

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Yakut esinlenmeli gizli kuyruk sabitleme
« Yanıtla #20 : 07 Mayıs 2021, 15:59:42 »
ben de o epoksiden şaşılacak derecede memnun kaldım. hatta bir bıçağa alel acele ahşap yapıştırdım, aynı boyda, üç adet. birisinde bizon kullandım, diğer ikisinde de iki tüp olan diall i. bizon o kadar kolay ayrıldı ki çelikten... fakat diall ile yapıştırdığım kabzalarda, pimlerin fazlalığını bant zımparada alacağım vakit, oluşan en ufak bir ısıda bile maalesef pimler tutunamıyor ve hareket etmeye başlıyor. yani tutunma kabiliyeti oldukça yüksek olan diall epoksilerin ısıya karsı dayanımı oldukça düşük. fiyatı da yine şaşırtıcı derecede ucuz olduğu için ben bihayli almıştım.

iki tipi var, birisi metal yüzeylere diğeri ise ahşap için. ahşap için olan şeffaf, metal için olansa siyah oluyor karışınca. bu bahsettiğim ısındığında hareket eden pim meselesi ahşap tip için geçerli, metal tip için bu denemeyi henüz yapmadım.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
« Yanıtla #21 : 07 Mayıs 2021, 17:02:54 »
Era 4000 bir kutu bitirdim 1 kg olanlarından bir kutuda geçen hafta aldım. Liner falan yapıştırmada veya bıçak sırtına yaptığım desenleri belirgin hale getirmek için mangal kömürü tozu katarak kullanıyorum. Genel itibariyle memnum olduğum bir epoksi ama nedense kabza yapıştırmada pek güvenemiyorum bir çok kez bıraktığını gördüm. Kabza yapıştırmada  genel olarak 404 plastik çelik yapıştırıcıyı kullanıyorum. Gerek metali metale gerek ahşabı metale yapıştırmada çok iyi iş çıkartıyor. Elinize geçerse mutlaka bi deneyin derim.  Karışımı yapınca biraz ayak gibi kokuyor ona da katlanacağız artık  :)
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2021, 17:05:35 Gönderen: Muhammed Kargı »

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #22 : 09 Mayıs 2021, 21:06:38 »
Mehmet abinin konuyuda iyice baltaladik 😂😂

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #23 : 09 Mayıs 2021, 21:19:37 »
Mehmet abinin konuyuda iyice baltaladik 😂😂

:D :D
Yok. Yok. Katkı ve geliştirme diyelim.  ;)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #24 : 07 Ağustos 2022, 20:09:05 »
Sol tarafa koyduğum kavelanın boşluk görüntüsü (şeffaf epoksi) nedeniyle kırmak zorunda olduğum bıçağın anatomisi. Gizli kuyruğa kesinlikle güvenilebilir.
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2022, 20:12:55 Gönderen: dela »

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #25 : 08 Ağustos 2022, 09:55:41 »
Çok iyi oldu bu hocam, sağolasın. Gerçi uğraştığın emeğin heba olmuş ama geçmiş olsun. Röntgen gibi içini hep görmek istiyordum. Acaba hava kabarcıkları kalıyor mudur diye aklıma takılıyordu ama çok iyi doluyormuş.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #26 : 08 Ağustos 2022, 15:07:00 »
Çok iyi oldu bu hocam, sağolasın. Gerçi uğraştığın emeğin heba olmuş ama geçmiş olsun. Röntgen gibi içini hep görmek istiyordum. Acaba hava kabarcıkları kalıyor mudur diye aklıma takılıyordu ama çok iyi doluyormuş.
Sağolasın.
Kabzayı şekillendirmemiştim. Çok bir emek gitti sayılmaz. Ne zamandır bir sebep bulup kırasım vardı.  :)

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #27 : 08 Ağustos 2022, 15:12:04 »
Mehmet hocam örnek için teşekkürler.

Hocam daha önce bahsettiğin dolgu tipi epoksilerin ahşap tarafından emilip belirli bir azalma gerçekleşmesi (çekme) durumu bunda olmamış gibi görünüyor. Gerçekten olmamış mı yoksa kavela yokmuş gibi mi gösteriyor?
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #28 : 08 Ağustos 2022, 15:53:15 »
Mehmet hocam örnek için teşekkürler.

Hocam daha önce bahsettiğin dolgu tipi epoksilerin ahşap tarafından emilip belirli bir azalma gerçekleşmesi (çekme) durumu bunda olmamış gibi görünüyor. Gerçekten olmamış mı yoksa kavela yokmuş gibi mi gösteriyor?

Kullandığım epoksi era 4000. Marin tip. Tekne ahşabının su yalıtımı için tavsiye ediliyor. Ahşaba iyi nüfuz ettiği satış açıklamalarında da yazıyor.
Benim tecrübem, ahşabı doldurduğumda, ahşabına göre 0,5 ile 2 cm civarında seviye düşmesi olduğu. Ceviz en çok seviye düşen ahşap.
Bu ahşap kullanım çıkması tik (teak) ağacı diye geldi. Ama ireko da olabilir. Suya dayanıklı ahşap olduklarını biliyorum.
Bu yüzden epoksinin nüfuzu az olmuş olabilir. Aynı zamanda epoksi nüfüs etmiş bir ahşapta nasıl bir belirti farkı oluşuyor onu da bilmiyoruz.