Bıçak Sanatı - Forum

N690 sef

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
N690 sef
« : 23 Mart 2021, 12:31:55 »
İkinci şefimide bitirdim sulu çelik ilk defa işlemiştim cok zaman alıyor

Kabze demir ağacı ,huş kabugu ,stabilize huş ve 304 paslanmaz balcak
Namlu n690 makine bitiriş trizact gator ve scotch bitiriş

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: N690 sef
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2021, 12:39:54 »
Eline sağlık.
Boyutu, sap kalınlığı falan tam avcı tip şef bıçağı olmuş. Güveç yaparken çok işe yarar.  :2up

veysel açarı

• 207
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2021, 12:42:31 »
abi sap kalın degil aslında 18 -19mm en kalın yeri  balçak cok geniş hazır namlu oldugundan degiştirmedim aslında bastan suphelenmiştim ama degiştirmedim

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2021, 13:03:56 »
Veysel bey elinize sağlık . Fotoğraftan yada sapın kısalığından o da değilse sapı bıçağın sırtıyla aynı hizada olmadığından kalın gözüküyor olabilir . Ele oturuşunu beğeniyorsanız hiç sorun yok . Bıçaklarını sevdiğim bir usta o namlu ile sap arasında kalan kısmın yani sapın kalınlığını belirleyen kısmın 18-25mm arasında yaptığını söylemişti.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2021, 13:12:24 »
Elinize sağlık. Sap bana da biraz kalın göründü ama şu an bile ufak birkaç rötüşla düzeltilebilir. Sapın huş kabuklarından sonrasında alt kısımda sanki ufak bi eğrilik var. Sapın ön kısmı ile hizalı değil gibi. O hizaya çekilirse arka taraf da biraz daha incelir sanırım.
Bu arada scotch hiç kullanmadım ama bir arkadaş önermişti. Tavsiyeniz olur mu kullanımı ile ilgili.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 23 Mart 2021, 13:25:01 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2021, 13:50:36 »
Kesinlikle çok güzel görünüyor . Mutfak bicaklarinda sapı tam kavrama yapılmaz pek gerçi kişinin alışkanlığına göre değişir tabi ki ama şahsım adına kullanışlı ve görsel açıdan güzel bir bıçak ellerinize sağlık...
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

veysel açarı

• 207
« Yanıtla #7 : 23 Mart 2021, 16:55:57 »
Kesinlikle çok güzel görünüyor . Mutfak bicaklarinda sapı tam kavrama yapılmaz pek gerçi kişinin alışkanlığına göre değişir tabi ki ama şahsım adına kullanışlı ve görsel açıdan güzel bir bıçak ellerinize sağlık...

Teşekkur ederim  ele oturuşu iyi gibi  ama bir daha ki sefer bu kadar geniş balcak kullanmam

Elinize sağlık çok güzel olmuş.

Teşekkur ederim

Elinize sağlık. Sap bana da biraz kalın göründü ama şu an bile ufak birkaç rötüşla düzeltilebilir. Sapın huş kabuklarından sonrasında alt kısımda sanki ufak bi eğrilik var. Sapın ön kısmı ile hizalı değil gibi. O hizaya çekilirse arka taraf da biraz daha incelir sanırım.
Bu arada scotch hiç kullanmadım ama bir arkadaş önermişti. Tavsiyeniz olur mu kullanımı ile ilgili.
Sap kalın değil geniş ustam oyle gozukuyor dediğiniz gibi ufak bir eğrilik var orayı duzeltmek cok vaktimi alcaktı birde namlu montaf yaptıktan sonra sapı işledim bence daha once işlenirse cok daha iyi ve kolay olcak gibi
Scoctcha gelirsek cizikleri trizact ile kaybediyorum once sonra scotchla cok guzel duruyor ben memnunum trizactla beraber kullanım tavsıye ederim
Birde bulabılırseniz j-flex 120 ve 240 kum cok guzel bitiriş oluyor

Veysel bey elinize sağlık . Fotoğraftan yada sapın kısalığından o da değilse sapı bıçağın sırtıyla aynı hizada olmadığından kalın gözüküyor olabilir . Ele oturuşunu beğeniyorsanız hiç sorun yok . Bıçaklarını sevdiğim bir usta o namlu ile sap arasında kalan kısmın yani sapın kalınlığını belirleyen kısmın 18-25mm arasında yaptığını söylemişti.
Tavsiyeniz için teşekkur ederim birde fotograf cekme özürü var ustam onda biraz kalın gozukuyor ele alınca benı rahatsız eden tek balcak genişliği idi

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #8 : 23 Mart 2021, 19:21:55 »
Not aldım. Çok teşekkürler.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #9 : 24 Mart 2021, 12:31:52 »
Eline sağlık ustam güzel olmuş bütün bir huş olsaymış daha güzel olurmuş bendede var kesmeye kıyamıyorum blok şeklinde kullanmak daha hoş durur sanki :)
Gendarmerie Special Operation...