Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak üzerine yaptığım ilk gravür ve bulino

Murat66

• *
  • 29
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Bursa
Ynt: Bıçak üzerine yaptığım ilk gravür ve bulino
« Yanıtla #20 : 18 Mart 2021, 20:44:30 »
Elinize sağlık.  :2up

Son zamanlarda forumda ilk çakım, ilk bıçağım yada sizinki gibi ilk gravürüm
tarzı paylaşımlar oluyor.
Kendimi yürüyen merdivene ters binmişim gibi hissetmeye başladım. Yürü yürü aynı yer.  :)

Yok ustam orda yanlış ifade etmiştim ben uzun zaman hayattan koparak çalıştım geleneksel tarzda çekiçle birçok çalışma yaptım hep gelistirmeye çalıştığım için de bugüne kadar hiçbir yerde hiçbir şey paylasmadim. Kılıç kalkan miğfer yüzük vs zaten birçok çalışma vardı. ilk defa forumda paylaşım yapıyorum.

Murat66

• *
  • 29
« Yanıtla #21 : 18 Mart 2021, 20:46:49 »
Yazınız çok güzel olmuş forumdaki bütün ustalardan Allah razı olsun bir şeyler katmaya bilgilerini paylaşmaya çalışıyorlar,

Ya baktım bir şey yazamadım, baktım yorum yapamadım sonra sordum kendi kendime Emrah kağıt kalemi al eline şu desenleri bir çizmeye çalışsana... Şahsi fikrim kağıt kalemle sile sile yapamazken namlu üzerine çok güzel işlemeler yapmışsınız bundan sonrasında size yapmak bize izlemek ve değerli bilgilerinizi öğrendiklerinizi anlatmak düşer sanırım.

Saygılarımla.

Çok teşekkür ederim ustam inşallah. Özellikle bıçak ve kılıç konusunda kendimi geliştirmek istiyorum ama zamanim malesef çok kısıtlı bu işler icin.

Murat66

• *
  • 29
« Yanıtla #22 : 18 Mart 2021, 20:47:27 »
Maşallah ustam, sanatınız daim olsun.  :2up

Sağ olun teşekkür ederim

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #23 : 18 Mart 2021, 20:48:03 »
Elinize sağlık.  :2up

Son zamanlarda forumda ilk çakım, ilk bıçağım yada sizinki gibi ilk gravürüm
tarzı paylaşımlar oluyor.
Kendimi yürüyen merdivene ters binmişim gibi hissetmeye başladım. Yürü yürü aynı yer.  :)

Yok ustam orda yanlış ifade etmiştim ben uzun zaman hayattan koparak çalıştım geleneksel tarzda çekiçle birçok çalışma yaptım hep gelistirmeye çalıştığım için de bugüne kadar hiçbir yerde hiçbir şey paylasmadim. Kılıç kalkan miğfer yüzük vs zaten birçok çalışma vardı. ilk defa forumda paylaşım yapıyorum.

Oh be... Kendime güvenimi kaybetmek üzereydim.  :D :D :D

« Yanıtla #24 : 19 Mart 2021, 02:34:00 »
Murat ellerine sağlık, Bulino çok iyi olmuş gerçekten. Ben de tam tersine, leoparın ayak kısmının taşlama çizgisinin altında kalıp görünmeyişini sevdim. Nedense, eksik kompozisyonlar daha bir hoş oluyor sanki.
Güzel sözlerin için de ayrıca teşekkür ederim, kollektif olarak hepimizin bilgi ve deneyimlerini paylaşması bir çok konuda daha hızlı ilerlememizi sağlar, elimizden geleni yapmalıyız.
Bence çok iyisin ve çok daha efsane işler göreceğiz senden. Kolay gelsin.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #25 : 19 Mart 2021, 10:35:12 »
Ben şimdi neye çok sevindim bilemedim. Ülkemize yeni ve çok becerikli bir gravür ustası gelmiş ona mı, Bu usta benim hemşerim (bende Akdağmadenliyim) ona mı, orda bir rumi desen sözü geçti artık bıçaklarda kılıçlarda bunları da görücez ona mı :). Şahsen ben çok mutlu oldum ustam. inşallah bir gün tanışmak da nasip olur. Gravür konusunda diyeceğim bir şey olamaz ancak bıçakçılık hususunda elimden geldşiğince destek olmaya hazırım. Şimdiden ilerdeki işlerin için başarılar diliyorum. Aramıza hoşgeldin.

Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Murat66

• *
  • 29
« Yanıtla #26 : 19 Mart 2021, 19:47:23 »
Murat ellerine sağlık, Bulino çok iyi olmuş gerçekten. Ben de tam tersine, leoparın ayak kısmının taşlama çizgisinin altında kalıp görünmeyişini sevdim. Nedense, eksik kompozisyonlar daha bir hoş oluyor sanki.
Güzel sözlerin için de ayrıca teşekkür ederim, kollektif olarak hepimizin bilgi ve deneyimlerini paylaşması bir çok konuda daha hızlı ilerlememizi sağlar, elimizden geleni yapmalıyız.
Bence çok iyisin ve çok daha efsane işler göreceğiz senden. Kolay gelsin.

Hocam sağ olun beğendiğinize sevindim. Biliyorsunuz bizde bulino yaygın olmadığı için uygun kalemi kendim yapmaya çalışiyordum son kalem daha küçük ve derin izler birakabildi. Bu da kontrastı sağlamak için yeterli oldu.
Bacakların yarım kalması da aslında bıçak profili ince bir profil. resmi alana sığdırınca detaylar görünmeyecek kadar küçülüyor yakından bakmayinca anlaşılmıyordu. O yüzden biraz eksildi.
İnşallah sizin gibi hocalarımız sayesinde güzel işler yapariz

Murat66

• *
  • 29
« Yanıtla #27 : 19 Mart 2021, 19:51:01 »
Ben şimdi neye çok sevindim bilemedim. Ülkemize yeni ve çok becerikli bir gravür ustası gelmiş ona mı, Bu usta benim hemşerim (bende Akdağmadenliyim) ona mı, orda bir rumi desen sözü geçti artık bıçaklarda kılıçlarda bunları da görücez ona mı :). Şahsen ben çok mutlu oldum ustam. inşallah bir gün tanışmak da nasip olur. Gravür konusunda diyeceğim bir şey olamaz ancak bıçakçılık hususunda elimden geldşiğince destek olmaya hazırım. Şimdiden ilerdeki işlerin için başarılar diliyorum. Aramıza hoşgeldin.

Çok sağ olun hocam sizin gibi bir kaç kişi dışında malesef geleneksel motifleri çalışan yok bu alanda . Birkaç çalışma yaptım bitince buraya yüklerim inşallah begenirsiniz. Özelden yazıyorum size tanışalım çok memnun olurum

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #28 : 20 Mart 2021, 10:57:46 »
Elinize sağlık tebrik ederim. Foruma hoş geldiniz, devamını bekliyoruz :)
Bir de şahsen bir projenizi video kaydı yaparak paylaşmanızı :)

Murat66

• *
  • 29
« Yanıtla #29 : 20 Mart 2021, 20:26:13 »
Elinize sağlık tebrik ederim. Foruma hoş geldiniz, devamını bekliyoruz :)
Bir de şahsen bir projenizi video kaydı yaparak paylaşmanızı :)

[/quote

Sağ olun teşekkür ederim. Hırsız arkadaş kamera TV tertibatini halletmiş. İlerleyen zamanlarda olur tabi

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #30 : 20 Mart 2021, 22:00:47 »
Ellerinize sağlık. İlk gravür için çok çok başarılı. Üstelik te deseni bıçağın formuna göre şekillendirmişsiniz ki bu da ayrıca takdir edilesi bir durum. Bulinoda henüz bitmemiş havası var. bir kaç yüz bin nokta daha lazım bence, ama desen bence güzel olmuş.
Tebrikler
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

Murat66

• *
  • 29
« Yanıtla #31 : 21 Mart 2021, 04:19:04 »
Ellerinize sağlık. İlk gravür için çok çok başarılı. Üstelik te deseni bıçağın formuna göre şekillendirmişsiniz ki bu da ayrıca takdir edilesi bir durum. Bulinoda henüz bitmemiş havası var. bir kaç yüz bin nokta daha lazım bence, ama desen bence güzel olmuş.
Tebrikler

Teşekkür ederim Mustafa Bey. İlk gravur değil eksik ifade etmiştim. Daha önce geleneksel anlamda kılıç kalkan dan yüzüğe kadar birçok obje üzerinde çalıştım çalışıyorum ama bıçak uzerinde ilk oldu. Bulino konusunda haklısınız daha koyu olması gereken kısımlar var ama hakikaten çok uzun sürüyor. Bu bile birkaç günümü aldı. Bir dahakileri sadece balcakta olacak şekilde yapmayı düşünüyorum. Sonraki paylaşımlarda da eleştirilerde bulunursanız sevinirim