Çok geçmiş olsun.
Sol kolumda 7 yıl, sağ kolumda 2 yıl tenis dirseği rahatsızlığı çekmiş ayrıca bel fıtığı olan biri olarak size tavsiyem "DOKTORDAN KAÇIN"!!!
Şimdi bu fodumda bir bıçak sever doktor varsa ve üzerime gelirse de karışmam kusuruma bakmasın!!!
Sol kolumu 4 doktor (ikisi profesör) tedavi edemedi. İki kez kortizon iğnesi vuruldu ve kolum diğerine göre şu anda daha ince. Yani kas kaybı yaşadım.
Titreşimli bir zamazingoyla 10 seans yapıldı daha kötü oldu.
Çapa spor sakatlıkları bilmemesine gidip onların önerdikleri egzersizleri yaptım fayda etmedi.
Dirseğime aylarda otel takıldı bir kas kaybı da oradan yaşadım.
Bunca yılın sonunda doktora gitmekten vazgeçtim ve kendim hafif ağırlık antrenmanları ve ciddi, ağır esnetme, hareketleri ve rahatsızlığı tetikleyen ağır işlerden kaçınarak rahatsızlığımı tedavi ettim!
Her iki rahatsızlık ta dirsekte ve bireqaz birbirinden farklı olsa da benden söylemesi.
Buradan ve sporcu kimliğime de dayanarak şunu söyleyebilirim ki tekrarlayan tüm kas aktiviteleri (uzun yürüyüş dahil) belli bölgelerdeki kasaların kasılmasına yol açıyor. Bu kasılmaların sürekliliği bir süre sonra doğrudan o bölgedeki yada asimetrik bölgelerde (sol baldırınızdaki bir kasılma sağ kürek kemiğinizde ağrıya yol açabilir, hada arka bıçak kasılması bel fıtığınızı tetikleyebilir) kas, ardından tendon ve sinir harabiyetine yol açabiliyor. Yapmanız gereken en basit şey kendinizi esnetmeniz.Esnetme egzersize içeren her ne varsa yapmanız sağlığınız açısından inanılmaz faydalı olacaktır.