Bıçak Sanatı - Forum

Dikkat: Golfçü Dirseği (Medial Epikondilit)

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
Dikkat: Golfçü Dirseği (Medial Epikondilit)
« : 19 Şubat 2021, 23:26:28 »
Merhabalar değerli ustalarım, hobidaşlarım.
Aşağı yukarı üç dört ay önce hafif hafif kendini hissettiren, giderek artan ve nihayet hastaneye gitmezsem olmayacak dedirten bir ağrıdan muzdariptim. Ağrı dirsek ekleminin içindeydi. Muayenede MR görüntüsü ile eklemde bir ödem olduğu, golfçü dirseği denilen rahatsızlıkla yüz yüze olduğum anlaşıldı. Bu hastalık adından anlaşılacağı gibi golf sporuyla çokça meşgul olanlarda sıklıkla görülür imiş. Tenisçi dirseği ile karıştırmamalı.
Hastalığın ortaya çıkma sebepleri arasında "tutma, kavrama aktiviteleri, doğrama, boyama, çevirme, sıkma" gibi el bilek kasları aracılığıyla yapılan eylemlerin aşırı tekrarlanması gibi durumlar zikredilmekte. Bu aşırı yüklenme ilgili kası kemiğe bağlayan tendonda gevşeme, tahriş, yırtılma, ödem gibi olumsuz durumlara sebep oluyormuş. Ben de şikayetlerim artmadan önce çok uzun süreler ve agresif bir şekilde perdah yapmıştım.  Bir de el testeresi ile bolca ağaç kesmiştim. Hasılı kelam eğer dikkatli hareket etmez, kasları yeterince dinlendirmez, yapacağımız işleri vücudumuzu doğru konumlandırarak yapmazsak golfçü dirseği gibi rahatsızlıklarla karşılaşmamız kuvvetle muhtemel. Ben gencim bana bir şey olmaz demeyin ben öyle dedim aylardır çekiyorum. Bizim hobideki birçok işlem bu hastalığa zemin hazırlıyor: perdah, eğe ile ağız ağma, dövme işlemi vb.
Bu rahatsızlığın maalesef ki tedavisi de çok zor, bazen ömür boyu kalıcı olabiliyor. Doktor bana İnartro(Enjeksiyon,600 küsur tl ve devlet karşılamıyor), Diprospan(enjeksyon) ve Rantudil(hap, felaket yan etkileri var, sersemletiyor, agresifleştiriyor, mideyi deliyor ve bağırsakları bozuyor) ilaçlarını verdi. Zaten enjeksiyon hemen hastanede yapıldı, hapı da düzenli içmeye çalıştım. Gelgelelim bir ay geçtikten sonra aynı şikayetler yeniden gün yüzüne çıktı. İşin kötüsü sol dirseğimde de aynı ağrı var.
Siz siz olun bedeninizi fazla zorlamayın, bilinçli hareket edin, en babayiğidimiz bile hiç ummayacağı şekilde - Allah korusun- ıskartaya çıkabilir.
Hepiniz için sağlıklı bir şekilde gönlünüzce üretim yapmanızı dilerim.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
Ynt: Dikkat: Golfçü Dirseği (Medial Epikondilit)
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2021, 23:36:23 »
Bu arada ben mart başına randevu aldım bakalım ne olacak.
Ve bu rahatsızlığın tedavisinde belli egzersizler de kullanılıyor, kendini riskli hissedenler peşin peşin bu egzersizlerle kaslarını güçlendirebilir.
Bir iki kaynak ekliyorum.
https://www.acibademhayat.com/golfcu-ve-tenisci-dirsegi-elleri-tehdit-ediyor
https://isom.com.tr/golfcu-dirsegi-medial-epikondilit
ve egzersizler:
https://www.youtube.com/watch?v=Kuj8YLAHZVg&feature=youtu.be
Burada ve yanda çıkan videolarda egzersiz tavsiyeleri mevcut.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2021, 23:51:58 »
Hocam çok geçmiş olsun bu işler sabır işi vücudu zorlamaya gelmez zorlarsak hem sağlıktan oluyoruz hemde yaptıgımız işten o yüzden sakin kafayla sinirden stresten uzak bir zamanda yapmak gerek ki hobiciyiz sınırları zorlamanın zevk almadıktan sonra bir önemi yok tekrar geçmiş olsun Allah şifanızı versin en kısa sürede üzücü bir durum tez zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.
Gendarmerie Special Operation...

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2021, 00:09:29 »
Ustam geçmiş olsun  :( uyarılar için de teşekkür ederim.

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2021, 00:20:59 »
Hocam geçmiş olsun
Allah şifa versin
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2021, 00:30:08 »
Çok geçmiş olsun.
Bir hastalıktan bahsedilince insanın kendi başına gelmeyecekmiş gibi gelir hep.
Dikkat etme de bir yere kadar.
Ne yapalım ufak ufak devam...

mhmmd

• **
  • 113
  • Meslek: inşaat mühendisi
  • Yer: denizli (i) , akşehir (m)
« Yanıtla #6 : 20 Şubat 2021, 01:39:46 »
Hocam cok uzuldum acil sifalar diliyorum, insanin keyf icin kafa dinlemek icin yaptigi bir hobinin yan etkisinin bu kadar acili cikacagini (is kazasi disinda) dusunmezdim. Bu senin meselen ve birkac is kazasi haberi beni radikal kararlar almaya tesvik etti. artik gaz toz maskesi kullanacagim, gerekirse gozluk eldiven kullanacagim. Acemi oldugum avuc taslamada mumkun mertebe calismayacagim. Hobi icin yaptigimi unutmayip kendimi yormayip artik tadinda birakacagim. Tekrardan Acil sifalar diliyorum hocam.. :/

« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2021, 01:44:59 »
Çok geçmiş olsun hocam, umarım tez zamanda herşey normale döner.

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 20 Şubat 2021, 03:30:02 »
Çok geçmiş olsun Adnan hocam, bir an önce iyileşip sahalara dönmeni dört gözle bekliyoruz.

Sen yazdıkça aklıma kendi sakatlıklarım geliyor hep :) seneler önce istemsizce bilinçsizce, avuç taşlama namı değer canavarı koruma yerini olmadan bile çok kullandım hiç bir şey olmadı. geçenlerde bu hobiye ilk başladığımda avuç içi taşlamanın küçüğü vardı bir tanıdığımda dedim profil çıkartacağım bıçak yapacağım verirmisin diye aldım. daha ilk gün ilk 15 dkk da gözüme bir çapak gitti ben kıvılcım göz kapağımı zedeledi heralde birşey olmaz derken bir sızı bir ağrı pandeminin ilk yasaklarında gece 4 de göz hastanesinde açtım gözümü doktor yat ameliyat edeceğim nasıl yaptın bu parçayı göz bebeğine soktun dedi. Ucuz yırttık dedim :) ama ben birazda kadere inananlardanım 2 sene önce akçakocaya tatile gittim bir yağmur bir felaket dedim ne oluyor 1 gün kalalım geri döneriz ertesi günde hafif bir güneş baktım millet denize giriyor felan bende attım kendimi sahile 1 saatte öyle bir yanmışım ama anlatılmaz bir biçimde ertesi gün sabah kalktım hareket edemiyorum kalktım geldim ankaraya öğlen doğru sağlık ocağına doktor sağolsun bir merhem krem yazdı yandaki eczaneden ilaçları alırken bir bayan çığlık atıyor aracın içinde baktım arabada çocukda var arka koltukta araç yokuş aşağıya kaçıyor kadın kapıyı açmış bir yandan atlamak istiyor bir yandan atlayamıyor çocugu arabada hafta içi çokta kalabalık değil kendimi yola nasıl attıysam ayağımdan bir ses geldi o halimle koşarak aracın içine atıp el frenini çektim durdurdum. İndim aşağıya sol ayağımın üstüne basamıyorum senin düşündüğün gibi, zedeledim heralde diye düşündüm çocukluğumdan gelen diz kapağı kaymasıda mevcuttu 1-2 saat sonra dayanılmaz bir ağrı bir şişlik üzerine basamıyorum doğru hastaneye röntgenler mr lar derken bi telefon arayan amcam oğlum nasılsınız akçakocada sel olmuş sizin olduğunuz yerde araçları almış götürmüş, amca ben ankarada hastanedeyim ne hastanesi ayağımı kırdım sanırım doktorlar kırıktan şüpheleniyorlar, kemikçikleri kırmışım o yola attığımda kendimi. 1 aydan fazla alçıda kaldı. şuanda neden yazdım bunu ankaranın ayazını az bir şey aldığımda ayağım başlıyor sızlamaya, şuanda da sızlıyor. biraz dinlenmen gerekiyormuş sanırım hocam bunu vucut bu şekilde de dile getirebiliyor. çok uzun uzun yazdım kusuruma bakma.

Hayırlı geceler.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #9 : 20 Şubat 2021, 08:33:09 »
Çok geçmiş olsun .
  Tabiki ben bir hekim değilim lakin alternatif tibbi bir parça seven doğruluğuna inanan biriyim. Zira hastalıktan çok sizinde bahsettiğiniz gibi içtiğimiz ilaçlar bizi dahada çok hasta edebilmekte.
 Peygamber efendimiz sav buyurdu ki 3 şeyde şifa vardır.
1. Hacamat
2. Bal şerbeti
3. Dağlama ( mecbur kalmadıkça yapdirmayin buyurdu)
  Vücut mükemmel bir makina olarak Allah s.w.t nin ürünü ve makinayı zorlarsak bir parçası aksaklıklar çıkarta biliyor. Vücudun en önemli organı diyeyim kan çünkü her organı tıpkı yağ gibi o besliyor ve içersindeki minarel oksijen vs besliyor.
 Ustam kan pis olursa alkol. Sigara. Haplar vs vs pis hava bile kanı kirletiyor kirli kanda yanık yağ gibi aksamda tıkanmalar oluyor.
Size net tavsiyem tabi ister yapın isterseniz yapmayın işin erbabı bir hacamat ustasına gidip mevzuyu anlatın belki hastalık lif ve kas esaslı olduğu için geçer geçemez bilmem ama inanın buna inanın çok ama çok faydasını göreceksiniz. Hacamat ilmî çok tarihi bir tip literatürü 5000 yıllık tarihî var. Akapunktur ile benzer özelliklere sahip.
Allah s.w.t şifa versin çok geçmiş olsun
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
« Yanıtla #10 : 20 Şubat 2021, 10:31:47 »
Sayın ustalarım hepinize çok teşekkür ederim. Sizlerin de bahsettiği gibi vücut zorlamaya gelmiyor. Ve bu işi hırs yapmadan, gerekli tüm tedbirleri alarak, yavaş yavaş, zevk ala ala yapmak lazım gerçekten. Bu tür rahatsızlıklar yalnızca fiziksel değil psikolojik olarak da insanı fena hâlde etkiliyor.
Umarım sizlerden herhangi birine bu veya buna benzer bir rahatsızlık ilişmez.

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 20 Şubat 2021, 10:37:11 »
Çok geçmiş olsun , herkesin dediği gibi kendimizi zorlamadan yaparken mutlu olduğumuz şeyi mutsuzluğumuza çevirmeden çalışmalıyız.

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #12 : 20 Şubat 2021, 10:47:29 »
Ustam büyük geçmiş olsun, tez zamanda şifa bulursunuz inşallah.
2010 yılında Ankara'da bende benzer şikayetlerle hastaneye gitmiştim. MR vs derken tenisçi dirseği dediler, ameliyat lazım dediler ki bir arkadaşım ameliyat olmuştu aynı rahatsızlıktan. Aklıma ne geldiyse evime yakın bir özel hastane vardı, orayada gideyim baktırayım dedim ve şansıma o dönem Ankara'da sadece 2 hastanede olan ışın tedavisi ile bu rahatsızlığın çözülebileceğini söyledi doktor. Bir ay ışın tedavisine gittim ve dirseğim eski haline döndü çok şükür. Elime aldığım poşeti yukarı kaldıramazken eski haline ameliyat olmadan gelmesi bana mucize gibi gelmişti. Demem odur ki, farklı doktorları ve teknikleri muhakkak araştırın, tek doktorun hastanenin dedikleriyle yetinmeyin, teknoloji hergün ilerliyor belki benimki gibi çok basit şekilde çözüme ulaşılabilir bir tedavi mevcuttur.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
« Yanıtla #13 : 20 Şubat 2021, 15:17:05 »
Teşekkür ederim.

Ustam büyük geçmiş olsun, tez zamanda şifa bulursunuz inşallah.
2010 yılında Ankara'da bende benzer şikayetlerle hastaneye gitmiştim. MR vs derken tenisçi dirseği dediler, ameliyat lazım dediler ki bir arkadaşım ameliyat olmuştu aynı rahatsızlıktan. Aklıma ne geldiyse evime yakın bir özel hastane vardı, orayada gideyim baktırayım dedim ve şansıma o dönem Ankara'da sadece 2 hastanede olan ışın tedavisi ile bu rahatsızlığın çözülebileceğini söyledi doktor. Bir ay ışın tedavisine gittim ve dirseğim eski haline döndü çok şükür. Elime aldığım poşeti yukarı kaldıramazken eski haline ameliyat olmadan gelmesi bana mucize gibi gelmişti. Demem odur ki, farklı doktorları ve teknikleri muhakkak araştırın, tek doktorun hastanenin dedikleriyle yetinmeyin, teknoloji hergün ilerliyor belki benimki gibi çok basit şekilde çözüme ulaşılabilir bir tedavi mevcuttur.
Ustam en iyi şekilde tedavi için ne gerekiyorsa yaptırmak niyetindeyim. Tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, ışın tedavisini de araştıracağım. İnşallah kesin çözüm olacak bir tedavi mevcuttur ya da benim rahatsızlık ileri safhalara ulaşmamıştır. Poşetleri kaldıramadığınızdan bahsetmişsiniz, ben de biraz evvel bir battaniyeyi katlarken zorlandım. Çok kötü bir durum...

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #14 : 20 Şubat 2021, 20:28:05 »
Geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum🙏🏻
Aytunç Ayper (itunch)

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #16 : 21 Şubat 2021, 01:14:12 »

Hocam çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Bende bıçak yapmaya ilk başlarken demir saplı 2 kiloluk madırga yapmıştım kendime ve 1 aydan fazla kullanmıştım ve sonuçta kolumu zedeledim ve 8 senenin sonunda hafif acıyan kolum tenisci dirseğine döndü. Kortizon tedavisi oldum ama işe yaramadı, doktor çekiç kullanmamı yasakladı ama ben yılmadım sol elle dövmeye devam ettim, sonra şahemerdan almaya karar verdim ve bu arada şok dalga tedavisine de başladım. Aynı anda epeydir ara verdiğim şınav çekmeye de başladım ve hamdolsun artık sağ elimi  eskisi gibi kullanabiliyorum. Çok yüklenince hafif sızlama yapıyor hemen bırakıyorum. Normalde ağır yükü tavsiye etmiyorlar ama her bünye farklı bende şınav + kantoron yağı ile masaj çok iyi geldi aynı anda şok dalga tedavisi de oldum.  Bu tür kol kuvveti ile yapılan işlere başlamadan önce mutlaka kolu ısıtmak gerekiyor. Tedavisi uzun süren bir rahatsızlık, panik olmayın sakın , lastik top sıkma gibi hafif egzersizler, gerdirme hareketlerini mutlaka yapın, tekrar geçmiş olsun.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #17 : 21 Şubat 2021, 02:56:35 »
Hocam geçmiş olsun, Allah şifa versin.

İlaçları okuyunca uyarmak istedim.
Yukarıda abiler alternatif bir çok çözüm önermiş
her biri değerli öneriler.

Ben ilaçlara dikkat çekmek istiyorum.
Mideyi ve bağırsakları bozma işi büyük sıkıntı
aman dikkat.

Zamanında kardeşim sivilce için ilaç kullanmıştı.
Sivilce ilacı böbreklere zarar verdi. Böbrekler için
kortizon kullandı. O da kalçada kemik erimesi
yaptı. Az daha iş protez ekleme gidiyordu ki
ufak bir ameliyat kurtardı şükürler olsun.

Belirtmek istediğim o ilaçtansa ameliyat çok daha
mantıklı. Tekrar şifalar dilerim.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
« Yanıtla #18 : 21 Şubat 2021, 18:06:47 »

Hocam çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Bende bıçak yapmaya ilk başlarken demir saplı 2 kiloluk madırga yapmıştım kendime ve 1 aydan fazla kullanmıştım ve sonuçta kolumu zedeledim ve 8 senenin sonunda hafif acıyan kolum tenisci dirseğine döndü. Kortizon tedavisi oldum ama işe yaramadı, doktor çekiç kullanmamı yasakladı ama ben yılmadım sol elle dövmeye devam ettim, sonra şahemerdan almaya karar verdim ve bu arada şok dalga tedavisine de başladım. Aynı anda epeydir ara verdiğim şınav çekmeye de başladım ve hamdolsun artık sağ elimi  eskisi gibi kullanabiliyorum. Çok yüklenince hafif sızlama yapıyor hemen bırakıyorum. Normalde ağır yükü tavsiye etmiyorlar ama her bünye farklı bende şınav + kantoron yağı ile masaj çok iyi geldi aynı anda şok dalga tedavisi de oldum.  Bu tür kol kuvveti ile yapılan işlere başlamadan önce mutlaka kolu ısıtmak gerekiyor. Tedavisi uzun süren bir rahatsızlık, panik olmayın sakın , lastik top sıkma gibi hafif egzersizler, gerdirme hareketlerini mutlaka yapın, tekrar geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim Soytürk Ustam. Size de geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz ya da ağırlaşıp canınızı sıkmaz. İnşallah ben de sizin gibi atlatır ya da asgariye indirim.
Yavaş yavaş çeşitli egzersizlere başlamak niyetindeyim ben de ve ilerleyen süreçte genel olarak vücut kaslarını biraz güçlendireceğim inşallah.
Kantaron yağı benim de aklıma gelmişti ama denememiştim elimde bolca mevcut. Hatta baharda bolca kantaron toplayıp tekrar yağ yapacağım inşallah. İhtiyacınız varsa size de gönderebilirim ustam. Ve ihtiyacı olup ulaşamayan herkese imkanım elverdiğince...
Şok dalga tedavisini de araştıracağım, eğer hafifleme eğilimine girmezse tüm alternatifleri deneyeceğim.

Hocam geçmiş olsun, Allah şifa versin.

İlaçları okuyunca uyarmak istedim.
Yukarıda abiler alternatif bir çok çözüm önermiş
her biri değerli öneriler.

Ben ilaçlara dikkat çekmek istiyorum.
Mideyi ve bağırsakları bozma işi büyük sıkıntı
aman dikkat.

Zamanında kardeşim sivilce için ilaç kullanmıştı.
Sivilce ilacı böbreklere zarar verdi. Böbrekler için
kortizon kullandı. O da kalçada kemik erimesi
yaptı. Az daha iş protez ekleme gidiyordu ki
ufak bir ameliyat kurtardı şükürler olsun.

Belirtmek istediğim o ilaçtansa ameliyat çok daha
mantıklı. Tekrar şifalar dilerim.

Çok teşekkür ederim Şeref Ustam. Kardeşinizin yaşadıkları için üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Maalesef ki şifa ararken sağlığımızı kaybettiğimiz böyle üzücü olaylar da başa gelebiliyor. Allah tekrarını göstermesin.
İlaçları kullanmayı bıraktım Ustam faydasından çok zararı var gibi sanki. Ve zaten iyileştirmeden ziyade ağrı kesme özelliği öne çıkıyor ilacın. Gerek yok ağrıya katlanırız, derdimiz iyileşmek...

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #19 : 21 Şubat 2021, 23:01:01 »
çok gecmiş olsun hocam ilaçları yine doktor konrolunde kessenız bence cok daha faydalı olur