Bıçak Sanatı - Forum

Nakiri

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
Ynt: Nakiri
« Yanıtla #20 : 28 Ocak 2021, 13:23:05 »
Şuan yapmaya çalıştığım bir bıçak için tam da yerinde gördüm bu bıçağı ve çok şık ve güzel olmuş ustam ellerinize sağlık. Kabza ve bıçak üzerindeki desene bayıldım desem yeridir. Akşama bende pirinçten aynı şekilde bir balçak yapmayı ortası ahşap, sonunu epoksi ile bitirmeyi planlıyordum. Sizinki kadar güzel bir kabza yapabilmem umudu ile. Karartma ve desen çıkartmayı nasıl işlediniz hocam asit ile yakarak mı yapıldı.

Kabzayı hazır olarak Erbabwood'dan aldım. Bu tip epoksili kabzaların nasıl sonuç vereceğini hamken hayal edemiyorum. Güzel oldu.
Deseni sentetik boya ve 00 no fırça ile işledim. Serbest bir çalışma olduğundan deseni doğrudan çizme yada kağıttan aktarmaya gerek duymadım. Siz isterseniz öyle yapabilirsiniz. Kuruduktan sonra hatalı gördüğüm yerleri kazıyarak rötuşladım. Sonrasında Anodik dağlama ile indirdim. Paslanmaz çeliği asitle indirmeyi (Demir3 Klorür ve Porçöz) başaramıyorum.
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #21 : 28 Ocak 2021, 13:43:38 »
Bıçağı ben de çok beğendim. hele işlemeler ne güzel olmuş öyle. Anlatmış olduğunuz sorunları da baktım ama ne olduğunu anlamadım ne yalan söyleyeyim. Ellerinize sağlık çok hoş bir bıçak olmuş.

Teşekkür ederim, işlerinde sizin kadar sabırlı olmayı başarırsam olacak sanırım  :D

Abi bence insanın hatalarını bilmesi ve ulaşmak istedi noktadan ne kadar uzak olduğunun farkında olması çok güzel birşey. Ama bir küçük kardeş tavsiyesi olarak yapmış olduğunuz güzel kısımları yapamadıklarınızı dillendirerek gölgede bırakmayın. Çünkü bu tür söylemlerde insanlar %90 lık yaptıklarınızla değil %10 luk yapamadıklarınıza odaklanıyorlar. Bu tavsiye bana güzel ustalarımız tarafından çokça dile getirilmişti. Ben de size ileteyim. :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

maytir

• 288
« Yanıtla #22 : 28 Ocak 2021, 13:49:46 »
Abi bence insanın hatalarını bilmesi ve ulaşmak istedi noktadan ne kadar uzak olduğunun farkında olması çok güzel birşey. Ama bir küçük kardeş tavsiyesi olarak yapmış olduğunuz güzel kısımları yapamadıklarınızı dillendirerek gölgede bırakmayın. Çünkü bu tür söylemlerde insanlar %90 lık yaptıklarınızla değil %10 luk yapamadıklarınıza odaklanıyorlar. Bu tavsiye bana güzel ustalarımız tarafından çokça dile getirilmişti. Ben de size ileteyim. :)
[/quote]

Teşekkür ederim  O:-)
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #23 : 28 Ocak 2021, 16:25:18 »
Mustafa hoca elinize sağlık.
Çok farklı ve yakışıklı bir süsleme olmuş.
Bıçağın kendisi de bir o kadar güzel.

maytir

• 288
« Yanıtla #24 : 28 Ocak 2021, 21:39:45 »
Mustafa hoca elinize sağlık.
Çok farklı ve yakışıklı bir süsleme olmuş.
Bıçağın kendisi de bir o kadar güzel.

Teşekkür ederim ustam.
Sizin işlerinizi buradan paylaştıkça görüyordum ancak, bugun instagramda peş peşe görünce hayran kaldım.
Sizin de ellerinize sağlık. Bowieler özellikle harika
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #25 : 31 Ocak 2021, 02:39:49 »
Elinize sağlık kendinize haksızlık etmeyin daha iyisi olur elbette fakat harcanan emek ortada güzel olmuş bence gayet iyi  :)
Gendarmerie Special Operation...

maytir

• 288
« Yanıtla #26 : 01 Şubat 2021, 03:36:02 »
Elinize sağlık kendinize haksızlık etmeyin daha iyisi olur elbette fakat harcanan emek ortada güzel olmuş bence gayet iyi  :)
Teşekkür ederim ustam
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL