Benim için ilklerle dolu heyecen verici bir iş oldu.
Bugüne dek ısıl işlem haricinde tüm proseslerini benim çıkardığım ilk çalışmam (Öncesinde de bir pala, bir de bıçak yapmıştım). Uzun bir proje oldu, çünkü ağız açmaya çok uzun bir süre cesaret edemedim. Bant zımparam geldikten hemen sonra eşime hediye edeceğim 4116 dan 5 bıçaklık profiller kestim. Profilleri bant zımparada düzeltip ağız açmadan ısıl işleme yolladım. Isıl işlemden döndükten sonra bir türlü elim değmedi. Baltalarla uğraşırken elimin bant zımparaya ve bu işe alışmasını umdum. Biraz da öyle oldu ama iş ağız açmaya gelince yine bir sürü sorun yaşadım.
- Nakiriden önce kısa bir doğrama bıçağına ağız açtım. Kesici ağızda pay bırakmayı unuttuğum için ağız tenekeye döndü ve yandı

- Öncelikle ağızın başı ve sonu hep biraz daha fazla daldı. Hızlı çentim olmada, yavaş çektim olmada, açı verdim, eğim verdim, bastırdım, çok nazik

davrandım yinede olmadı. Bu bıçakta eşik yüksekliği belirgin olmayacağı halde eşik yüksekliği belirgin olacak sonraki çalışmalarım için dikkat etmek durumunda kaldım ancak henüz işi çözemedim.
- Kesici ağızda 05mm ilk bir pay bırakmam gerektiğini neyseki son anda hatırlayıp işi kurtardım. Buna karşın baştan sona giderken kalınlık farkları olduğunu fark ettim!!
- Çalışmayı 220 kumda bitirdim ama bu beni memnun etmedi yada perdah çok düzgün olmadığından çok memnun kalmadım
- Gizli kuyruk sap ilk kez denedim, sanırım oldu, bir sorunla karşılaşmadım. Sadece alçakta daha hassas davranmalıydım. Biraz açıklık kaldı (Rüyalarıma hep Sefa ustamın balçakları girdi

). Bir dahaki sefer değişik şeyler planlıyorum.
- Asit indirme çalışmasından sonra hayalim desenin çevresini perdaha uydurmaktı, onu şimdilik başaramadım. Desen etrafındaki durum beni rahatsız etti.
- Bir dahaki sefer ya bunu bütüne yaymam gerekiyor yada bu sorunu çözmem lazım.
Sonuç olarak ben gergin olmakla birlikte eşim hediyesinden gayet memnun kaldı