Bıçak Sanatı - Forum

Hamon denemesi ve birkaç soru

Ynt: Hamon denemesi ve birkaç soru
« Yanıtla #20 : 30 Aralık 2020, 11:35:30 »
Bir öncekiyle kıyaslanmayacak kadar iyi, hem hat çok hareketli, hem de uç ve son kısmı tam olması gerektiği gibi çıkmış, ellerine kollarına sağlık. Canını sıkmak istemem ve umarım öyle değildir ama uca doğru küçük bir çatlak mı var? aşağıya o kısmın fotoğrafını ekliyorum, eğer çatlak varsa o çatlağı geçecek şekilde pay var ve orayı taşlayarak bertaraf edebilirsin gibi.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #21 : 30 Aralık 2020, 23:49:15 »
Elinize sağlık, güzel görünüyor.
Teşekkür ederim ustam.
Temizlenmiş halini görmek için sabırsızlanıyorum hocam. İyi ki bizim pısırık ve garantici tavsiyelerimizi dinlemeyip Sefa hocamı dinlemişsin. :D
Sıcağı sıcağına hemen işe koyulduğun ve kısa zamanda işi bitirdiğin için teşekkür ederim hocam. Benim de dahil birçok kapanmamış konumuz var. Ustalarımız bir tavsiye verdiğinde "ilk fırsatta deneyeceğim" deyip yıllarca erteleyebiliyoruz. İşi ciddiye alıp, zaman ayırıp, uğraşman ve karşılığında emeklerini aldığını görmekten mutlu oldum. :2up Hatta gaza geldim, ben de suda su vermeyi deneyeceğim inşallah.
Orkun Ustam çok teşekkür ederim. :)
Bu homam işi beni çok heyecanlandırdı gerçekten, fakat birkaç fırın daha ekmek yememiz gerekiyor galiba  :(
Umduğum gibi olmadı, deseni adam akıllı belirgin kilmak zor işmiş ya da ben bir yerlerde yanlış yapıyorum.. Gerçi zamanım da çok kısıtlıydı, bıçağı kayın pederime hediye edeceğim birkac günlüğüne misafirim olacaklar gitmeden tamamlamak için de biraz acele ettim.. bakalım yarın biraz daha uğraşacağım, olmadı bitirmeye bakacağım artık..
Ama yılmak yok, zaman sıkıntısı olmadığı bir zamanda başaracağım inşallah :)
Emeğine ve ısrarına sağlık.  :)
Merakla bekliyorum...
Çok teşekkür ederim hocam fajat korkarım ki sizleri hayal kırıklığına uğrayacağım.. :(
Bir öncekiyle kıyaslanmayacak kadar iyi, hem hat çok hareketli, hem de uç ve son kısmı tam olması gerektiği gibi çıkmış, ellerine kollarına sağlık. Canını sıkmak istemem ve umarım öyle değildir ama uca doğru küçük bir çatlak mı var? aşağıya o kısmın fotoğrafını ekliyorum, eğer çatlak varsa o çatlağı geçecek şekilde pay var ve orayı taşlayarak bertaraf edebilirsin gibi.
Hocam çok teşekkür ederim. Bugünkü çalışmamda deseni pek iyi belirginlestieremedim, yarın biraz daha deneyeceğim inşallah yarın istediğim sonucu elde ederim.
Hocam fotoğrafta cidden çatlak var gibi duruyor, hatta nereredeyse net bir çatlak. Ama bugün perdah yaptım, asite de daldırdım çatlağa benzer bir şey dikkatimi çekmedi. Görüntüdeki kısım tufalden kaynaklanıyor olsa gerek bir de kil bir parça dökülme yapmıştı o yüzden ben yine alttan tel satmıştım zannedersem tel de tam.o kısma denk gelmiş belki de onun etkisiyle böyle bir görüntü oluşmuş.
Ama fotoğraf gördüğüm an beni yine ürküttü yarın tekrar daha detaylı bakacağım.

« Yanıtla #22 : 31 Aralık 2020, 00:00:47 »
Genel olarak su verdikten sonra tüm bıçakların ağzına büyüteçle mutlaka bakıyorum, gözle veya  yakın gözlüğüyle gözükmeyen bir çok çatlağı bu şekilde görmüşlüğüm var. Kesinlikle tavsiye ederim.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
« Yanıtla #23 : 31 Aralık 2020, 21:58:49 »
Genel olarak su verdikten sonra tüm bıçakların ağzına büyüteçle mutlaka bakıyorum, gözle veya  yakın gözlüğüyle gözükmeyen bir çok çatlağı bu şekilde görmüşlüğüm var. Kesinlikle tavsiye ederim.
Çok haklısınız hocam kesinlikle yapılması gereken bir işlem. Elimde pek iyi denemeyecek bir büyüteç vsr onunla baktım çatlak göremedim.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
« Yanıtla #24 : 31 Aralık 2020, 22:12:35 »
Ustalarım bıçağı tamamladım. Aceleye geldi, bayağı da kusuru var, hiç içime sinmedi ama yine konu böyle kapansın istemedim her şeye rağmen görmeye hakkınız var diye düşünüyorum.
Hamon yalan oldu, 2000 kumdan sonra asitten sonra oluşan yüzeyi bileme taşının tozuyla bir türlü gideremedim, yüzey hep mat kaldı. Zamanım çok kısıtlı olduğu için bitirmek zorunda kaldım. Bayağı kusuru var, balçak, kuyruk, keskin ağız (ilk taslamada kalın bıraktığım için keskin ağız açısı çirkin oldu) vs.
Fakat daha da hırslandım şahane bir abhaz bıçağı yapacağım inşallah.
Hepinize ilginiz, desteğiniz için teşekkür ederim.
Fotoğraflar:

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #25 : 04 Ocak 2021, 10:16:49 »
Emeğine sağlık hocam. Bir önceki su vermede daha belirgin olan hamon bu sefer neden çıkmadı acaba? ::) Ben de sonuca üzüldüm şahsen. Kısmet bir sonrakine artık.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
« Yanıtla #26 : 04 Ocak 2021, 20:01:07 »
Orkun ustam aslında asit uygulamasından sonra desen kendini belli ediyordu fakat ısıl işlemden sonra gördüğüm gibi değildi yine, belki o ilk gördüğüm bir vehimdi temizledikten sonra asıl desen çıktı ama memnun etmedi beni. Asitten sonra temizleme işlemini yeterince iyi yapamadığım için, yüzey sürekli mat kaldığı için olmasa daha iyi deyip tekrar 2000'de perdahı tamamlayarak bitirdim. Yine çok hafif görülüyor yakından bakınca.