Guruplardaki o tiplerin en büyük sorunu ne bilmediğini bilmemesi. Arka planda daha hakim olmadığı ne kadar çok konu var, ondan haberi yok. O yüzden kendinden emin şekilde savunma yapabiliyor, karşıdaki kişinin söylediği acaba doğru olabilir mi diye düşünmüyor.
Beni de bu guruplarda aynı şeyi tekrarlamak yordu. Gördüğüm her tavsiye isteyene birşeyler yazıyordum. Artık öyle bir hal almaya başladı ki, ilk başta benden önceki yalan yanlış yönlendirme yapanları düzeltip sonra da doğrusunu anlatmaya çalışıyorum. Kimi zaman bu önceki yanlış yazanlarla tartışma halini alabiliyor. Tavsiye verecekken başkalarıyla kavga etmeye başlıyorum. İnsanlar asla kendi fikri dışındaki bir iddayı kabul etmiyor. Israrla tekrarlıyorum ama hiç umursamayıp kendi savunduğu yanlışı tekrarlıyor. En son gönderi sahibini etiketleyip bak bu iş bu şekilde, ister böyle yap ister diğer tavsiyeler gibi yap deyip konuyu kapatıyorum. İki gün sonra aynı kişi bir sonraki adım için tavsiye yazıyor, haydiiiii bütün proses baştan.

Gene milletle kavga, en son pes edip bu iş bu şekildedir deyip cıkıyorum. İki gün sonra kabza neyle yapıştırılır, iki gün sonra kabzayı nasıl şekillendiririm. İki gün sonra koruyucu ne süreyim. Adamın bıçağını baştan sonra günlerce kavga ederek biz yapıyoruz. Bu adam tabi tekrar ortalıkta görünmüyor. Yalan yanlış bıçağı bir şekilde yapıp ortadan kayboluyor, ihtiyacını almış oluyor çünkü kendince. Fakat o adam gidince sorun bitmiyor, yeni bir hevesli daha gelip "hangi çelik" diyerek bütün dejavuyu tekrar başlatıyor.