Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak sanatı ile ilgili facebook grupları çok renkli.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Son defa birinin beni hiç gitmediğim Adana'yı sevenler grubuna eklemesinden sonra yeter artık deyip okul grupları da dahil olmak üzere bütün gruplardan
ayrılmıştım.
Yine biri beni bıçak ile ilgili bir facebook grubuna davet etmiş. Nasıl olsa ayrılırım diye kabul ettim.
Şöyle bir gözden geçirdim.
Paylaşımın biri dikkatimi çekti. Açıklama aynen şöyle.
"Kendi icat ettiğim hamon ve asit işlemi."

"Ben hamonu göremedim" diye yazdım.
"Abi o su verirken yapılıyor. Zaten görülmez." yazmış.

Yeni hobim. Takılırım ben bunlara...  :D :D
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2020, 00:28:25 Gönderen: dela »

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Ynt: Bıçak sanatı ile ilgili facebook grupları çok renkli.
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2020, 00:09:56 »
Gece gece hiç güleceğim yoktu ustam, Allah ta seni güldürsün. Link var mı ? Merak ettim  >:D :2up
Adana'yı Sevenler Grubu  :))
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2020, 00:17:16 »
Gece gece hiç güleceğim yoktu ustam, Allah ta seni güldürsün. Link var mı ? Merak ettim  >:D :2up
Adana'yı Sevenler Grubu  :))

Bizim forumu keşfedememiştir. Yanlış biliyordur/öğretilmiştir. Ticari kaygıları vardır.  Vs. vs.

O yüzden link var da yok...  :)

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2020, 01:08:04 »
Eyvallah ustam ✋

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2020, 07:16:31 »
Sabah sabah iyi güldüm ustam Allah’ta seni güldürsün o gruplarda olduğun süre içerisinde
daha enterasan garip çok şey görürsün benim gibi ilginç bile gelmiyor şaşırmıyorsun bir müddet sonra geçenlerdede gördüğümü aktarayım piknik tüpünü açıp bıçağı üstüne koymuş olmuyor diyor
herşey güzel herkes öğrensin yapsın yapabilsin fakat piyasa sırf bu işten nasıl para kazanırım da kendimi ihya ederim diyen şahıslarla dolu bilgi araştırma öğrenme vs yok amaç sadece satmak para kazanmak ama nasıl olursa olsun.
Gendarmerie Special Operation...

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2020, 08:33:42 »
Guruplardaki o tiplerin en büyük sorunu ne bilmediğini bilmemesi. Arka planda daha hakim olmadığı ne kadar çok konu var, ondan haberi yok. O yüzden kendinden emin şekilde savunma yapabiliyor, karşıdaki kişinin söylediği acaba doğru olabilir mi diye düşünmüyor.

Beni de bu guruplarda aynı şeyi tekrarlamak yordu. Gördüğüm her tavsiye isteyene birşeyler yazıyordum. Artık öyle bir hal almaya başladı ki, ilk başta benden önceki yalan yanlış yönlendirme yapanları düzeltip sonra da doğrusunu anlatmaya çalışıyorum. Kimi zaman bu önceki yanlış yazanlarla tartışma halini alabiliyor. Tavsiye verecekken başkalarıyla kavga etmeye başlıyorum. İnsanlar asla kendi fikri dışındaki bir iddayı kabul etmiyor. Israrla tekrarlıyorum ama hiç umursamayıp kendi savunduğu yanlışı tekrarlıyor. En son gönderi sahibini etiketleyip bak bu iş bu şekilde, ister böyle yap ister diğer tavsiyeler gibi yap deyip konuyu kapatıyorum. İki gün sonra aynı kişi bir sonraki adım için tavsiye yazıyor, haydiiiii bütün proses baştan. :D Gene milletle kavga, en son pes edip bu iş bu şekildedir deyip cıkıyorum. İki gün sonra kabza neyle yapıştırılır, iki gün sonra kabzayı nasıl şekillendiririm. İki gün sonra koruyucu ne süreyim. Adamın bıçağını baştan sonra günlerce kavga ederek biz yapıyoruz. Bu adam tabi tekrar ortalıkta görünmüyor. Yalan yanlış bıçağı bir şekilde yapıp ortadan kayboluyor, ihtiyacını almış oluyor çünkü kendince. Fakat o adam gidince sorun bitmiyor, yeni bir hevesli daha gelip "hangi çelik" diyerek bütün dejavuyu tekrar başlatıyor. :'(

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2020, 09:41:07 »
Bunun çaresi var aslında, cahille muhabbeti kesmek, bu gruplardan çıkmak veya b.kunuzda boğulun diyerek kenardan seyretmek. Bilmediğini bilmeyen için zaman harcamaya gerek yok. Geçmişte bir kurs nedeniyle, ödev yapabilmek için Facebook açmıştım, ama kullanmıyorum yaklaşık 7-8 yıldır. Son dönemlerde Facebook'da etkin bir malzeme pazarı olduğunu duymuştum, tekrar aktif hale getiririm diyordum. Doğru mu, var mı böyle bir pazar?
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #7 : 24 Aralık 2020, 10:33:20 »
Gurubun adı neymiş Bülent ustam, biliyor muyuz? Benim üye olduğum gurupları zaten e-ticaret sitesi sahipleri yönetiyor, onların adminliğini yaptığı ve amiyane tabirle müritlerini de moderatör ilan ettiği guruplar oluyor. :D

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #8 : 24 Aralık 2020, 10:57:27 »
Bildiğim bir grup yok Orkun Ustam. Instagram'da malzeme aldığım bir iki kişi söylemişti, grup ismi sormak aklıma gelmedi açıkçası.

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #9 : 24 Aralık 2020, 11:08:28 »
Şahit olduğum muhabbetlerden birtanesi
Adam soruyor 80crv2 ye nasıl su vereyim
Cevap veren usta denilen şahıs: ck75 verir gibiver aynısı
Orkun usta müdahale eder ve münakaşa başlar 😄
En iyisi sessiz takip bence 🙂
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #10 : 24 Aralık 2020, 11:10:04 »
Ben biraz olaya farklı bakıyorum. Facbookdaki gruplar için çok şey söylemek mümkün. Bir çoğu zaten zamanında forumda olup sonrasında ayrılan kişilerin açtığı ve yönetiminde olduğu gruplar. Konular Orkun ustamın dediği gibi anlamsız tartışmalar bilgi kirliliği ile dolu. Arada konu hakkında bilgisi olanların yorumları da ya araya kaynıyor yada konu başlığı içerisinde yok olup gidiyor. Belli başlıklar içinde olmaması da aynı şeylerin tekrar tekrar konuşulması anlamına geliyor. falan falan.

Ancak forum kullanıcısı olmayan  yoğun bir facebook kullanıcısı olan bir çok kişi bu gruplarda yer alan bazı ustaların hazırlamış olduğu videolardan ve paylaşımlardan bıçakçılık üzerine çok şey öğrendiğini gerek bu grupları takip ederken gerekse etrafımdan bıçağa ilgisi olan ancak bilgiyi okumaktan ziyade görsel anlatımlarla almak isteyen bir çok kişiden deneyimlemiş oldum. Yani derin araştırma, bilgi ve deneyimin saklanması, aktarılması ve zaman içinde aranıp bulunması hususunda sıkıntıları olsa da gündelik bilgi paylaşımında etkin olabiliyorlar.

Bir diğeri de ciddi bir malzeme alışverişinin gerçekleşiyor olması. Hammaddesinden mamül ürüne kadar bir çok ürün hızlı bir şekilde alıcısına ulaşabiliyor. Sizin aklınızda olan arayıp da bulamadığınız herhangi bir ürün birden önünüze düşebiliyor. Çelik satanından, örsüne, geyik boynuzu, manda boynuzu koç boynuzu ahşap ürünler stabilize veya  dökümler deriler  falan bir dünya malzeme satılıyor. Dolayısıyla belki malzeme için kullanılabilecek platformalar.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #11 : 24 Aralık 2020, 12:20:13 »
Bir kez daha sosyal medya platformu kullanmadığım için şükrettim, zira yanlış öğrenilen bir şeyi sonradan değiştirmek çok zor. İyi ki varsın Bıçak Sanatı Forum  O:-) Ama malzeme temini hususunda Mehmet ustama katılıyorum neredeyse aradığın her şey mevcut.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #12 : 24 Aralık 2020, 14:43:52 »
Soruyorum. Cevabını alınca da bolca gülüyorum. Müdahale, polemik yok. Bu haliyle çok eğlenceli.  :D :D :D

« Son Düzenleme: 24 Aralık 2020, 14:51:07 Gönderen: dela »

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #13 : 24 Aralık 2020, 19:51:02 »
Facebook gruplarında yanlış bilgi çok, bir diğer sorunda yazılanların bir süre sonra altta kalıp kaybolması. Seviye, güvenirlik ve derinlik açısından hiçbiri bizim forumumuzun yerini tutamaz.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #14 : 24 Aralık 2020, 21:30:56 »
ben d2 yi doven gordum... malzeme almayi tovbe ettim..birinden corian aldim.kabze icin bir paylasim.yaptim adamla sanki 40 yillik dostmusuz gibi bide elestiri yaptilar...en iyi o guruplardan uzak durmak cunku. bazen bakiyorum zamaninda bicak sanatindan bir seyler ogrenip caka satanlarida goruyorum... heleki herbokolog lar var onlarla zaten tartisip hic zaman kaybetmeye gerek yok

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #15 : 24 Aralık 2020, 21:55:23 »
ben d2 yi doven gordum... malzeme almayi tovbe ettim..birinden corian aldim.kabze icin bir paylasim.yaptim adamla sanki 40 yillik dostmusuz gibi bide elestiri yaptilar...en iyi o guruplardan uzak durmak cunku. bazen bakiyorum zamaninda bicak sanatindan bir seyler ogrenip caka satanlarida goruyorum... heleki herbokolog lar var onlarla zaten tartisip hic zaman kaybetmeye gerek yok

Niye?
D2 dövülmez mi ki?

:D :D :D

Ben yine de şaka diye belirteyim de, ciddiye alan olur ;)

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #16 : 24 Aralık 2020, 23:10:42 »

Niye?
D2 dövülmez mi ki?

😂😂😂 abi aramızda hala d2 dövememiş talihsizler var.
Olacak iş değil!

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #17 : 24 Aralık 2020, 23:36:50 »

Niye?
D2 dövülmez mi ki?

😂😂😂 abi aramızda hala d2 dövememiş talihsizler var.
Olacak iş değil!

Bu utanç Türk bıçakçılık camiasına 30 yıl yeter Ustam :D

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
« Yanıtla #18 : 25 Aralık 2020, 01:25:19 »
Şimdi bir grupta 4116 yı fırından çıkarıp üzerine ateş tuğla koyularak kendi halinde soğutulduğunu gördüm. Folyo vs de yoktu. Doğru bir işlem mi?
instagram: @hevesadami

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #19 : 25 Aralık 2020, 01:59:51 »
Şimdi bir grupta 4116 yı fırından çıkarıp üzerine ateş tuğla koyularak kendi halinde soğutulduğunu gördüm. Folyo vs de yoktu. Doğru bir işlem mi?

O olaya bir miktar müdahil oldum. Baktım herif dünyanın dönmediğini zıplayınca aynı yere düşme ile ispatlıyor. Polemiği bıraktım.

Yamulmayı engelleme için ağırlık koyma kısmı doğru.