Bıçak Sanatı - Forum

Bakır Sanmai

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Ynt: Bakır Sanmai
« Yanıtla #20 : 17 Aralık 2020, 22:26:20 »
Maşallah ustam, sonucu dört gözle bekliyorum  :2up
Bende merak ediyorum bakalım nasıl olacak sağolun teşekkürler
saban ustam bakir cok erimez mi ?
Hava almayacak şekilde kaynak attık ustam erimeyi içerde hapsettik aslında o yüzden sorun olmadı boşluk olmuş olsaydı erime sıcaklığına ulaştığında bakır kayıp verebilirdik
Gendarmerie Special Operation...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #21 : 18 Aralık 2020, 02:09:47 »

Şahsi fikrim çok kalın malzemeler kullanmışsınız bu birinci gözlemim. İkinci gözlemim ise dövmeyi şahmerdanla yapmışsınız buda olmamış, malzemelr ince olacak ve hafif hafif çekiçle yapışacak malzeme, benim izlediğim videodan çıkardığım sonuçlar bu şekilde  O:-)

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #22 : 18 Aralık 2020, 07:47:33 »

Şahsi fikrim çok kalın malzemeler kullanmışsınız bu birinci gözlemim. İkinci gözlemim ise dövmeyi şahmerdanla yapmışsınız buda olmamış, malzemelr ince olacak ve hafif hafif çekiçle yapışacak malzeme, benim izlediğim videodan çıkardığım sonuçlar bu şekilde  O:-)

Haklısınız ustam bakırlar kalındı aslında amacım kaynağı tutturmaktı videodaki arkadaş döverek yapıyor şahmerdanla veya elde dövmenin nasıl bir dejavantajı vardır malzeme üstünde ilk deneyimi atlatmış olduk ilk Ocak kaynağım tecrübe oldu açıkçası ince malzemeler geliyor 1 mm asıl onlarla yapacağım inşallah ustam

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #23 : 18 Aralık 2020, 08:19:57 »
Şaban ustam emeğinize sağlık. İnşallah başarılı sonuç alırsınız da uğraşlarınız boşa çıkmaz.
Bu kırıklar ve çatlaklar hakkında tahminim: Şahmerdanla çalışan sıcak demirciler gördüğüm kadarıyla artık çelik kararsa bile dövmeye devam ediyorlar. Biz aman portakal rengini geçti, daha fazla darbe vurmayalım diye düşünürken, onlar kırmızıyı bile geçip kararmaya başladığında hala malzemeyi dövmeye devam ediyorlar. En son sanayide babamın dükkan komşusu sıcak demirci ustaya rulman açtırmıştım. Rulman halindeyken zaten sulu malzeme, ben önce tavlayıp yumuşatmayı düşünürken usta direk girişti şahmerdana. Dediğim gibi kararmaya başladığında bile dövmeye devam ediyordu. Onlar ocak kaynağı yada hassas işler yapmadığı için alışkanlıkları yada tecrübeleri yok haliyle. Tarım aletleri, pulluk, traktör ekipmanları yapıyorlar, yani hep ağır işler. O yüzden hassas işlere özel bir yaklaşımları yok. Benim gözlemim bu şekilde.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #24 : 18 Aralık 2020, 09:30:21 »
Şaban ustam emeğinize sağlık. İnşallah başarılı sonuç alırsınız da uğraşlarınız boşa çıkmaz.
Bu kırıklar ve çatlaklar hakkında tahminim: Şahmerdanla çalışan sıcak demirciler gördüğüm kadarıyla artık çelik kararsa bile dövmeye devam ediyorlar. Biz aman portakal rengini geçti, daha fazla darbe vurmayalım diye düşünürken, onlar kırmızıyı bile geçip kararmaya başladığında hala malzemeyi dövmeye devam ediyorlar. En son sanayide babamın dükkan komşusu sıcak demirci ustaya rulman açtırmıştım. Rulman halindeyken zaten sulu malzeme, ben önce tavlayıp yumuşatmayı düşünürken usta direk girişti şahmerdana. Dediğim gibi kararmaya başladığında bile dövmeye devam ediyordu. Onlar ocak kaynağı yada hassas işler yapmadığı için alışkanlıkları yada tecrübeleri yok haliyle. Tarım aletleri, pulluk, traktör ekipmanları yapıyorlar, yani hep ağır işler. O yüzden hassas işlere özel bir yaklaşımları yok. Benim gözlemim bu şekilde.
Bu konuda haklısınız aynısını bir kaç defa daha yaptı uyardım baktım aynı devam edecek aldım elinden ben yapayım dedim ben dövmeye devam ettim kendi bildiklerini okuyorlar soğuk girdi bir defa elinden aldım ondan dolayı da olabilir çelikte pek etki görmedim ama bakırda çatlama oldu kenarlarda

« Yanıtla #25 : 18 Aralık 2020, 11:50:02 »

Soytürk e katılıyorum, bakır zaten arada erimiş halde olacağı için, ilk darbeler şiddetli olursa, bakır dağılmaya çalışacak ve gidecek yeri olmayınca çatlayacak. İlk darbeleri sadece malzemeler yapışacak kadar vurmak yeterli.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #26 : 18 Aralık 2020, 13:16:56 »

Soytürk e katılıyorum, bakır zaten arada erimiş halde olacağı için, ilk darbeler şiddetli olursa, bakır dağılmaya çalışacak ve gidecek yeri olmayınca çatlayacak. İlk darbeleri sadece malzemeler yapışacak kadar vurmak yeterli.
Anladım Ustam ikinci fasılda bunları göz önünde bulunduracagım teşekkür ederim

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #27 : 18 Aralık 2020, 20:52:35 »
ben burda hala.bakirin 🤔🤔🤔 esprisini anlamadım

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #28 : 18 Aralık 2020, 22:18:39 »
ben burda hala.bakirin 🤔🤔🤔 esprisini anlamadım
Ustam linkteki videoyu izlerseniz daha iyi anlarsınız

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #29 : 20 Aralık 2020, 15:29:40 »
İstediğim forma getirip ağız açtım bakırı daha inçe kullanmış ve elde dövmüş olsaydım şayet videodaki deseni alabilirmişim herşey bir tecrübe daha çok iş daha cok tecrübe başarabilmek bile insana moral veriyor sonuç bu

« Son Düzenleme: 20 Aralık 2020, 15:31:58 Gönderen: Şaban Kurt »

« Yanıtla #30 : 20 Aralık 2020, 15:57:50 »
Gayet güzel görünüyor, işte bu işler ve işlemler gerçekten çok kıymetli. Dediğin gibi bakır ince olsa işlem tamam, ellerine ve kollarına sağlık, bir pencere daha açıldı ufkumuza, sayende  :2up  :2up  :2up

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #31 : 20 Aralık 2020, 16:11:43 »
Oooo. Eline sağlık.  :2up
Hatta iki ince bakır plaka.
Bu yaşta heveslendirdin. İlk fırsatta elde denemeyi düşünüyorum.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #32 : 20 Aralık 2020, 16:39:04 »
Gayet güzel görünüyor, işte bu işler ve işlemler gerçekten çok kıymetli. Dediğin gibi bakır ince olsa işlem tamam, ellerine ve kollarına sağlık, bir pencere daha açıldı ufkumuza, sayende  :2up  :2up  :2up
Sizin sayenizde forumun sayesinde ustam biz sadece denedik sizler teşvik ettiniz yol gösterdiniz forumun ve sizlerin büyük emekleri ve katkılarınız var Allah sizlerden razı olsun sağolun çok teşekkürler  :)
Oooo. Eline sağlık.  :2up
Hatta iki ince bakır plaka.
Bu yaşta heveslendirdin. İlk fırsatta elde denemeyi düşünüyorum.
Çok teşekkürler ustam bence denemelisiniz sağolun  :)

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #33 : 20 Aralık 2020, 18:16:28 »
Elinize sağlık ustam, gayet iyi olmuş. Dediğiniz gibi bakır daha ince olsaymış sonuç mükemmel olurmuş.  :2up
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #34 : 20 Aralık 2020, 19:14:19 »
Eline sağlık Şaban usta bu şekilde bile şahane gözüküyor devamını bekliyorum inşallah
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #35 : 20 Aralık 2020, 19:16:38 »
Elinize sağlık Şaban usta, gayet güzel olmuş, daha ince plaka malzemeler ile seyirlik eserler çıkar ortaya, devamında bekliyoruz..
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #36 : 20 Aralık 2020, 20:51:04 »
Elinize sağlık ustam, gayet iyi olmuş. Dediğiniz gibi bakır daha ince olsaymış sonuç mükemmel olurmuş.  :2up
Çok teşekkür ederim inşallah incesiyle
daha güzel olacağından şüphem yok  :)
Eline sağlık Şaban usta bu şekilde bile şahane gözüküyor devamını bekliyorum inşallah
İnşallah ustam deneyip daha iyilerini yapacağız becerirsek sağolun çok teşekkürler
Elinize sağlık Şaban usta, gayet güzel olmuş, daha ince plaka malzemeler ile seyirlik eserler çıkar ortaya, devamında bekliyoruz..
Teşekkür ederim çok sağolun inşallah daha ince bakırlarla daha güzellerini yapmak herkese nasip olur

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #37 : 20 Aralık 2020, 22:22:03 »
çok güzel bir deneme olmuş , emeğine sağlık
daha iyilerini bekliyorum senden
buna nasıl bir sap düşünüyorsun
bence zeytin kök iyi gider özelden adres ver göndereyim kargosuda benden
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #38 : 20 Aralık 2020, 22:35:39 »
Çok teşekkür ederim Mahmut hocam sizin gönderdiğiniz zeytinlerden hala elimde mevcut çok sağolun karar vermedim henüz işi çok ısıl işlem temizlik vs  Abanoz kullanmayı düşünüyorum sadece namluda siyah olacağı için ama karar vermiş değilim zeytin daha çok açar diye düşünüyorum 🤔

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #39 : 20 Aralık 2020, 22:43:33 »
Çok teşekkür ederim Mahmut hocam sizin gönderdiğiniz zeytinlerden hala elimde mevcut çok sağolun karar vermedim henüz işi çok ısıl işlem temizlik vs  Abanoz kullanmayı düşünüyorum sadece namluda siyah olacağı için ama karar vermiş değilim zeytin daha çok açar diye düşünüyorum 🤔
sana gönderdiklerimden çok daha güzel zeytinler topladım bu yaz tatilinde
sen istersen adres ver  :2up
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)