Bıçak Sanatı - Forum

Pukko

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Pukko
« : 24 Kasım 2020, 16:13:19 »
Merhabalar yine bir pukkodan yürüdük ve sonumu getirdik tek fark biraz daha büyük malzemeler hemen hemen aynı saygılar.
Çelik Dövme Civa Mili
Kalınlık 4 5 mm arası
Toplam Boy 25 cm
Namlu 13 cm
Kabza Geyik Boynuzu Laminat Pirinç ve Stabilize Kök ceviz

Gendarmerie Special Operation...

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Pukko
« Yanıtla #1 : 24 Kasım 2020, 17:11:38 »
 ???

Ustam bu çok daha fena olmuş. Ceviz çok yakışmış. Dövme izleri, rustik tarz cevizle bütünlük oluşturmuş. Çok beğendim eline sağlık. :2up
Yanlız kuyrukdaki pirinç halka boş kalmış sanki. Gökhan ustanın çalışmalarına benzemiş ama onunkiler gibi bir alt tabla ile daha şık olabilirmiş.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2020, 17:13:34 Gönderen: orkunaydin350 »

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2020, 17:26:51 »
Artık kıskanma hakkımızı kullanma durumuna geldi Şaban Usta'nın çalışmaları.  :2up

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 24 Kasım 2020, 17:52:31 »
Eline sağlık ustam çok güzel olmuş maşallah. Fakat kuyruktaki halka bıçağa göre küçük kalmış, bi tık daha büyüğü olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.  O:-)
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #4 : 24 Kasım 2020, 18:15:42 »
???

Ustam bu çok daha fena olmuş. Ceviz çok yakışmış. Dövme izleri, rustik tarz cevizle bütünlük oluşturmuş. Çok beğendim eline sağlık. :2up
Yanlız kuyrukdaki pirinç halka boş kalmış sanki. Gökhan ustanın çalışmalarına benzemiş ama onunkiler gibi bir alt tabla ile daha şık olabilirmiş.
Çok teşekkürler Orkun ustam bi öncekinde içi boş pim kullanmıştım elimde yoktu oda daire şeklinde kırıldığı için köşeli yapmıştım kötü durdu bundada yapacaktım bi önceki aklıma geldi vazgeçtim 2 mm pimi Gökhan ustamın yaptığı şekilde u yapıp pimi şişirsem daha güzel olur ama elimde pim yoktu delik hazır olsun eksikleri tamamlarız ustam gerisi önemli değil  :)
Artık kıskanma hakkımızı kullanma durumuna geldi Şaban Usta'nın çalışmaları.  :2up
Estağfurullah ustam sağolun teşekkürler elimizden geldiğince işte siz bizi cebinizden çıkartırsınız  :)
Eline sağlık ustam çok güzel olmuş maşallah. Fakat kuyruktaki halka bıçağa göre küçük kalmış, bi tık daha büyüğü olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.  O:-)
Teşekkürler sağolun aslında küçük görünmesinin sebebi halkasının olmaması malzeme olmadığı için yapamadım

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 24 Kasım 2020, 19:15:08 »
Eline sağlık Şaban usta dokturmussun gene maşallah 🙂
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #7 : 25 Kasım 2020, 00:27:56 »
Sağol ustam teşekkür ederim  :)
Ustam eline sağlık, fevkalâde olmuş :)
Teşekkür ederim hocam sağolun Bizi bugünlere getiren öğreten anlatan çaba sarfeden siz ve tüm forumdaki Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun  :)

« Yanıtla #8 : 28 Kasım 2020, 14:02:13 »
Şaban Ustam elinize sağlık ben de çok beğendim geröekten yakışıklı olmuş :) Bu arada kabza üzerine herhangi bir yğ vs. uyguladınız mı tung olur keten tohumu olur. Bana uygulanmamış gibi geld lakin uygulansa çok daha parlak ve kendini gsterir bir hal alır diye düşünüyorum tabi uygulanmış hali ise yanılıyorum demektir :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #9 : 28 Kasım 2020, 16:56:50 »
Şaban Ustam elinize sağlık ben de çok beğendim geröekten yakışıklı olmuş :) Bu arada kabza üzerine herhangi bir yğ vs. uyguladınız mı tung olur keten tohumu olur. Bana uygulanmamış gibi geld lakin uygulansa çok daha parlak ve kendini gsterir bir hal alır diye düşünüyorum tabi uygulanmış hali ise yanılıyorum demektir :)
Kabza stabilize olduğu için yağ pek etki
Sağlamıyor ustam sadece parlattım polisajla
Polisajla daha güzel ve parlak gözüyor herhangi bir yağ kullanmadım teşekkür ederim sağolun  :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #10 : 28 Kasım 2020, 18:49:28 »
vay vay pukkoya bak cok güzel olmuş  Elinize sağlık Şaban ustam vallhi çıtayı cok yukari cekiyorsunuz yetişemiyorum artik

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #11 : 28 Kasım 2020, 22:17:12 »
bu bıcagın ruhu var gıbı ustam massallah kıyılmaz buna

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #12 : 30 Kasım 2020, 11:01:39 »
Teşekkür ederim hocam sağolun Bizi bugünlere getiren öğreten anlatan çaba sarfeden siz ve tüm forumdaki Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun  :)
Ustam biraz geç gördüm kusura bakmayasın. Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum, eksik olmayın :)

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #13 : 30 Kasım 2020, 23:21:56 »
Ustam biraz geç gördüm kusura bakmayasın. Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum, eksik olmayın :)
Estağfurullah hocam rica ederim ne demek  :)

Hakan Polat

• 248
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
« Yanıtla #14 : 01 Aralık 2020, 13:22:43 »
Maşallah çok güzel...

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #15 : 02 Aralık 2020, 21:51:37 »
Maşallah çok güzel...
Çok teşekkürler sağolun

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 01 Şubat 2021, 02:32:58 »
Kardeşim eline koluna sağlık mazeme 10 numara herşey çok güzel o geyik boynuzu olmuşmu içinin hos kısmını çıkarana kadar zımpara yapmışsın o hos kısım çürür oraya uygun boznuz yoksa takma bunu görüpte uyarmayan  ustalarımız neden yazmamış bunuda anlamış değilim bu yazıyı gine yazmayım dedim ama aynı yanlış  devam ediyor o yüzden yazdım kusura bakma kardeşim

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #17 : 01 Şubat 2021, 02:59:20 »
Kardeşim eline koluna sağlık mazeme 10 numara herşey çok güzel o geyik boynuzu olmuşmu içinin hos kısmını çıkarana kadar zımpara yapmışsın o hos kısım çürür oraya uygun boznuz yoksa takma bunu görüpte uyarmayan  ustalarımız neden yazmamış bunuda anlamış değilim bu yazıyı gine yazmayım dedim ama aynı yanlış  devam ediyor o yüzden yazdım kusura bakma kardeşim

Bıçakta kullandığımız organik maddelerin tamamı bir şekilde çürüyor. Bu haliyle geyik boynuzu ne kadar sürede çürür?

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #18 : 01 Şubat 2021, 12:26:44 »
Uyarınız için teşekkürler fakat şöyle bir örnek vereyim size
Geyik bounuzu doğada bulunuyor senelerce yerde kalıyor yine bir şey olmuyor herşeyi bir kenara bırakıp ahşapla geyik boynuzunu kıyaslarsak ahşabın geyik boynuzundan önce dağılması çürümeside çok normal seneler sonra dağılacaksada dağılsın kullanılmışlık hissi senelerin geçmişi bunları normal karşılamak lazım saygılar.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #19 : 07 Şubat 2021, 03:21:48 »
Sen doğada testereyle ikiye ayrılmış bir boynuzu gördünmü siyah yerler singerimsi    gözeneklidir o yüzden hem görselliği bozuyor hemde çürümeye daha yatkın  sen dersenki mal benim sen ne yorum yapıyorsun dersen yapmam yorum bunu bil