Mehmet hocam eline emeğine sağlık. Benim en beğendiğim nokta tahmin edebilceğin gibi dövme izleri.
Çok doğal olmuşlar. Sapların ikisi de güzel. Biri urlu diğeri desenli, hangisi daha güzel karar vermek zor. Era4000 aslında laminasyon reçinesi ve kıvamı kabza yapıştırmaya çok uygun değil. Ama yüksek mukavemetinden dolayı bıçakçılar arasında yaygınca kullanılıyor. Burada senin yanlışlıkla iyi yaptığın birşey, viskozitesi düşük olduğu için çatlaklara penetrasyon kabiliyeti olan bir ürün kullanmış olman. Kısmen stabilize olacak ama tabi reçinenin kürleşmesi gerekiyor. Eğer sertleştirici komponenti az geldiyse muhtemelen o iş çok zor. Şöyle bir korsan yöntem kullanabilirsin; Az bir karışım daha hazırla, karton bardakta, ama bu sefer sertleştiricisini fazla koy. Bilerek daha çok sertleştirici koyduğun epoksi karışımı hazırla yani. Sonra bunu sapa cila gibi sür. Kürleşmeden bir kat daha sür, bir kat daha sür ve kurumaya bırak. İçten dışarı sızan epoksilerle senin dıştan sürdüğün epoksi tepkimeye girip içerdeki sertleştiricisi az olanın kürleşmesini hızlandıracaktır. Hatta işlemi hızlandırmak için bıçağı sıcak bir ortamda tutarsan 24 saatte tamamen kurumuş olur. Sonrasında kabzayı işleyebilirsin.
Naçizane bir tavsiye vereyim hocam, sapların sonlarını düz ve uzun sonlandırmak yerine aşağıya doğru inen bir burun gibi döndürsen sanki daha güzel olacaklar. Mesela şunlar gibi:
Sağolasın Orkun.
Normal kabzaları yapıştırmak için alteco'nun extra working time yazan 2 ton epoksisinden kullanıyorum. Yarım saat falan çalışma sağladığından benim gibi panik
birisi için biçilmiş kaftan. 5-6 saatte de üzerinde çalışılabiliyor. Era 4000'i yakut bıçakları için kullanıyorum sadece. Bıçağı yerleştirdikten sonra şırınga ile tamamen
dolduruyorum. Ahşab epoksinin bir kısmını çekiyor. Bazı ağaçlarda dışına bile sızıntı oluyor. Kuruduktan sonra eksilen kısım kadar kama hazırlayıp alteco sürüp çakıyorum.
Neyse bu sabah baktım kurumuş. Kaloriferi kıstığım odadaydı. Herhalde ondan. Kuruması 48 saati buldu. Çatlaklar falan da dolmuş. Dediğin gibi bir bakıma iyi oldu.

Kabza konusundaki tavsiyen için teşekkürler. Estetik olarak daha güzel duracağı gibi bir kanaat oluştu bende de. Ama geleneksel bıçak formlarında
çok fazla oynanmamalı hatta hiç oynanmamalı görüşüne vardım. Tanto diye Amerikan tanto yapmışlığım vardır. Onun günahı bana yeter.
Geleneksel formlar neyse o...

Yalnız bu resimlerdeki kabza formu ve namluda ki doku çalışması (birinci resim) iyiymiş. Kurban gelmeden eğeden bir kurban kesim bıçağı yapayım kendime.

Unutmadan. Urluyu da bitireyim de sen bu bölümde anket açılabiliyorsa sana zahmet anket aç. Etkinliğe yakutlardan biri seçilirse kılıfını yapayım.
Diğerlerinden biri seçilirse onların kılıfı var zaten.