Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #320 : 22 Ocak 2021, 14:53:20 »
Son toplantımızda etkinliğe katılım için jüri oluşturmaya karar vermiştik. Tüm adayların çalışmaları 3 kişilik jüri elemesine sunulacak ve en az iki geçer oy alabilen çalışmalar çekilişe katılabilecek. 2 geçer oy alamayan adaylar elenecek. Jüri için eğer kendileri de kabul ederse değerli ustalarımızdan Söytürk usta, Salim usta ve Eylem ustayı istedik, buradan kendilerine de teklif etmiş olayım. Kırmayıp kabul ederlerse çok memnun oluruz. Bu 3 ustamızın hali hazırda etkinliğe katılmıyor oluşu da tarafsızlık açısından isabet oldu. Bize bu açıdan destek verirlerse etkinlikte büyük payları olmuş olacak. Tüm adayların çalışmaları bitip detaylı fotoğraflandıktan sonra gizli oy açık sayım ile adayların katılıp katılamayacağına karar verilecek. Soytürk ustam, Salim ustam, Eylem ustam umarım sesimi duyuyordur. :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #321 : 22 Ocak 2021, 22:01:05 »
Son toplantımızda etkinliğe katılım için jüri oluşturmaya karar vermiştik. Tüm adayların çalışmaları 3 kişilik jüri elemesine sunulacak ve en az iki geçer oy alabilen çalışmalar çekilişe katılabilecek. 2 geçer oy alamayan adaylar elenecek. Jüri için eğer kendileri de kabul ederse değerli ustalarımızdan Söytürk usta, Salim usta ve Eylem ustayı istedik, buradan kendilerine de teklif etmiş olayım. Kırmayıp kabul ederlerse çok memnun oluruz. Bu 3 ustamızın hali hazırda etkinliğe katılmıyor oluşu da tarafsızlık açısından isabet oldu. Bize bu açıdan destek verirlerse etkinlikte büyük payları olmuş olacak. Tüm adayların çalışmaları bitip detaylı fotoğraflandıktan sonra gizli oy açık sayım ile adayların katılıp katılamayacağına karar verilecek. Soytürk ustam, Salim ustam, Eylem ustam umarım sesimi duyuyordur. :)

Ben toplantıda belirtmiştim, benden yana sorun yok  ;)

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #322 : 24 Ocak 2021, 18:25:33 »
       Maşallah etkinliğe katılım sayısı da bıçaklar da harika. Benim de bu güzel etkinlik için naçizane bir çalışmam oldu. Öncesinde Atölyeyi yeni eve taşıma süreci, sonrasında da sağlık sorunları sebebi ile bir süredir forumdan ve çalışmalarından uzak kalmıştım.Yaklaşık 8 ay sonraki ilk çalışmam. Son bir kaç dokunuşa daha ihtiyacı olmasına rağmen yine de erkenden paylaşmak istedim.

Çelik: 80 crv.           
Isıl işlem ve meneviş: Kömür ocağı                                            Kalınlık:3.2 mm.                                                  Uzunluk15 cm.                                                       Pimler:6 mm pirinç                                     
Kabza:Ceviz
Kılıf: 4 mm deri

Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #323 : 24 Ocak 2021, 18:35:50 »
Elinize sağlık güzel olmuş, bu etkinlikle birlikte atölyeye dönmeniz de ayrı bi güzel olmuş :)

cem eser

• 752
« Yanıtla #324 : 24 Ocak 2021, 22:15:29 »
Çok eşekkür ederim. .Resimler için kusura bakmayın.Resim boyutunu ayarlarken çözünürlüğü çok düşürmüşüm. Aslında bıçağın kendisi fotoğraftaki sen çok daha iyi.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #325 : 25 Ocak 2021, 17:32:46 »
Ben de bitirdim geriye kılıflamak kaldı  :) seçtiğiniz bıçağı etkinlik için seçilmeyeni ise kendim için kullanacağım :) mini puukko çok daha hafif ve ideal bence O:-)

İlk başta namluyu karartmıştım ama kararmayı sevmedim, bu gun blue fırçayla olacak iş değil sanırım  :(

2.seçenek:

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #326 : 25 Ocak 2021, 20:04:44 »
Ben de bitirdim geriye kılıflamak kaldı  :) seçtiğiniz bıçağı etkinlik için seçilmeyeni ise kendim için kullanacağım :) mini puukko çok daha hafif ve ideal bence O:-)

İlk başta namluyu karartmıştım ama kararmayı sevmedim, bu gun blue fırçayla olacak iş değil sanırım  :(

Elinize sağlık. İki bıçaktan hangisi bana çıksa sevinirim.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #327 : 01 Şubat 2021, 15:57:06 »
Herşey normal giderse (Isıl işleme hazırlar) bunlardan biri 3. bıçak olarak aday olacak.  :)
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2021, 15:59:25 Gönderen: dela »

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #328 : 01 Şubat 2021, 16:50:33 »
Eline sağlık hocam, çok şirin görünüyorlar. Ama dövme değil de uçla oyulmuş sanki, doğru mu? Bir sonraki siparişinizde benim için de alalım aynı uçlardan hocam. C:-)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #329 : 01 Şubat 2021, 17:18:40 »
Eline sağlık hocam, çok şirin görünüyorlar. Ama dövme değil de uçla oyulmuş sanki, doğru mu? Bir sonraki siparişinizde benim için de alalım aynı uçlardan hocam. C:-)

Sağolasın Orkun.  :)
Dediğin gibi kalıpçı freze karbür uçla oydum. Aslında dövebilirdim ama Eskişehir'de hava soğuk. Ocağı yak falan. Zor geldi.  :-[
Bu uçları ben çıkmacı tabir edilen vatandaşlardan almıştım. Eskişehir'deki büyük pazar pandemide kapanınca ilçe pazarlarına kadar
dağıldılar. Temizinden denk gelirse alayım. Olmadı birdahaki aliexpres siparişe dahil ederiz.  ;)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #330 : 02 Şubat 2021, 10:40:54 »
       Maşallah etkinliğe katılım sayısı da bıçaklar da harika. Benim de bu güzel etkinlik için naçizane bir çalışmam oldu. Öncesinde Atölyeyi yeni eve taşıma süreci, sonrasında da sağlık sorunları sebebi ile bir süredir forumdan ve çalışmalarından uzak kalmıştım.Yaklaşık 8 ay sonraki ilk çalışmam. Son bir kaç dokunuşa daha ihtiyacı olmasına rağmen yine de erkenden paylaşmak istedim.

Isıl işlem ve meneviş: Kömür ocağı                                            Kalınlık:3.2 mm.                                                  Uzunluk15 cm.                                                       Pimler:6 mm pirinç                                     

Ben bunu atlamışım. Bu ufaklığın formu çok iyi olmuş :) Benim çok hoşuma gitti. Ellerinize sağlık. 

Şimdi yazacaklarım belki DTE kısmında pek uygun olmayabilir ama bu ufaklık bence DTE den sonrada tekrar hayat bulmalı :)
Sapın rikasso bitimi sanki biraz inceltilebilir yada oraya bir kavis atılabilir tabi bu bir tercih meselesi ama her halukarda hoş olmuş.
Yalnız iki şeye takıldım. Vav göbeğinde elifte sanki bi tuhaflık var insanın gözünü yoruyor gibi. Elif daha içte mi olsaydı acaba. Netteki örneklere bakılabilir. Yada bir hattatdan mı fikir alınsa.
ikincisi de kılıfın taşımasının nasıl yapılacağını anlamadım. Arkadaki parça komple dikilmiş gibime geldi :)
Form, malzeme ve renk uyumu çok güzel yakalanmış ama sapta 3 ayrı pim seçimi de bence tekrar düşünülebilir.

Yanlış anlaşılmasın bunlar eleştiri için değil ben çok beğendiğim bıçaklara ayrı bir gözle bakıyorum  belki katkım olur diye.

Birde fotolar bence bu bıçak daha güzel bir fotoyu hak ediyor. Detaylar çok belli olmuyor bu şekilde.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #331 : 02 Şubat 2021, 10:46:09 »

2.seçenek:

Ben oyumu pukkodan yana kullanmak istiyorum  :) Ellerinize sağlık.

Herşey normal giderse (Isıl işleme hazırlar) bunlardan biri 3. bıçak olarak aday olacak.  :)

Merakla bekliyorum. Benim şimdiden favorim bu 3. alternatif. Yakutun kesim kabiliyeti benim çok hoşuma gidiyor. Tam birşeyler yontmalık.

Bıçağı bitirdim. Özellikle kabzası için çok uğraştığım bir çalışma oldu. Kılıfı henüz yapmadığım için fotoğrafı hala devam eden çalışma statüsüyle görüş ve önerilere açık olarak paylaşıyorum. Fotoğraf çekmeyi beceremediğim için farklı açılardan paylaşacağım. Bütününü gösterecek güzel bir açı yakalayamadım. Kılıfı da yapınca jürimizin değerlendirmesine sunarım. Boynum kıldan ince. :D
Çelik 1070, Kalınlık 4 mm, Toplam boy 12 cm.  Kabzası için epoksiyle kalıp yaptığım dişbudak olduğunu düşündüğüm ağacı kullandım. Üstteki fotoğrafta kabzanın alt kısmında ufak bir bölümde siyah olmadığı görülüyor. Bunu bir sürü zımpara işi bittikten sonra fark ettim. Fotoğrafta güzel çıkmadı ama elimde güzel gözüküyor. Bir farklılık oldu.

Ne güzel şeyler çıkmış ortaya çok emek harcandığı belli. Kabzaya ayrı uğraşılmış. İpi de özenle örülmüş. Ellerinize sağlık.
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2021, 10:50:17 Gönderen: atikmehmet »
www.mehmetatik.com

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #332 : 02 Şubat 2021, 11:20:07 »

.............

Merakla bekliyorum. Benim şimdiden favorim bu 3. alternatif. Yakutun kesim kabiliyeti benim çok hoşuma gidiyor. Tam birşeyler yontmalık.

.............

Sağolasın Üstad.
Sağ çıkma ihtimalini arttırmak için 2 profil hazırladım. Bakalım nasip.  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #333 : 03 Şubat 2021, 02:48:42 »
Korona sürecinin başladığı geçen bahardan itibaren günlük rutinim fazlaca değişti.

Öncesinde iş yerine yakın olan atölyeme gitmek sıkıntı olmuyordu.

Korona ile ise evden çıkamamak için bir çok neden üst üste geldi. İzolasyon, büyük kızımıa okul saatlerinde bilgisayar ve diğer konularda destek, ablasının aksine temkinli olmayan bebeğin peşinden koşturmak, iş... Bir de sokağa çıkma kısıtlamaları...

Neticede atölyeye sadece kira vermek için uğrar oldum. En son yaptığım shurikenleri bitirdiğim gibi atölyeden uzak kaldım.

Açıkçası bu monotonluğu kırmak için yılbaşından sonra bıçağa girişirdim diyordum, eşimin ameliyatından sonra yerinde durmayan ufaklığı zapt etmek için biraz daha da iş üstlendim. Ancak yine de planım değişmiş değil: DTE'ye benim de katılmaya niyetim var.

Bu birinci nedenim.

İkincisi nedenimse bir iş tecrübemden: Uzun zaman önce bir Sabancı şirketinde bilgi sistemlerinde çalışıyordum. Farklı illerdeki fabrikalara gidip çalışmayan aletleri çalışır hale getiriyor, yeni cihazları satın alıyor, kurup kullanıcılara veriyordum. Gittiğim yer yerde de Noel baba gelmiş gibi herkesin yüzü gülüyordu. Sonra bir gün geldi, her ilden seçilmiş insanlarla - ki hepsi tanıdıktı - ISO9001 eğitimi aldık. Son günse uygulamalı olarak bir senaryo üzerinden denetçilik yapıyorduk. Sıra bana gelince 5 saniyede uygunsuzluğu bulduğum zaman herkes Ned Stark'ın kellesinin gittiği sahnedeki gibi donakaldı. Ben de ISO denetçiliği yapmamaya karar verdim. Herkes Noel baba gibi beni karşılıyorken cellat rolüne girmek istemedim. Şimdi de kötü haber veren jüri üyesi olmak içimden gelmiyor.

Son nedenim ise Erdem GÖZ'ün DTE 2019'da söylediği bu güzel söz:

"Bu etkinlikte kazanan dostluktur, arkadaşlıktır, abiliktir, kardeşliktir kısacası bu etkinlikte kazanan forumdaki paylaşım ruhudur..."

Bence hataları olabildiğince tolere etmek gerek. DTE'lerde en büyük hedef katılım için üyeleri, özellikle de tecrübesizleri cesaretlendirmek, güzel bir sürecin parçası olmalarına önayak olmak. O nedenle bu günkü kafamla ve Erdem de dediği pencereden bakınca pek eleyici bakamam.

Velhasıl kelam, becerebilip DTE'ye katılımcı olma arzusundayım ancak jüri üyeliği için beni affedin, yok sayın.  O:-)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #334 : 03 Şubat 2021, 12:32:49 »
.............

Merhaba Eylem Bey,

İlk başta geçmiş olsun, baba olupta aynı zamanda bir hobiye icra etmek kolay değil. Sizi takdir ediyorum inşallah örnek alabilirim.

Bilgilerinizden olabildiğince forumdaki paylaşımlarınızdan öğrenmeye çalışıyorken size ilk cevabı ben yazma gereksinimi uygun gördüm ki ;

Forum aylık online toplantılarda yazdığınız juri üyeliği niteliğinde benim gibi bir aceminin endeşelerini dile getirmiş olmakla birlikte derdimi çokta anlatamadan, anlatmak istenileni kimseyi kırmadan anlatmış bulunmaktasınız bunun için teşekkür ederim.

Bende katılacağım kısmetse. Karınca kararınca ne çıkartabilirsem artık ortaya.

Saygılarımla.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #335 : 06 Şubat 2021, 15:57:51 »
Maalesef çok önceden yakınlarıma söz verdiğim bıçaklarımı henüz bitiremediğim için çekilişe uygun bıçak hazırlayamayacağımı düşünüyorum, bu sebeple çekilişe katılmama kararı aldım. Çok güzel bir faaliyet olacağından eminim, mucize olur da zaman yaratabilirsem ve yetişirsem muhakkak katılmayı isterim, olmadı seneye inşallah. Herkese iyi çalışmalar.

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman ŞENGÜN
18. Acur Firarda
19. Mehmet ATİK
20. Taner ÇİÇEK
21. Emrah UĞUR
22. Mehmet_
23. coktar
24. Setnogrom
25. Emin ALBAYRAK
26. Bora KENT
27. Fatih OCAK
28. Cem Eser
29. Yusuf Yıldız
30. Serdar Havsut
31. Oğulcan ANDAÇ
32. Erhan Özkalgay
33.Hüseyin Keskin
34.Recep Ünal Yıldızlı
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

yusufyildiz

• *
  • 26
  • İnsan tenhada büyür.
    • Yusuf Yıldız
  • Meslek: Sistem Yöneticisi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #336 : 07 Şubat 2021, 20:12:54 »
Merhabalar yeniden,

Uzun uğraşların ardindan bıçağımı bitirebildim. Kabzedeki kakmayi bir defa söküp yeniden yapmak zorunda kaldım ama bitmiş hali çok hoşuma gitti. Umarim sizlerde begenirsiniz.

Celik: 80CRV2
Kabze: Paduk (ve şuan adını hatırlayamadığım orta kısımdaki urlu bir ağaç)
Perdah: 1200 Kum'a kadar.

Kılıf henüz yapmadım. Galiba ilk kez kılıf yapmayı deneyeceğim :)
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2021, 20:14:52 Gönderen: yusufyildiz »
İnsan tenhada büyür.

yusufyildiz

• *
  • 26
  • İnsan tenhada büyür.
    • Yusuf Yıldız
  • Meslek: Sistem Yöneticisi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #337 : 07 Şubat 2021, 20:16:31 »
daha kaliteli resimleri yarın yüklerim inşallah :)
İnsan tenhada büyür.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #338 : 07 Şubat 2021, 22:05:34 »
Yusuf Ustam ellerine sağlık. Ama resimler çok küçük. İnstaya koyduklarını buraya da koymanı bekliyoruz. Zira bıçağın güzelliği bu resimlerde çok belli olmuyor. Ellerine sağlık çok güzel oldu bu bıçak. Birbirinden farklı ahşabı ve tel kakmasıyla parlıyor resmen.
www.mehmetatik.com

cem eser

• 752
« Yanıtla #339 : 10 Şubat 2021, 23:07:53 »

Ben bunu atlamışım. Bu ufaklığın formu çok iyi olmuş :) Benim çok hoşuma gitti. Ellerinize sağlık. 

Şimdi yazacaklarım belki DTE kısmında pek uygun olmayabilir ama bu ufaklık bence DTE den sonrada tekrar hayat bulmalı :)
Sapın rikasso bitimi sanki biraz inceltilebilir yada oraya bir kavis atılabilir tabi bu bir tercih meselesi ama her halukarda hoş olmuş.
Yalnız iki şeye takıldım. Vav göbeğinde elifte sanki bi tuhaflık var insanın gözünü yoruyor gibi. Elif daha içte mi olsaydı acaba. Netteki örneklere bakılabilir. Yada bir hattatdan mı fikir alınsa.
ikincisi de kılıfın taşımasının nasıl yapılacağını anlamadım. Arkadaki parça komple dikilmiş gibime geldi :)
Form, malzeme ve renk uyumu çok güzel yakalanmış ama sapta 3 ayrı pim seçimi de bence tekrar düşünülebilir.

Yanlış anlaşılmasın bunlar eleştiri için değil ben çok beğendiğim bıçaklara ayrı bir gözle bakıyorum  belki katkım olur diye.

Birde fotolar bence bu bıçak daha güzel bir fotoyu hak ediyor. Detaylar çok belli olmuyor bu şekilde.
Üstadım Öncelikle teşekkür ederim.
    Ayrıca Yaptığınız çaşmalar ve foruma kattıklarınızdan dolayı sizi tebrik ederim.
    Yanlış anlamak ne demek. Bi lakis size katılıyorum.
    Pimlerdeki uyumsuzluğu fark ettiğimde artık çok geçti.Üşendiğim için tekrar müdahale etmek istememiştim.
    Ama rikasso bitimine belki bir şeyler yapabilirim.
    Elif vav a gelice yaklaşık 5 yıldır aynı şablonu kullanıyorum.(Asit indirme işleminde bir azizliğe uğramış olabilir:)
    Kılıfa gelince sizin gördüğünüz kısım kılıfın ön yüzü:)
    Detaylı fotoğraf atmaya çalışacağım.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2021, 23:18:14 Gönderen: cem eser »