Korona sürecinin başladığı geçen bahardan itibaren günlük rutinim fazlaca değişti.
Öncesinde iş yerine yakın olan atölyeme gitmek sıkıntı olmuyordu.
Korona ile ise evden çıkamamak için bir çok neden üst üste geldi. İzolasyon, büyük kızımıa okul saatlerinde bilgisayar ve diğer konularda destek, ablasının aksine temkinli olmayan bebeğin peşinden koşturmak, iş... Bir de sokağa çıkma kısıtlamaları...
Neticede atölyeye sadece kira vermek için uğrar oldum. En son yaptığım shurikenleri bitirdiğim gibi atölyeden uzak kaldım.
Açıkçası bu monotonluğu kırmak için yılbaşından sonra bıçağa girişirdim diyordum, eşimin ameliyatından sonra yerinde durmayan ufaklığı zapt etmek için biraz daha da iş üstlendim. Ancak yine de planım değişmiş değil: DTE'ye benim de katılmaya niyetim var.
Bu birinci nedenim.
İkincisi nedenimse bir iş tecrübemden: Uzun zaman önce bir Sabancı şirketinde bilgi sistemlerinde çalışıyordum. Farklı illerdeki fabrikalara gidip çalışmayan aletleri çalışır hale getiriyor, yeni cihazları satın alıyor, kurup kullanıcılara veriyordum. Gittiğim yer yerde de Noel baba gelmiş gibi herkesin yüzü gülüyordu. Sonra bir gün geldi, her ilden seçilmiş insanlarla - ki hepsi tanıdıktı - ISO9001 eğitimi aldık. Son günse uygulamalı olarak bir senaryo üzerinden denetçilik yapıyorduk. Sıra bana gelince 5 saniyede uygunsuzluğu bulduğum zaman herkes Ned Stark'ın kellesinin gittiği sahnedeki gibi donakaldı. Ben de ISO denetçiliği yapmamaya karar verdim. Herkes Noel baba gibi beni karşılıyorken cellat rolüne girmek istemedim. Şimdi de kötü haber veren jüri üyesi olmak içimden gelmiyor.
Son nedenim ise Erdem GÖZ'ün DTE 2019'da söylediği bu güzel söz:
"Bu etkinlikte kazanan dostluktur, arkadaşlıktır, abiliktir, kardeşliktir kısacası bu etkinlikte kazanan forumdaki paylaşım ruhudur..."
Bence hataları olabildiğince tolere etmek gerek. DTE'lerde en büyük hedef katılım için üyeleri, özellikle de tecrübesizleri cesaretlendirmek, güzel bir sürecin parçası olmalarına önayak olmak. O nedenle bu günkü kafamla ve Erdem de dediği pencereden bakınca pek eleyici bakamam.
Velhasıl kelam, becerebilip DTE'ye katılımcı olma arzusundayım ancak jüri üyeliği için beni affedin, yok sayın.