Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #220 : 28 Aralık 2020, 15:48:20 »
Orkun Ustam bu arada bağlamış konuyu, katılıyorum, elemede değerlendirilir.

Eleme bahsini son günlerde çok yapar olduk da, kim/kimler elemeyi yapacak, onu hiç konuşmadık. Hepimizin aklında normal olarak gelen isimler var tabii ki, asıl mesele onlar jüride olmayı kabul edecekler mi?

Haydi ben isim de vererek bu meseleyi açayım.
Benim Jüri adaylarım;

Sefa Hocam,
Mehmet Hocam,
Orkun Ustam.

Kimse kusura bakmasın niye varım/yokum diye. Bunu bugünden bağlamamız lazım ki süreç aksamasın.
Arada bahsi geçti de ben kaçırdı isem kusura bakmayın. Üst sınır 17 cm ama alt sınır da olmalı diye düşünüyorum. Evet boyun bıçağı ya da kolye bıçak nispeten küçük ebatlı ama minyatürden ayıran defakto bir sınırı da var. Ne düşünürsünüz bu konuda?

Hımmm. 8)
Evet haklısın ustam bir alt sınır koymamıştık. Bu durumdahepten süs gibi minicik ve hiç kullanılmayacak bir çalışmayla katılmaya çalışan olursa elemede değerlendirilir diye düşünüyorum. Böyle bir durumun oluşmasını önleyebiliriz bence. Tamamen işlevsel ve tutuşu yok diyerek değerlendirilebilir. Gözden kaçacak bir ayrıntı değil.
Aman beni hiç karıştırmayın. Emin olsun benim yerime.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #221 : 28 Aralık 2020, 15:55:03 »
 :D :D :D :D
Tam tahmin ettiğim gibi Hocam.

Eleme bahsini son günlerde çok yapar olduk da, kim/kimler elemeyi yapacak, onu hiç konuşmadık. Hepimizin aklında normal olarak gelen isimler var tabii ki, asıl mesele onlar jüride olmayı kabul edecekler mi?

Benim Jüri adaylarım;

Sefa Hocam,
Mehmet Hocam,
Orkun Ustam.

Kimse kusura bakmasın niye varım/yokum diye. Bunu bugünden bağlamamız lazım ki süreç aksamasın.
Arada bahsi geçti de ben kaçırdı isem kusura bakmayın. Üst sınır 17 cm ama alt sınır da olmalı diye düşünüyorum. Evet boyun bıçağı ya da kolye bıçak nispeten küçük ebatlı ama minyatürden ayıran defakto bir sınırı da var. Ne düşünürsünüz bu konuda?

Hımmm. 8)
Evet haklısın ustam bir alt sınır koymamıştık. Bu durumdahepten süs gibi minicik ve hiç kullanılmayacak bir çalışmayla katılmaya çalışan olursa elemede değerlendirilir diye düşünüyorum. Böyle bir durumun oluşmasını önleyebiliriz bence. Tamamen işlevsel ve tutuşu yok diyerek değerlendirilebilir. Gözden kaçacak bir ayrıntı değil.
Aman beni hiç karıştırmayın. Emin olsun benim yerime.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #222 : 28 Aralık 2020, 16:20:38 »
Bülent ustam benim aklımda şöyle bir fikir var; internet üzerinden online oylama yapalım. Her katılım için evet yada hayır olarak oy verilsin. Oylamayı anonim olarak yapabiliyoruz. Kimin evet yada kimin hayır oyu verdiğini bilmiyoruz çünkü oylama için isim yazılmıyor. Çoğunluğun oyu geçerlidir esasıyla yarıdan fazla çıkan sonuç kabul edilir. Mesela 30 katılımcı oldu diyelim. Her bir katılım için anket açacağız ve adayların çekilişe katılabilmesi için en az 16 evet almaları gerekecek. Nasıl sizce? Geçer oy kriterini değiştirebiliriz, mesela bir hayır bile alsa çekilişe giremez(çok acımasız) 5 hayıra kadar geçer not(çok katı), 5 evet yeterli(çok yumuşak) gibi gibi varyasyonlar oluşturabiliriz. Bu şekilde jüri olarak kimseyi de zor durumda bırakmamış oluruz. Çünkü örnek olarak Sefa hocam bir çalışmaya bu olmamış hayır dese katılımcı kırılabilir, alınabilir, vs.

Hemen hızlıca bir test oluşturdum, nasıl çalıştığına bakabilirsiniz: https://onlinepoll.me/tr/poll/result/kabul-edilsin-mi Şu anda bir oy Evet kullanılmış ve %100 olarak görünüyor. Sizler de bu test anketini oylayabilirsiniz. Her evet ve hayır geldiğinde yüzde oran değişecektir. Bu sistemde her kullanıcı bir kez oy kullansın gibi bir önlem yok. Yada katılımcılar eşlerine dostlarına haber versin, hepsi gelsin Evet oyu versin gibi senaryolar için önlem yok. O sebeple toplam oy sayısına bakıp katılımcı sayısından çok oy kullanılmışmı diye bakabiliriz yada Webex toplantısı düzenleyip Webex üzerinde oylama yapabiliriz. Ama bu sefer tüm katılımcıları o gün toplantıya toplamamız gerekir. Yada oy çoğunluğu sağlayabilecek kadar katılımcı bulunca Webex düzenleyip oylama yapabiliriz.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #223 : 28 Aralık 2020, 16:30:19 »

Benim Jüri adaylarım;

Sefa Hocam,
Mehmet Hocam,
Orkun Ustam.

Hımmm. 8)

Bir ürün elenecekse, ürünü değerlendirilenler içinden birinin jüri üyesi olması doğru değil gibi geliyor.

Forumda etkinliğe katılmayan ama değerlendirme de olmaz diyebilecek birileri olmalı.
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2020, 16:43:46 Gönderen: dela »

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #224 : 28 Aralık 2020, 16:33:43 »
Merhaba arkadaşlar.

Bende biraz ilerleme kaydettim. İnşallah bu hafta bitirmeyi planlıyorum.

............
kabza için bu iki stabilize malzemeye karar verdim ama henüz birini seçemedim :)

???   :2up

« Yanıtla #225 : 28 Aralık 2020, 16:46:55 »
Merhaba arkadaşlar.

Bende biraz ilerleme kaydettim. İnşallah bu hafta bitirmeyi planlıyorum.

............
kabza için bu iki stabilize malzemeye karar verdim ama henüz birini seçemedim :)

???   :2up
Hocam, deli o arkadaş deli, çok ciddiye alma Sen, boşver  :)) :))

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #226 : 28 Aralık 2020, 16:56:08 »
...........

Hocam, deli o arkadaş deli, çok ciddiye alma Sen, boşver  :)) :))

::) ::)   :D :D
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2020, 17:01:07 Gönderen: dela »

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #227 : 28 Aralık 2020, 18:18:11 »
 :2up
Muhtemel problemlere rağmen, bence iyi fikir ;D

Bülent ustam benim aklımda şöyle bir fikir var; internet üzerinden online oylama yapalım. Her katılım için evet yada hayır olarak oy verilsin. Oylamayı anonim olarak yapabiliyoruz. Kimin evet yada kimin hayır oyu verdiğini bilmiyoruz çünkü oylama için isim yazılmıyor. Çoğunluğun oyu geçerlidir esasıyla yarıdan fazla çıkan sonuç kabul edilir. Mesela 30 katılımcı oldu diyelim. Her bir katılım için anket açacağız ve adayların çekilişe katılabilmesi için en az 16 evet almaları gerekecek. Nasıl sizce? Geçer oy kriterini değiştirebiliriz, mesela bir hayır bile alsa çekilişe giremez(çok acımasız) 5 hayıra kadar geçer not(çok katı), 5 evet yeterli(çok yumuşak) gibi gibi varyasyonlar oluşturabiliriz. Bu şekilde jüri olarak kimseyi de zor durumda bırakmamış oluruz. Çünkü örnek olarak Sefa hocam bir çalışmaya bu olmamış hayır dese katılımcı kırılabilir, alınabilir, vs.

Hemen hızlıca bir test oluşturdum, nasıl çalıştığına bakabilirsiniz: https://onlinepoll.me/tr/poll/result/kabul-edilsin-mi Şu anda bir oy Evet kullanılmış ve %100 olarak görünüyor. Sizler de bu test anketini oylayabilirsiniz. Her evet ve hayır geldiğinde yüzde oran değişecektir. Bu sistemde her kullanıcı bir kez oy kullansın gibi bir önlem yok. Yada katılımcılar eşlerine dostlarına haber versin, hepsi gelsin Evet oyu versin gibi senaryolar için önlem yok. O sebeple toplam oy sayısına bakıp katılımcı sayısından çok oy kullanılmışmı diye bakabiliriz yada Webex toplantısı düzenleyip Webex üzerinde oylama yapabiliriz. Ama bu sefer tüm katılımcıları o gün toplantıya toplamamız gerekir. Yada oy çoğunluğu sağlayabilecek kadar katılımcı bulunca Webex düzenleyip oylama yapabiliriz.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #228 : 28 Aralık 2020, 18:37:42 »
Ya bir an önce resimleri atayım diye tamda konuyu bölmüşüm kusura bakmayın   ^-^

Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #229 : 28 Aralık 2020, 19:06:54 »
Sıkıcı konunun arasında resimler iyi geldi aslında Ustam :2up

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #230 : 28 Aralık 2020, 19:22:42 »
Üçüncü bıçağın ağız açımı tamam. Yarın delik, perdah falan.
Bunda da ısıl işlemde hamon deneyeceğim. (Sefa Hoca'dan taktikleri de aldık.  :) )

Gönlümden geçeni resim üzerinde çizdim.
Hamon çıkar, çıkar. Kendi bilir.  :)

Bunda, son günlerde online toplantılarda ne öğrendiysek malzeme imkanlarına göre deneyeyim diyorum.

Bakalım.  :)

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
« Yanıtla #231 : 28 Aralık 2020, 23:16:36 »
Öncelikle ustalarım abilerim benim size bir sorum var. Etkinlikte boyun bıçağı ve edc denmiş şahsen ben edcde çakı kullanıyorum ve bunun için size sormak istedim çakı yapabiliyormuyuz ?  ;D
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #232 : 28 Aralık 2020, 23:25:16 »
Birkaç cevap sonra olumlu veya olumsuz, genel bir kanaat oluşacaktır.
Benim kanaatim, edc'nin hası çakı zaten. Boyun bıçağı olarak da on numara olur.
İlaveten, çakının işçiliği, problemi vs daha çok.
Bence çakı nneden olmasın :2up

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #233 : 28 Aralık 2020, 23:37:55 »
Erdem kardeşimin yaptığı çakiya hayır demem şahsen 🙂
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #234 : 29 Aralık 2020, 08:36:01 »
Hüseyin ve Bülent ustamla aynı fikirdeyim. 17cm'yi geçmeyecek ve karbon çeliği olacak şekilde her türlü katlanır yada sabit namlu uygundur.
Hatta bence Sefa hocam limitleri bu kadar yüksetmeseydi, çekilişin en gözde parçası olabilirdi. :2up

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #235 : 29 Aralık 2020, 10:23:39 »
Öncelikle ustalarım abilerim benim size bir sorum var. Etkinlikte boyun bıçağı ve edc denmiş şahsen ben edcde çakı kullanıyorum ve bunun için size sormak istedim çakı yapabiliyormuyuz ?  ;D
Bence de uygundur.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #236 : 29 Aralık 2020, 11:37:47 »
Karbon şartı koymuş muyduk?

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #237 : 29 Aralık 2020, 11:43:38 »

Bülent Ustam.
Orkun Usta'nın yazdığı manifestonun 2. maddesini dikkatli okuyalım.  :D

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #238 : 29 Aralık 2020, 12:29:04 »
Evet Hocam, ben ya kaçırdım ya da unuttum. :D

Bülent Ustam.
Orkun Usta'nın yazdığı manifestonun 2. maddesini dikkatli okuyalım.  :D

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #239 : 29 Aralık 2020, 12:37:45 »
Alıntı

Mehmet hocam bence bu içlerinden en güzeli olacak. Diğer çalışmalarına da haksızlık etmek istemiyorum ama bu şu haliyle bile çok yakılışlı. Planladığın çizimlerdeki gibi yaptığında ve hamonla birlikte bence çok güçlü bir aday olacak. :2up