Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #200 : 24 Aralık 2020, 22:26:26 »
Tantoyu gördükten sonra ben de bir ürktüm açıkçası. Kalan zamanı güzel değerlendirmem lazım. Bencilliğimin kusuruna bakmayın. Umarım bana çıkar :D

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #201 : 24 Aralık 2020, 23:00:10 »
Sefa ustam ellerine sağlık efsane bir hamon işi çıkmış.
Kuyumcu kalitesinde bir ürün, şahsım adına bir
özeleştiri yapmam gerekirse benim çalışma
bu tantoyu haketmiyor. Dte’nin de garipliği
bu herhalde.

Ben birazcık ilerleyebildim. Kılıfta takılıyorum, kılıf şartımız
var mı?

Bu elemana iki kere hamon yaptım ama ikisinde de
her taraf sertleşti. Ağız inceldiği için üçüncüye teşebbüs
edemedim.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #202 : 25 Aralık 2020, 02:10:05 »
Şeref Ustam.
Eline sağlık.
Hamon işi olmayınca bir miktar heves kaçması gibi algıladım.
Bana göre gayet güzel olmuş.
Kılıf şartı yok ama buna kılıf güzel gider.  :)

Sefa Hocanın çalışma büyük ikramiyeyse bizimki de amorti deriz olur biter.  :D

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #203 : 25 Aralık 2020, 06:54:27 »
Şeref Ustam.
Eline sağlık.
Hamon işi olmayınca bir miktar heves kaçması gibi algıladım.
Bana göre gayet güzel olmuş.
Kılıf şartı yok ama buna kılıf güzel gider.  :)

Sefa Hocanın çalışma büyük ikramiyeyse bizimki de amorti deriz olur biter.  :D
Amorti iyiymiş ustam
Size katılıyorum Şeref ustam elinize sağlık güzel olmuş  :)
Gendarmerie Special Operation...

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #204 : 25 Aralık 2020, 08:20:17 »
Şeref ustam eline sağlık, amortiden ilerde bu. O kadar hakkını yemeyelim. Suda sertleşmesi bile birçoğumuzun bıçağından daha üst seviyeye taşıyor seninkini. Kabza güzel desenliymiş, ağacı nedir? Kılıf konusunda da senin için zorunluluk olup olmaması kriter olmamalı ustam. Senin şanına iyi bir kılıf yakışır. >:D Sen altından en iyi şekilde kalkarsın. >:D Kılıf senin için nedir ki? >:D

ogulcandac

• *
  • 4
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #205 : 25 Aralık 2020, 15:22:29 »
Cümleten selamunaleyküm. Görkem kardeşimin başlatmış olduğu bu etkinliğine bende katılmak istiyorum. Şimdiden herkese kolay gelsin.
Oğulcan ANDAÇ

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #206 : 25 Aralık 2020, 15:40:49 »
Şeref ustam yapmışsın gene ufakta olsa senin bıçaklarını anlıyorum artık. Karakteri oturtmuşsun gene 🙂
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Görkem Sağınmaz

• 25
    • Anka Bıçak
  • Meslek: Öğrenci, Bıçak Sanatı ile İştigal
  • Yer: Mersin/Yenişehir
« Yanıtla #207 : 25 Aralık 2020, 20:02:47 »

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman ŞENGÜN
18. Acur Firarda
19. Mehmet ATİK
20. Taner ÇİÇEK
21. Emrah UĞUR
22. Mehmet_
23. coktar
24. Setnogrom
25. Emin ALBAYRAK
26. Bora KENT
27. Sait
28. Cem Eser
29. Yusuf Yıldız
30. Serdar Havsut
31. Oğulcan ANDAÇ

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #208 : 25 Aralık 2020, 20:25:01 »
Abilerim teşekkür ederim hepinize.
Mehmet hocam aynen, içimi okumuşsun.
Orkun abi, sap malzemesi stabilize mazel,
askerden önce stabilize etmiştim.
Biliyorsun kılıf yapmıyorum bıçaklara
daha doğrusu kılıfı beceremiyorum.
Deri ve işleme takımlarım da yok.
Hiç gözüm kesmiyor kılıf işini yani.

ogulcandac

• *
  • 4
  • Meslek: Bıçakçı
« Yanıtla #209 : 26 Aralık 2020, 00:49:23 »
Bu arada formdaki ilk yazımdı. Kendimi tanıtmadım.   İsmim Oğulcan. 28 yaşındayım. Ankara'da yaşıyorum. Metal motor parçaları üreten bir fabrikada üretim sorumlusuyum. İşim gereği çizim, kesim vs yapıyorum. Uzun zamandır bıçaklara merakım vardı. Neden bir tane çizip bunu yapmayayım dedim ve yaklaşık 2 yıl önce bıçak yapımına merak saldım. Bıçak sayesinde çok güzel dostluklar kazandım ve her geçen gün yeni kişiler ile tanış oluyorum. . Naçizane hoşuma giden bıçaklar yapmaya çalışıyorum. Sosyal medyayı şu anda çok aktif kullanmama rağmen instagramda andaç bıçak adında bir sayfam var. Selametle ustalarım.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #210 : 26 Aralık 2020, 13:20:39 »
Oğulcan bey kendinizi "merhaba" bölümünde tanımanız daha doğru olur  O:-)

Erhan Özkalgay

• 62
  • Meslek: Dönerci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #211 : 27 Aralık 2020, 15:28:23 »
  1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman ŞENGÜN
18. Acur Firarda
19. Mehmet ATİK
20. Taner ÇİÇEK
21. Emrah UĞUR
22. Mehmet_
23. coktar
24. Setnogrom
25. Emin ALBAYRAK
26. Bora KENT
27. Sait
28. Cem Eser
29. Yusuf Yıldız
30. Serdar Havsut
31. Oğulcan ANDAÇ
32. Erhan Özkalgay

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #212 : 28 Aralık 2020, 09:11:26 »
Katılıma ilgi beni çok mutlu ediyor, ilginiz için çok teşekkürler arkadaşlar. Paylaşımlarınız ve foruma olan ilginiz hepimizi mutlu edecektir. Fakat forumun tümünde, ikliminde ve kültüründe, diğer tüm başlıklarda olmadığı halde, sadece bu DTE organizasyonu için geçerli olan bir kuralı hatırlatmak istiyorum; Etkinliğe ve çekilişe katılmak için çalışmanızın elemeden geçmesi gerekiyor. Yani temel konularda hatalı olan çalışmalar çekilişe dahil edilmeyecek. Çalışmalarınız bir metalin bıçak olabilmesi için kesin sahip olması gereken zorunlulukları(uygun çelik, doğru ısıl işlem, hatasız bir yada birden fazla ağız, hatasız bir kabza, gerçekten uğraşılmış ve emek verildiğine inanılşmış zımpara-perdah-temizlik işçiliği) bünyesinde barındırmalı.

Bunu yanlış anlamayın, siz acemisiniz, siz yenisiniz, dışlanıyorsunuz, ayrımcılık yapılıyor gibi sakın ve lütfen anlamayın. Belki hepimizden daha iyi ustasınız ama henüz aramızda çalışmalarını forumda görmediğimiz üyeler var. Bu yüzden seviyeleri bilmediğimiz için bu uyarıyı yapma gereği duyuyorum sürekli. Bu şartlar da zaten siz üyeleri korumak için koyulmuş kurallar. Sizler o kadar uğraşıp emek verdikten sonra, çekilişte sizin kadar emek verilmemiş bir bıçağın size gelmesini engellemek ve sizleri korumak maksatlı düşünülmüş tedbirlerdir. Ve en başta bu işin ana temasının hediyeleşmek olduğunu hep aklımızda tutarak çalışmalıyız arkadaşlar. Kendimize yakışanı ve ne kadar iyi bıçaklar yapmak istediğimizi göstereceğimiz bir sınav olarak görmeliyiz. Karşı tarafa hediye ettiğiniz bıçağın sahibi sizin hakkınızda nasıl bir düşünceye sahip olacak, bunu unutmamak gerekiyor.

Umarım haddimi aşmamışımdır. Etkinliği oluşturup destekleyip ön ayak olmak, bu şekilde sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Eski ustalarım söylemek istediğimi anlamıştır ama yeni tanıştığımız arkadaşları da inşallah gücenmemiştir. Hepinize tekrar kolay gelsin, sıkı çalışın bileğinize kuvvet ustalarım. :2up
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2020, 09:17:52 Gönderen: orkunaydin350 »

borakent

• 527
« Yanıtla #213 : 28 Aralık 2020, 11:29:36 »
Amatör bir hobici olarak, çalışmamın kabul edilmeme ihtimalini de göze alarak yürekten katılıyorum. Aynı zamanda öğrendim ki teknik ve imkan önemlidir, sabır ve emeğin önemi bunların öneminin on katıdır.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #214 : 28 Aralık 2020, 12:22:42 »
Arada bahsi geçti de ben kaçırdı isem kusura bakmayın. Üst sınır 17 cm ama alt sınır da olmalı diye düşünüyorum. Evet boyun bıçağı ya da kolye bıçak nispeten küçük ebatlı ama minyatürden ayıran defakto bir sınırı da var. Ne düşünürsünüz bu konuda?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #215 : 28 Aralık 2020, 13:32:30 »
Arada bahsi geçti de ben kaçırdı isem kusura bakmayın. Üst sınır 17 cm ama alt sınır da olmalı diye düşünüyorum. Evet boyun bıçağı ya da kolye bıçak nispeten küçük ebatlı ama minyatürden ayıran defakto bir sınırı da var. Ne düşünürsünüz bu konuda?

Hımmm. 8)
Evet haklısın ustam bir alt sınır koymamıştık. Bu durumdahepten süs gibi minicik ve hiç kullanılmayacak bir çalışmayla katılmaya çalışan olursa elemede değerlendirilir diye düşünüyorum. Böyle bir durumun oluşmasını önleyebiliriz bence. Tamamen işlevsel ve tutuşu yok diyerek değerlendirilebilir. Gözden kaçacak bir ayrıntı değil.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #216 : 28 Aralık 2020, 13:33:54 »
Valla haklısınız.
Instagram'da thejoemaynard diye bir manyak var, adam yaptığı bıçakları tırnak makası ebatlarında da yapıyor. Amacı diğerlerinden ayrılmak ise başarıyor, ama komik.

https://www.instagram.com/p/CBhn75DD3l4/?igshid=1mwzzxyr97oqk

Bir alt sınır da konulabilir.

https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #217 : 28 Aralık 2020, 13:40:32 »
Orkun Ustam bu arada bağlamış konuyu, katılıyorum, elemede değerlendirilir.

Eleme bahsini son günlerde çok yapar olduk da, kim/kimler elemeyi yapacak, onu hiç konuşmadık. Hepimizin aklında normal olarak gelen isimler var tabii ki, asıl mesele onlar jüride olmayı kabul edecekler mi?

Haydi ben isim de vererek bu meseleyi açayım.
Benim Jüri adaylarım;

Sefa Hocam,
Mehmet Hocam,
Orkun Ustam.

Kimse kusura bakmasın niye varım/yokum diye. Bunu bugünden bağlamamız lazım ki süreç aksamasın.

Hımmm. 8)
Evet haklısın ustam bir alt sınır koymamıştık. Bu durumdahepten süs gibi minicik ve hiç kullanılmayacak bir çalışmayla katılmaya çalışan olursa elemede değerlendirilir diye düşünüyorum. Böyle bir durumun oluşmasını önleyebiliriz bence. Tamamen işlevsel ve tutuşu yok diyerek değerlendirilebilir. Gözden kaçacak bir ayrıntı değil.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #218 : 28 Aralık 2020, 14:11:52 »
Merhaba arkadaşlar.

Bende biraz ilerleme kaydettim. İnşallah bu hafta bitirmeyi planlıyorum.

kabza için bu iki stabilize malzemeye karar verdim ama henüz birini seçemedim :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

borakent

• 527
« Yanıtla #219 : 28 Aralık 2020, 14:25:00 »
Şuan hazırladığım çalışma 12 cm. İşlevsel olduğunu düşünüyorum. Karar çıkana kadar askıya aldım.