Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

yusufyildiz

• *
  • 26
  • İnsan tenhada büyür.
    • Yusuf Yıldız
  • Meslek: Sistem Yöneticisi
  • Yer: istanbul
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #180 : 21 Aralık 2020, 12:59:26 »
Merhabalar, Katılım devam ediyor mu? Ben de katılabilirmiyim?
İnsan tenhada büyür.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #181 : 21 Aralık 2020, 14:05:07 »

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman ŞENGÜN
18. Acur Firarda
19. Mehmet ATİK
20. Taner ÇİÇEK
21. Emrah UĞUR
22. Mehmet_
23. coktar
24. Setnogrom
25. Emin ALBAYRAK
26. Bora KENT
27. Sait
28. Cem Eser
29. Yusuf Yıldız
30. Serdar Havsut
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #182 : 21 Aralık 2020, 14:14:13 »
Bu sene katılım çok güzel, mutlu ediyor.
Lütfen herkes listeden adını kontrol etsin, yanlışlıkla unutulan, ismi arada kaynayan olmasın.
Katılımcı arkadaşların, izin ister gibi belirtmelerine de gerek yok, direk listeye isimlerini eklesinler lütfen.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #183 : 22 Aralık 2020, 10:27:24 »

Allah'ım bu ne güzel şey. Epeydir bir bıçak bu kadar güzel görünmemişti gözüme. Formu çok güzel hamon desen çok güzel. İnş İstanbul'dan birine çıkar. Şu tantoyu yaparken gider gelir bakarız. ooooof of.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #184 : 22 Aralık 2020, 11:42:13 »
Bursa'ya da çıksa olur ustam, söz ben sana ne zaman istersen getiririm. :D

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #185 : 22 Aralık 2020, 11:52:07 »
Ankara'ya da çıkabilir Ustam, kridashi yalnız kalmaz ve her online toplantıda ben size gösteririm :D :D

Hocam elinize sağlık. Muhteşem bir ufaklık olmuş.  :)

Bülent Usta üzülsün. İstatistiksel olarak tekrar çıkma ihtimali en düşük o.  :D :D :D

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #186 : 22 Aralık 2020, 12:56:10 »
Ankara'ya da çıkabilir Ustam, kridashi yalnız kalmaz ve her online toplantıda ben size gösteririm :D :D

............

Bence hiç heveslenme Bülent Ustam.
İstatistik bilimi aleyhine...
Ayrıca Mehmet Atik Usta torpili büyük yerden istemiş.

..........

Allah'ım bu ne güzel şey. Epeydir bir bıçak bu kadar güzel görünmemişti gözüme. Formu çok güzel hamon desen çok güzel. İnş İstanbul'dan birine çıkar. Şu tantoyu yaparken gider gelir bakarız. ooooof of.
:D

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #187 : 22 Aralık 2020, 13:30:42 »
Tayin, taşınma vs derken uzun süredir forumdan uzak kalmıştım. Gerçi çok eski de değilim 😁
Etkinlikten de şimdi haberim oldu ve bende severek katılmak isterim.
Katılmaya karar vermişken kafada deli sorular dolaşmaya başladı hayırlısıyla, nasıl bir model, hangi çelik, dövme mi, karartma yapsam mı, vs vs... 🤔
İşin en güzel taraflarından biri de bu bence. Akla gelen her olasılığın üretimi, planlama aşamasından bitişine kadar gözönünde canlandırılıyor ve her aşaması heyecan vererek insana çok hoş bir haz veriyor. Hayırlısıyla elimde fırsat buldukça çalıştığım bir kaç işim var, onlarla uğraşırken kararımı net verip başlarım inşallah.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #188 : 22 Aralık 2020, 13:36:50 »
O tanto Bursa'da 😄
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #189 : 22 Aralık 2020, 14:17:03 »

Allah'ım Teoman Şengün'e çıksın AMİN. ;D

.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #190 : 22 Aralık 2020, 15:53:57 »
Orkun Usta,  Bülent Abi, Teoman Abi, Hüseyin ve Mehmet Ustalarım ben hanginize çıksa sevinirim. Ama bana çıksa ayrı sevinirim tabi. Mehmet Ustam torpil demişsin eğer varsa öyle bir şey hemen devreye sokalım abi :) Ama madem istatistikten bahsediyoruz İstanbul katılımcısı daha fazladır diye düşünüyorum  8)  Birde benim tantoya Mercek Altında başlık açayım diyorum. Hiç bilmediğimiz bir konu heryerinde ayrı bir problem yaşıyorum. Belki ordan çözersek Sefa Hocanın tantosunu alan şanslı kişiyi rahatsız etmemiş olurum.

Bu arada aklıma geldi acaba birden fazla bıçakla çekilişe katılabiliyor muyuz. Eğer öyleyse ben 9-10 bıçak yaparım :) bide Emin Abiye falan çıkarsa o da bana çıkmış gibi olur. Abi bir iki gün bende dursun bakıp getireyim der 5 ay takarım  >:D

Ha arada bende ufak bir sürpriz hazırlıyorum. Gerçi belli bir grubu kapsıyor ama herkesin memnun olacağını düşünüyorum. İnş kazasız belasız onu da yetiştiririm.

Bu arada ben ısıl işlemleri yaptım şu an perdahtayım. Siz ne alemdesiniz?
www.mehmetatik.com

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #191 : 22 Aralık 2020, 16:01:37 »
Orkun Usta,  Bülent Abi, Teoman Abi, Hüseyin ve Mehmet Ustalarım ben hanginize çıksa sevinirim. Ama bana çıksa ayrı sevinirim tabi. Mehmet Ustam torpil demişsin eğer varsa öyle bir şey hemen devreye sokalım abi :) Ama madem istatistikten bahsediyoruz İstanbul katılımcısı daha fazladır diye düşünüyorum  8)  Birde benim tantoya Mercek Altında başlık açayım diyorum. Hiç bilmediğimiz bir konu heryerinde ayrı bir problem yaşıyorum. Belki ordan çözersek Sefa Hocanın tantosunu alan şanslı kişiyi rahatsız etmemiş olurum.

Bu arada aklıma geldi acaba birden fazla bıçakla çekilişe katılabiliyor muyuz. Eğer öyleyse ben 9-10 bıçak yaparım :) bide Emin Abiye falan çıkarsa o da bana çıkmış gibi olur. Abi bir iki gün bende dursun bakıp getireyim der 5 ay takarım  >:D

Ha arada bende ufak bir sürpriz hazırlıyorum. Gerçi belli bir grubu kapsıyor ama herkesin memnun olacağını düşünüyorum. İnş kazasız belasız onu da yetiştiririm.

Bu arada ben ısıl işlemleri yaptım şu an perdahtayım. Siz ne alemdesiniz?
hayırlısı neyse o olsun diyelim 😄 benim işler çok yoğun otomotiv sektörü hafta sonu dahi çalışıyorum inşallah yılbaşında 10 gün izin var o zaman başlayacağım nasipse
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #192 : 22 Aralık 2020, 16:06:29 »
.........
Mehmet Ustam torpil demişsin eğer varsa öyle bir şey hemen devreye sokalım abi :)
..............

İnşaAllah deyince latife babından dedim.  :)

Teoman Usta zaten direk talepte bulunmuş.  :D

...................

Allah'ım Teoman Şengün'e çıksın AMİN. ;D

« Son Düzenleme: 22 Aralık 2020, 16:10:43 Gönderen: dela »

« Yanıtla #193 : 22 Aralık 2020, 19:36:45 »
Valla açık konuşmak gerekirse ben bıçağı yaparken keyfimi aldım ve bundan sonraki keyif verici durum, bunu birisine göndermek. Dürüst olmak gerekirse (ki her zaman gerekir), hani yanlış anlamayacağınızı bilsem de içimde çıkmasını istediğim birisi var, umarım Ona çıkar  ^-^

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #194 : 22 Aralık 2020, 21:59:08 »
bide Emin Abiye falan çıkarsa o da bana çıkmış gibi olur. Abi bir iki gün bende dursun bakıp getireyim der 5 ay takarım  >:D
Mehmet, hani ikimiz arasında en çok savsaklayan bendim ;D sen benden de daha ileri götürmüşsün meseleyi, ama bu alet bunu hak ediyor... ne diyelim...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #195 : 23 Aralık 2020, 00:32:57 »
Valla açık konuşmak gerekirse ben bıçağı yaparken keyfimi aldım ve bundan sonraki keyif verici durum, bunu birisine göndermek. Dürüst olmak gerekirse (ki her zaman gerekir), hani yanlış anlamayacağınızı bilsem de içimde çıkmasını istediğim birisi var, umarım Ona çıkar  ^-^

Hocam sizin içinizden Emin Abi falan geçiyordur  :( Ama bence söylemeyin hocam bakarsınız aklınızdaki kişiye çıkar ne olur ne olmaz

bide Emin Abiye falan çıkarsa o da bana çıkmış gibi olur. Abi bir iki gün bende dursun bakıp getireyim der 5 ay takarım  >:D
Mehmet, hani ikimiz arasında en çok savsaklayan bendim ;D sen benden de daha ileri götürmüşsün meseleyi, ama bu alet bunu hak ediyor... ne diyelim...

:) Abi sen açık ara öndesin ya ben sana hayatta yetişemem  ;D Herhangi bir bıçak olsa vallahi gözüm yok ama bu insanın aklını çeliyor  :))
www.mehmetatik.com

Görkem Sağınmaz

• 25
    • Anka Bıçak
  • Meslek: Öğrenci, Bıçak Sanatı ile İştigal
  • Yer: Mersin/Yenişehir
« Yanıtla #196 : 23 Aralık 2020, 21:14:04 »
Ustalarım vallaha muhteşem eserler çıkıyor, heyecanla takip ediyorum. Ellerinize emeklerinize sağlık. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Bu güzel etkinliğe minik bir kama uygun olur mu? Yıl 1920’leri düşünürsek tam bir günlük kullanım bıçağı. Ancak günümüze bakarsak nasıl olur, sizler için bir mahsuru var mı? Eğer olmaz derseniz minik bir bowie planlıyorum.

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
« Yanıtla #197 : 23 Aralık 2020, 22:49:40 »
Bence belirlenen 17cm. ölçüyü geçmeyecek ve boyunda taşımaya uygun bir kılıfı olan her tür bıçak bu kapsamda değerlendirilebilir. Benim görüşüm tabi ustalar ne derse
instagram: @hevesadami

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #198 : 24 Aralık 2020, 08:20:45 »
Ustalarım vallaha muhteşem eserler çıkıyor, heyecanla takip ediyorum. Ellerinize emeklerinize sağlık. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Bu güzel etkinliğe minik bir kama uygun olur mu? Yıl 1920’leri düşünürsek tam bir günlük kullanım bıçağı. Ancak günümüze bakarsak nasıl olur, sizler için bir mahsuru var mı? Eğer olmaz derseniz minik bir bowie planlıyorum.

Valla Görkem etkinliğin bu seneki sahibi olarak sen karar ver. :) Kama çift taraflı ağıza sahip, bu şekilde bir form mu düşünüyorsun yoksa tasarımda modifiye yapacak mısın? Ölçüler ve diğer teknik kriterleri sağladığı sürece form bowie olmuş, puukko olmuş, bushcraft olmuş bir kısıtlama getirmedik. Dolayısıyla kama da olur diye düşünüyorum ama beni sadece bu kadar küçük bir kamayı kullanırken oluşturabilecek tehlike düşündürdü. Eğer geleneksel çift taraflı bir kama düşünüyorsan bence tasarımda tehlikeyi önleyebilecek bir modifikasyon yapabilirsin. Karar senin. :2up

Görkem Sağınmaz

• 25
    • Anka Bıçak
  • Meslek: Öğrenci, Bıçak Sanatı ile İştigal
  • Yer: Mersin/Yenişehir
« Yanıtla #199 : 24 Aralık 2020, 08:56:27 »
Estağfrullah sahipliği çok doğru bulmuyorum, bu bizim etkinliğimiz. Bir balçağı muhakkak olacak zaten kavramayı kolaylaştırıcı bir kaç dokunuş da düşünüyorum ancak çift ağız olmasını dezavantajlarını hiç planlamadım.