Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #160 : 16 Aralık 2020, 20:50:04 »
..............
En son düzeltmeyi mobilden yapmıştım, umarım kopyala yapıştır yaparken benden kaynaklı bir durum olmamıştır ustam.

Yok, yok... Sende bir hata yok.  :)

Toros

• 41
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #161 : 16 Aralık 2020, 20:51:16 »
..............
En son düzeltmeyi mobilden yapmıştım, umarım kopyala yapıştır yaparken benden kaynaklı bir durum olmamıştır ustam.

Sevindim ustam  :)

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #162 : 16 Aralık 2020, 21:05:23 »

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman ŞENGÜN
18. Acur Firarda
19. Mehmet ATİK
20. Taner ÇİÇEK
21. Emrah UĞUR
22. Mehmet_
23. coktar
24. Setnogrom
25. Emin ALBAYRAK
26. Bora KENT
27. Sait
28. Cem Eser
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #163 : 16 Aralık 2020, 21:06:46 »
..............

+1
Kesinlikle sizden bir hata yok ;)

« Yanıtla #164 : 16 Aralık 2020, 21:28:34 »
Bizde bir hata oldu galiba  ;)

« Yanıtla #165 : 16 Aralık 2020, 21:30:45 »
Ben de vardı diye hatırlıyorum, kendisi silmemiştir zaten, bir aksilik oldu demek ki ::) ::) ::)
Ben yanılmışım, düzeltiyorum.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #166 : 16 Aralık 2020, 21:34:14 »
Hep birlikte yanılmışız Hocam :)

« Yanıtla #167 : 16 Aralık 2020, 22:26:07 »
Oluyor bazen  ;)

« Yanıtla #168 : 19 Aralık 2020, 21:57:40 »
Üzerimden yük kalktı, yaptım yapacağım derken bugün bitirdim. Valla ben çok beğendim  ^-^ umarım hangi arkadaşa çıkarsa o da beğenir. Bıçak hakkında biraz birşeyler yazayım; malzeme W2, çok küçük bir namlu ve aynı şekilde bir sapa sahip küçük bir Shirasaya Tanto. Dikkatinizi çekerim, aslında küçük ama tüm detaylarıyla normal geleneksel bir Tanto da olması gereken herşey olması gerektiği gibi oldu, Habaki si bakır, Tsuba bronz, Meguki bakır, Saya ve Tsuka Macassar Abanoz. Bir detay vereyim, sonuçta bu bir neck olduğu için ve boyuna asıldığında bıçağın kılıftan düşmemesi gerektiği için, Saya içerisinde her iki yanda ikişer tane neodyum mıknatıs ahşaba gömülü bir halde ve Tanto Saya dan asla düşmüyor  ;). Namlu üzerinde Hamon var ve doğrusunu isterseniz küçük bir namlu da Hamon yapmak ve çıkarmak, büyük bir namludan daha zor diyebilirim. Tüm detaylar gerçekten çok küçük ama yaparken keyif verdi. Bolca fotoğraf paylaşıyorum, paylaşmadıklarım da kişisel web sayfamdan bakılabilir. ( Tam Boy: 172 mm, iki mm geçtim ölçüyü  ;) )

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #169 : 19 Aralık 2020, 22:27:20 »
Hocam elinize sağlık. Muhteşem bir ufaklık olmuş.  :)

Bülent Usta üzülsün. İstatistiksel olarak tekrar çıkma ihtimali en düşük o.  :D :D :D

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #170 : 19 Aralık 2020, 22:36:55 »
Sefa ustam elinize sağlık çok güzel olmuş her zamanki gibi. Bildiğin ağzımın suyu aktı  :D
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #171 : 19 Aralık 2020, 22:59:28 »
Artık şaşırmıyorum ustam sanatınız daim olsun elleriniz dert görmesin gerçekten muhteşem ötesi olmuş  :2up
Gendarmerie Special Operation...

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #172 : 20 Aralık 2020, 00:40:55 »
Maşallah Hocam ellerine emeğine sağlık, harika bir sanat eseri yapmışsın yine, herşeyiyle eksiksiz harika bir tanto olmuş, Dte etkinliğine katılmakta tereddütlüydüm ama bu güzelliği görünce katılmak şart oldu :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #173 : 20 Aralık 2020, 01:49:00 »
Ustam harika. Elde görünce boyutu daha iyi anlaşılıyor. Soytürk Usta görünce sırf bir ihtimal yaratmak için bile o da katılacaktır. Çıta çok yükseldi günlerdir kafa yoruyorum ne yapsam diye, o da inanın bu seviye bıçaklar yapan ustalara çıkarsa bıçağımız mahçup olmamak, bir aferin alabilmek için...
instagram: @hevesadami

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #174 : 20 Aralık 2020, 11:50:28 »
Maşallah Hocam ellerine emeğine sağlık, harika bir sanat eseri yapmışsın yine, herşeyiyle eksiksiz harika bir tanto olmuş, Dte etkinliğine katılmakta tereddütlüydüm ama bu güzelliği görünce katılmak şart oldu :)

Bir ön eleme yapılacağını, daha doğrusu temel konularda yetersir görülen çalışmaların kabul edilmeyeceğini hatırlatmak isterim. ;)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #175 : 20 Aralık 2020, 11:56:44 »
Sefa hocam bu utançla yaşayamam, neredeyse çekilmek istiyorum. :'(
Dikkat çekmek istediğim nokta, bu kadar küçük ve dar alanda balçak oturtmak, o balçak ve diğer metal aksamlar üzerinde desenler işlemek aslında bıçakçılık değil, kuyumculuk sanatı. Buradan size sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum hocam. Zira bu çalışmayı altın üzerinde yapsaydınız muhtemelen bir Arap yada ünlü koleksiyonere satıp köşeyi dönebilirdiniz. O sebeple çıkacak kişinin haketmesini ve değerini bilmesini umuyorum.

« Yanıtla #176 : 20 Aralık 2020, 12:52:02 »
Çok sağolun arkadaşlar, beğenildiğine sevindim, çok keyif alarak yaptığım bir iş oldu.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #177 : 20 Aralık 2020, 22:46:53 »
Çok sağolun arkadaşlar, beğenildiğine sevindim, çok keyif alarak yaptığım bir iş oldu.

bişiy yazmıyım diyorum ama, tabi insanın morali de bozulmuyor değil hani...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #178 : 20 Aralık 2020, 23:22:26 »

Bir ön eleme yapılacağını, daha doğrusu temel konularda yetersir görülen çalışmaların kabul edilmeyeceğini hatırlatmak isterim. ;)

Hatırlatma için teşekkür ederim Orkun bey, umarım elemeyi geçmeyi hakedecek bir bıçak yapabilirim.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #179 : 21 Aralık 2020, 08:23:37 »

Hatırlatma için teşekkür ederim Orkun bey, umarım elemeyi geçmeyi hakedecek bir bıçak yapabilirim.

:2up
Aynı kaygıyı ben de yaşıyorum ustam, yanlız değilsiniz. ::)