Makine sonunda iç bükey taşlama yapabilecek hale geldi.

By
ertarda at 2011-08-28
Bu kadar gecikmesinin nedeni 200 mm x 50 mm tekeri bulamamış olmamdandı.
Aslında daha ilk günden buldum, ama fiyat için 100 Euro + KDV denince biraz beklemede kaldı. Kaldı ki bu fiyata göbekteki rulmanların montaj sistemi de dahil değildi.
200 x 50 mm tekerlek arayışım devam ederken bir internet sitesinde şu tekerle karşılaştım.

By
ertarda at 2011-08-28
Fiyatı 30 TL, çap 200 mm kalınlık 50 mm, üstelik rulmalar da hazır monte edilmiş. Tornacı derdi yok hemen al tak. Fakat tek problem bant zımparaya temas edecek olan poliüretan yüzeyin düz değil bombeli oluşu.
Bu zorluğu da şu şekilde aştım:

By
ertarda at 2011-08-28
Uygulama esnasında fotoğraf çekmeyi akıl edemediğimden fotoğraftaki gibi temsili olarak açıklayacağım. Fotoğraf çekerken uygulamada ki çelik lamayı bulamadığımdan yerine temsili olarak ahşap parça kullanarak göstermek istiyorum. Bu ahşap parça yerine minimum 5 mm tercihen 7 veya 10 mm çelik lama düşünün (Ben otomobil makası kullandım). 1 No'lu ok ile gösterilen alanı amaca uygun bileyerek ağız açın. 3 No'lu ok ile gösterilen yerden mengeneyle sıkın. Bant zımpara çalışıp kasnak dönerken 2 No'lu ok yönünde kuvvet uygulayıp bıçağı kasnak yüzeyine temas ettirirseniz, bombeli yüzeyden talaş kalkarak bir süre sonra düz yüzey haline gelecektir.
Darısı bant zımpara yapacak arkadaşların başına.