Selamlar sevgiler saygıdeğer ustalarım, üstadlarım,
Öncelikle bilginin saklanmadığı paylaşıldığı bu foruma üyeliğimden sonra inanılmaz bilgiler edindim bunun için hepinize minnettarım.
Yakalandığım bıçak ve bıçak yapmak için gerekli aletler ve atölye hastalığı akabinde, yaklaşık bir aylık çalışma sonucunda döner kafalı iki tekerli, 180 derece dönerek üç pozisyonda çalıştırlabilen bant zımpara makinamı yaptım ve çalıştırdım.
Makinanın birçok kısmını forumda siz değerli ustaların çalışmalarından ve youtube videolarından esinlenerek oluşturdum.
Makinada tasarımı tamamen bana ait olan kısım, döner kafalı ayar sistemidir. Menteşe sistemine alternatif olarak böyle bir çalışma yapmak istedim. Aslında tabiatımda var zor olanın üzerine gitmek. Meraklıların yeni çalışmalarına ufak da olsa katkım olursa ne mutlu bana..
Kullanılan motor ikinci el su motoruydu; 1,1 KW , 3300 d/d , yardımcı sargılı, asenkron, monofaze
Hareket Kasnağı; Al R=85 mm , Genişlik=75 mm
İkincil kasnak; Kauçuk kaplı Transpalet tekeri R=80 mm , genişlik;100 mm , rulmanlar arası boru takviyeli(rulmanların yataktan sıkışıp içe kaçmaması için modifiye ettim)
Kullandığım plakalar 10 mm kalınlıkta hurdacıdan alındı,
Maliyeti yaklaşık 1000 TL civarı oldu.
Youtube linki
https://youtu.be/HOcoBMF9Lmo