Saygıdeğer Ustalarım, kardeşlerim,
İnternette ve forumda aradım ancak bulamadım şayet forumda bir yerlerde bu konu var ve ben bulamadıysam affola..
İki teker bant zımpara makinası yapmaya çalışıyorum, birkaç proje inceleyerek AutuCad de çizimlerini yaptım. Bant zımparayı kaydıran hareket ettirilebilen tekeri kauçuk kaplı transpalet tekerleğinden planladım ve malzemeyi aldım. Rulmanların arası boş olduğundan çıkarıp araya boru koymayı ve rulmanların içe doğru boşalıp çıkmamasını sağlayacağız. Hareketli tekerin çalışma sistemi konusunda yaptığım araştırmada; menteşenin çalışma prensibine bağlı olarak hareketli tekerin mil ekseni değişerek öne arkaya hareket sağlanarak bant zımpara kaydırılıyor. Tekerin bağlı olduğu mil resimdeki gibi vidalı yapsak ve tekerin bağlı olduğu milin ekseni hiç değiştirmeden ayar kolunu döndükçe mil ileri geri uzayıp kısalarak bant zımparanın konumunu ayarlasak diyorum nasıl olur? Sistemi bu şekilde çalıştırmamızda sorun yaşar mıyız? Makinanın diğer kısımları halledildi inşallah burayı da çözersek yakında hayata geçiririz.
Değerli bilgi ve fikirlerinizi acilen bekliyorum. Teşekkür ederim..