Merhaba Elimde baya bir D2 çelik var.Yalnız işlenmiş ısıl işlem görmüş olarak bize geliyor.Kullanıyoruz daha sonra bizde işi bitiyor kaldırıyoruz.Değerlendirebilirmiyiz diye düşündüm.Bunlarla bıçak yapılabilirmi?
Bıçak yapacak kişiler,ilgilenenler olursa benimle iletişime geçebilir.
Elimizdeki malzemelerin şekli aşağıda ki görseldeki gibidir.Malzeme kalınlığı 8 mm'dir.

Bunlardan bıçak yapılabilir mi? Teoride evet fakat pratikte hayır.
Aklınızdaki bıçak formu eğer şekilsiz, çirkin, sapı-namlusu belli olmayan bir şey değilse yapmak mümkün değil.
Ama şekilsiz olabilir, alıştığımız formların dışında olsun, kesici bir kenarı olsun yeter, estetik birşey beklemiyorum derseniz yapmak mümkün.
Bunu yaparken sulu çelik işlenecek ve bir hayli zorlu olacak. Kaç tane bant zımpara eskitilecek bilmiyorum. Kullanılan makine ve elektrik sarfiyatını geçtim, harcanan emeğe çıkarılacak maliyeti bu alışılmadık "bıçak" için kabul eder misiniz? D2 zaten kolay bulunan ve nispeten ucuz bir çelik. Daha kolay yöntemle ham lama alıp, bunu kolay ve güzelce işleyip, ısıl işlem yapıp, güzel bir bıçak sahibi olmak hem daha uyguna gelir hem de daha mutlu eder. Benim şahsi fikrim bu yönde.