Bıçak Sanatı - Forum

İki Adet Zımpara Taşı Aldım ve Bugün Yaptıklarım

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: İki Adet Zımpara Taşı Aldım ve Bugün Yaptıklarım
« Yanıtla #60 : 19 Ağustos 2011, 11:25:09 »
Gimp, PaintShop, PhotoShop vb. grafik programı kullanarak resimleri azami 640x480 boyutuna getirip sonra internete yükleyebilir misin?
tamam

Berke Boyacı

« Yanıtla #61 : 27 Ağustos 2011, 01:46:06 »
Bence bıçağı çok küçük açıyla yatırmış ve iki ağızın tam kenarda kavuşamaması (yani kılağı oluşamaması) olmuş. Yani keskin kenarın arkasındaki bölgeyi aşındırmışsınız. Mutlaka taşta bileyleme sonucu tüm kenarda tırtık tırtık kılağının oluşmasını beklemelisiniz. Oluşmamışsa ya çok küçük bir açıda bileme yapıyorsunuzdur ya da yeterince zaman ayırmamışsınızdır...
Emre abi birşey sormak istiyorum... Benim bu güne kadar bilediğim tüm bıçaklarda kılağı oluşmadı ama kullanım alanına göre son derece keskin bıçaklar haline gelmişti... Bunun sebebi nedir? Yani kılağı oluşmaması bir olumsuzlukmudur, oluşmazsa olmazmı ?

merttt9

• 1419
« Yanıtla #62 : 27 Ağustos 2011, 02:23:08 »
evet emre ustam kılağı konusunda biraz daha konuyu açabilirmisin
ben kılağı durumlarını merak ediyorum  ^-^
google da kılağız hakkında hiç yazı görmedim,berke bu konu hakkında pm den yazı yazdı yardımcı oldu sağolsun ama internette etraflıca yazılar bulamadım
yukarıda açıklamışsınız ama eğer var ise azcık daha bilgi alabilirim sağol
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2011, 02:29:46 Gönderen: merttt9 »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #63 : 27 Ağustos 2011, 02:46:34 »
Kılağı denilen aslında küçük çapaklar ağızdaki, bu çapaklar özellikle kaba taneli taşlarda bileyledikten sonra hissedilir bariz bir şekilde. Daha ince taşta ise hissedemeyebilirsiniz dikkat etmezseniz. İki açı ağızda kavuştuğunda bileylemede illa ki kılağı oluşur eğer kavuştuysa iki yüz. Taşta bileylerken arada kağıdı kesiyormuş gibi ama bastırmadan kağıdın kenarında bıçağın ağzını kaydırın yavaş yavaş, kılağı oluştuysa arada bıçak sanki testere dişi varmış gibi takılacaktır, ağız kaymayacaktır, çok ince taneli taş ise o zaman kılağı da çok ufak olacaktır, bunu farketmek daha güç olabilir bazen.  Deri ile masat çektiğinizde kılağı ağız bölgesi polisajlanırken dökülecek ve pürüssüz bir keskinliğe dönüşecektir. Bu tırtıklı olmayan ağız kılağıyı almadığınız kenardan çok daha uzun keskinliğini korur, çünkü bu tırtıklar bırakılırsa zaman içinde kesme hareketi ile tırtıklar zarar görüp o bölgelerde kör noktalar oluşacaktır hızla...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #64 : 27 Ağustos 2011, 03:34:24 »
Gayet açıklayıcı oldu teşekkür ederim.  :2up

merttt9

• 1419
« Yanıtla #65 : 27 Ağustos 2011, 03:40:07 »
eline sağlık  ^-^

merttt9

• 1419
« Yanıtla #66 : 27 Ağustos 2011, 19:44:50 »
deri masat yapmadığım için eksiğim varmış
bugün sefa ustanın videosunda bahsetmiş olduğu polisaj parlatma pastası mavi renk aramaya gittim,koca alışveriş yerinde 500 metrekare dolusu makina parçaları polisaj ve bileme makinaları herşey var ama çalışan elemanların daha polisaj parlatma pastasından haberi yok,internette aradım ama bu şekilde google yazınca bir şey bulamadım,bu pastadan almayı düşünüyorum,bu konuda bir şeyler yazabilirmisiniz,nereden alabilirim iyisi hangisidir

Berke Boyacı

« Yanıtla #67 : 27 Ağustos 2011, 23:43:18 »
Sanayide oto tamircilerin kullandığını görmüştüm... Yakınlarda varsa nerden temin ettiklerini sorabilirsin...

merttt9

• 1419
« Yanıtla #68 : 28 Ağustos 2011, 00:33:35 »
sağol berke
acaba sefa ustanın videosunda kullandığı mavi renk olan pasta markası türü nedir

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #69 : 28 Ağustos 2011, 01:00:57 »
Mert hırdavatçılarda istediğin pastadan bulabılırsın  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

merttt9

• 1419
« Yanıtla #70 : 28 Ağustos 2011, 01:54:57 »
peki sağolun ben hırdavatçı ve sanayi bölgesini gezeyim

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #71 : 29 Ağustos 2011, 03:24:03 »
Mert hırdavatçılarda istediğin pastadan bulabılırsın  ;)

Yeşil krom pastasına denk geldiniz mi.

ferroburak

• 539
« Yanıtla #72 : 29 Ağustos 2011, 03:26:20 »
Birde bu taşı daha önce deneyen oldu mu hırdavatçılarda satılıyor:

http://imageshack.us/photo/my-images/10/22672973hiv.jpg/
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2011, 03:30:12 Gönderen: ferroburak »

« Yanıtla #73 : 29 Ağustos 2011, 10:50:31 »
Ben denedim, performansı gayet güzel. Şu an Durukan ustada o da kendi yorumunu yapacaktır. Girit taşı diye satılıyordu, fiyatı da ucuzdu. Ancak kullanmadan önce 3-5 gün yağda bekletip ardından da düz bir yüzeye kaba zımpara yapıştırıp yüzeyi düzeltmekte yarar var.

ferroburak

• 539
« Yanıtla #74 : 29 Ağustos 2011, 16:00:38 »
Ben denedim, performansı gayet güzel. Şu an Durukan ustada o da kendi yorumunu yapacaktır. Girit taşı diye satılıyordu, fiyatı da ucuzdu. Ancak kullanmadan önce 3-5 gün yağda bekletip ardından da düz bir yüzeye kaba zımpara yapıştırıp yüzeyi düzeltmekte yarar var.

Ustam bu taşı denemedim ama elimle yoklamıştım zımpara kağıdı eşdeğerini 600-1000 olarak tahmin ediyorum sizce nasıl. Taşta kırmızı dalgalanma pek yok aliminyum değil silisyumdan yapılı diye düşünüyorum. Bir de yağda bekletince ele verdiği histe yumuşama ve renk değişimi oldu mu.
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2011, 16:05:24 Gönderen: ferroburak »

« Yanıtla #75 : 30 Ağustos 2011, 01:17:07 »
Karardı.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #76 : 31 Ağustos 2011, 01:06:26 »
bu taşlarla kendim bileme yapmadan önce bıçak bileycisine yaptırdığım bir bıçak vardı,ağız kısmını değişik yapmış,normalde tek açıyla bilenmesi lazımken uç kısımda 2 tane açı yapmış,böyle şeyi ilk görüyorum,kağıdı kesmeye iyi kesiyor,ilk görüyorum derken gövdeden gelen bir açı olup,birde ağız kısmında bileme ile yapılan açı sonucunda toplamda 2 açı olması gerekirken,bunda 3 tane açı oluşturmuş  :o
fotoğrafta bile 0.1 mm lik parlayan açıyı  zor gösterdim

« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2011, 01:13:37 Gönderen: merttt9 »

Berke Boyacı

« Yanıtla #77 : 31 Ağustos 2011, 01:42:49 »
bu taşlarla kendim bileme yapmadan önce bıçak bileycisine yaptırdığım bir bıçak vardı,ağız kısmını değişik yapmış,normalde tek açıyla bilenmesi lazımken uç kısımda 2 tane açı yapmış,böyle şeyi ilk görüyorum,kağıdı kesmeye iyi kesiyor,ilk görüyorum derken gövdeden gelen bir açı olup,birde ağız kısmında bileme ile yapılan açı sonucunda toplamda 2 açı olması gerekirken,bunda 3 tane açı oluşturmuş  :o
fotoğrafta bile 0.1 mm lik parlayan açıyı  zor gösterdim

Mert hocam normalde tek açıyla bilemesi gerekmez isterse 2 açıylada bileyebilir...3. açıya gelince ağızda açılan 2 açıya uygun bir şekilde taşa yatırıp bileme yaparsan 3. açı kaybolur.
Saygılar...

« Yanıtla #78 : 31 Ağustos 2011, 01:54:27 »
Buradaki ilave açı sanki bilerek yapılan bir işlem değil gibi. Bileyici birinci gidişteki açıyı ikinci gidişte tutturamamış gibime geldi ^-^

merttt9

• 1419
« Yanıtla #79 : 31 Ağustos 2011, 01:59:38 »
buda eski fotoğrafı orjinal haliyken,bu bilenmiş hali baltaların ağız kısmı gibi olmuş bir kaç açılı