Sağolasın Orkun. 
Kendi yapmış olduğum bir kridashi , Bir avcı bıçağı, bir mutfak bıçağını (karartılmış) ve bir yakut bıçağını (karartılmamış) aktif kullanıyorum. Kullanımda dikkat ettiğimden
paslanma derdi yaşamadım.
Hani ben de paslanmazlardan bıçak yapayım diyorum ama, bıçak yapma işi bende başlayıp bende biterse zevk alıyorum. (İmkanım olsa çeliği de üreteceğim.
)
Bu yüzden karbona devam...
Bu fikrine ben de katılıyorum hocam. Bütün proseslerin tek elden çıkması daha doğru. İşe başka insanları dahil edip, onların yanlış yapma riskini elemiş oluyorsun.
Ben aynı zamanda fotoğrafçılıkla da ilgileniyorum, orada da aynı şekilde fotoğrafı çeken kişinin işleyip, editleyip paylaşması daha makbul. Eski filmli dönemde de fotoğrafçılar kendi filmlerini banyo edermiş. Ara Güler de foto muhabirliği yaptığı dönemde, yurtdışında çektiği fotoğrafları otel odasında gece karanlıkta yıkayıp negatifleri gazeteye öyle gönderirmiş.
Sonuçta kimin ne kadar ilgili ve titiz çalıştığını bilemiyoruz ve malesef bir işi profesyonel meslek olarak yapanların, o işi hobi olarak yapanlar kadar ilgili ve bilgili yap(a)madıklarına çoğu kez şahit olmuşumdur.
Tekrar elinize sağlık, güzel çalışmalarının devamını diliyorum hocam.