Bıçak Sanatı - Forum

Geyik boynuzu

sencen0909

• 18
  • Meslek: memur
  • Yer: bilecik
Geyik boynuzu
« : 15 Nisan 2020, 10:17:41 »
Herkese selamlar. Geyik boynuzunu çikilota rengine dönüştürmek için renkli bir asit kullaniyorlar. Bunun ismi nedir acaba. Yardımcı olur musunuz

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
Ynt: Geyik boynuzu
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2020, 11:29:54 »
merhaba ustam, bu konuya bir göz atın isterseniz,

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1297.0
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

sencen0909

• 18
« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2020, 12:04:41 »
Şimdi inceledim. Kına diyor bir arkadaş . Tırnağın içine işliyor acaba boynuzdada aynı olurmu. Nurdan başlayacak denemeye

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2020, 12:06:36 »
deri boyası ve yabancı dilde kaynak bilgisi de var sanırım ustam, umarım işinize yarar
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #4 : 15 Nisan 2020, 13:22:16 »
Geyik boynuzunun bu rengi nasıl aldığını merak ettim, formülü nedir ustam?
Sanki doğal halindeki dış katmanları (pütürlü, oyuk, damarlı hali) zımparalanmış ve düzeltilmiş gibi görünüyor fotoğraflarda.
Fakat rengi de iç katmanlar gibi beyaz değil, sanırım renklendirme var, doğru mu?
Bıçağın formu boyunca gerektiği kadar zimparaliyoruz sonrasında deri boyasında bekletiyoruz birazda pürmüze yakıp polisajla temizleyiniz sonuç bu veya benzer renkleri olabilir efendim.

Deri boyası veya içine biraz ince yağ karıştırılmış tekstil boyası kullanılır. Bunun yanında kahve veya iyi demlenmiş çay da işe yarar..
En klasik metod ise potasyum permanganat çözeltisi kullanımıdır. Çoğu iyi usta bunu kullanırdı zamanında...

Şimdiye kadar okuduğum başlıklardan böyle bilgiler ayıklamıştım. Hangisi daha etkilidir yada istediğiniz rengi yakalar bilemiyorum, deneme yapmak gerek. Yanlız ikinci metod biraz tehlikeli, dikkatli ve koruyucu ekipmanlı çalışmak gerekiyormuş. İlgili başlığı siz de bir gözden geçirin ve devamındaki tavsiyelere bir göz atın isterseniz.

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 16 Nisan 2020, 22:00:47 »
Merhabalar, ben de bir kaç gündür geyikboynuzu ile uğraşıyorum. Birbirinden ilginç deneyimler yaşadım.
- Öncelikle kalıcı bir kokusu var. Bodrumda üst üste iki kapı kapalı olduğu halde 3. kattan komşu koşup geldi. Yangın mı çıktı diye. Tüm apartmak beyaz toz dumanı ile kaplandı. 3 gündür koku geçmedi. Nedense beni rahatsız etmedi ama :)
- İkinci deneyimim malzemenin doğası gereği asimetrik olması. Dolayısı ile benim gibi simetri sorunu yaşayan biri için sığınabileceğim bir bahanem oldu :)
- Son olarak hala çözemediğim renklendirme konusu.
Potasyumpermanganatın rengi ceviz kahvesi gibi bir şey oluyor. Ama ben Siyahtan, kızıla inen o muhteşem rengi arıyorum. Elimdeki artık parçayı yaktım. D da siyahtan ceviz kahvesine doğru inen bir renk aldı. Sanırım yarın çay deneyeceğim. Yada çay+ yakma da iyi olabilir.
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #6 : 16 Nisan 2020, 22:07:31 »
Saç boyası kullanabilirsiniz su karışımıyla o kızıllığı yakalarsınız diye düşünüyorum denemedim fakat forumda saç boyasıyla boyayan görmüştüm hocam
Gendarmerie Special Operation...

sencen0909

• 18
« Yanıtla #7 : 18 Nisan 2020, 22:49:52 »
Arkadaşlar kınayı denedim gayet başarılı sonuç aldım. İçine işliyor. İstediğiniz rengi elde ediyorsunuz. Ben kestane rengini seçtim. Şimdi fırında kuruyor. İşlemi bitince foto atarim

sencen0909

• 18
« Yanıtla #8 : 23 Nisan 2020, 11:04:25 »
Kına işe yaradı ama bütün iş bittiğinde yapılmalı. Foto yayınlamaya çalıştım ama hep hata veriyor

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #9 : 23 Nisan 2020, 11:10:16 »
Kına işe yaradı ama bütün iş bittiğinde yapılmalı. Foto yayınlamaya çalıştım ama hep hata veriyor
foto yüklemede hata vermesinin sebebi boyutundan dolayıdır
bunun en kolay yolu watsapdan birini gönderin watsap otomatik küçültüyor ondan sonra o resmi yükleyin
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #10 : 23 Nisan 2020, 12:26:42 »

Boynuzu zımparaladığınızda içerisine kadar rengin işlediğini görebildiniz mi? Yoksa sadece yüzeyde mi kalmış?