Cam elyaf çok daha kolay olur, boruyu dik değil de eğimli kaynatırsanız ateş içerde spiral çizecektir
Bende uğraşıyorum propan ocak ile daha bitirmedim 5 cm kalınlığında seramik battaniye üzerine refrakter betonu + alümina nötr astar sıvadım güzel oldu inşallah yakında calistiracam.
Ben cevabı yeni gördüm. Bende 1 hafta önce aynı şeyleri araştırıyordum. Keşke zamanlama aynı olsaydı. Beraber alabilirdik. Ben ateş tuğlasından yaptım geçen hafta. Bakalım bu hafta gidebilirsem bakacağım foto atarım. Eğer iş görmezse seramik elyaf lazım olacak. O zaman tekrar yazarım.
Alıntı yapılan: turgay10x - 08 Nisan 2020, 11:29:42Ben cevabı yeni gördüm. Bende 1 hafta önce aynı şeyleri araştırıyordum. Keşke zamanlama aynı olsaydı. Beraber alabilirdik. Ben ateş tuğlasından yaptım geçen hafta. Bakalım bu hafta gidebilirsem bakacağım foto atarım. Eğer iş görmezse seramik elyaf lazım olacak. O zaman tekrar yazarım.Bir abimle konuştuğumuzda ateş tuğlası yerine seramik elyaf kullanmanın daha iyi olacağını söyledi, birde brülör yapacağız ostim ve ivedik açılsında bakalım hocam. olmazsa iletişime geçeriz seramik elyafla ilgili.
Alıntı yapılan: turgay10x - 08 Nisan 2020, 11:29:42Ben cevabı yeni gördüm. Bende 1 hafta önce aynı şeyleri araştırıyordum. Keşke zamanlama aynı olsaydı. Beraber alabilirdik. Ben ateş tuğlasından yaptım geçen hafta. Bakalım bu hafta gidebilirsem bakacağım foto atarım. Eğer iş görmezse seramik elyaf lazım olacak. O zaman tekrar yazarım.Ateş tuğlası iyi bir seçim değil, yapısı gereği önce kendisi tamamen sizin istediğiniz sıcaklığa çıkacak ki ortam sıcaklığı sabit kalabilsin. Bu durum, seramik battaniyeyle kıyaslanmayacak kadar zaman ve bir o kadar da gaz kaybına neden olur. Yani sonuçta aynı şeyi yaparsınız ama hem zaman hem de gaz kaybınız üç kat olur. Seramik battaniye üzerine gelen ısıyı hapsetmediği için en elverişlisi budur, kısa zamanda istenilen sıcaklık elde edilir ve içinde bulunduğu kabın dış sıcaklığı çok az yükselir. Yani yerinizde olsam denemeyle bile zaman kaybetmezdim.
Ateş tuğlası iyi bir seçim değil, yapısı gereği önce kendisi tamamen sizin istediğiniz sıcaklığa çıkacak ki ortam sıcaklığı sabit kalabilsin. Bu durum, seramik battaniyeyle kıyaslanmayacak kadar zaman ve bir o kadar da gaz kaybına neden olur. Yani sonuçta aynı şeyi yaparsınız ama hem zaman hem de gaz kaybınız üç kat olur. Seramik battaniye üzerine gelen ısıyı hapsetmediği için en elverişlisi budur, kısa zamanda istenilen sıcaklık elde edilir ve içinde bulunduğu kabın dış sıcaklığı çok az yükselir. Yani yerinizde olsam denemeyle bile zaman kaybetmezdim.