Bıçak Sanatı - Forum

#2 Cheef Knife

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
#2 Cheef Knife
« : 02 Nisan 2020, 12:54:27 »
Gene 3'lü bir set bitirdim. Mutfak bıçakları hep 3'lü oluyor. Daha önce yaptığım Emrah ustanın Şefim bıçağının çakmaları çok büyük oldu. 3'ünün de sahibi aktif olarak kullanmıyor. Kesme tahtası olmadan elde kullanma alışkanlıkları yüzünden ben de estetik ama elde kullanılabilecek bir mutfak bıçağı tasarımı aramaya başladım. Bu tasarım hoşuma gitti ve 3'er tane çıkardım. (Hanıma, anneme ve kayınvalideme  ;D ) Corona salgınına pozitif bakabildiğim tek nokta atolyede çalışabilme fırsatı bulmuş olmam. Onun haricinde inşallah tez vakitte üstesinden geliriz ve normal hayatımıza dönebiliriz. Bu vesileyle herkese sağlıklı günler dilerim.

Çelik : 4116 (Evren Atak)
Isıl işlem : Kocaeli Voestalpine (Sıfıraltı işlemle beraber 59hrc çıktı)
Kabza : Zeytin (Mudanya zeytini, kendim biçmiştim)
Pimler : 2 pirinç + 1 mozaik pim (Hakan Aksoy)
Sonlandırma : Cam cilaya daldırma usulü

[/url]

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
Ynt: #2 Cheef Knife
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2020, 13:11:14 »
Eline saglık ustam  ama bu model ricasso bırakmaya zorluyor gibi diye düşündüm model modifiye edilse ricassosuz olurdu  galıba

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2020, 13:11:32 »
Her açıdan çok güzel olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Ağaç ve pimlerin uyumu harika.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2020, 14:06:27 »
Çok güzel olmuş ustam eline sağlık, yalnız bıçak namlusundaki sırt kısmını perdahları bitmemiş gibi özellikle mi bıraktınız o kısımları acaba ?

Kabza çok ama çok güzel duruyor. Saygılarımla.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 02 Nisan 2020, 15:02:33 »
Elinize sağlık ustam gayet güzel ve temiz olmuşlar formları benimde hoşuma gitti cam cilası sonlandırma demişsiniz nasıl bir cila yüzey gördüğüm kadarıyla suyla teması halinde etki etmiyor su galiba.
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2020, 16:36:05 »
Eline sağlık.  :)

Pek yavız olmuşlar.  :2up

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #6 : 02 Nisan 2020, 19:10:51 »
Çok güzel olmuş. Şık bir duruşu var.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #7 : 02 Nisan 2020, 23:13:07 »
Orkun ustam gözlem yeteneğiniz yaptığınız işlere yansıyor gerçekten ;D elinize sağlık çok estetikler :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2020, 12:45:29 »
Eline saglık ustam  ama bu model ricasso bırakmaya zorluyor gibi diye düşündüm model modifiye edilse ricassosuz olurdu  galıba

Çok teşekkürler ustam, beğenmenize sevindim. Ama yorumunuzu tam anlayamadım, yani sizce ricasso'lu mu daha iyi yoksa ricasso'suz mu daha iyi olurdu? Orasını anlayamadım. O:-)

Her açıdan çok güzel olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Ağaç ve pimlerin uyumu harika.

Çok teşekkürler ustam, beğenmenize sevindim.

Çok güzel olmuş ustam eline sağlık, yalnız bıçak namlusundaki sırt kısmını perdahları bitmemiş gibi özellikle mi bıraktınız o kısımları acaba ?

Kabza çok ama çok güzel duruyor. Saygılarımla.

Evet ustam, dikkatinden kaçmamış, bravo. ;) Şimdi sen yazınca ben de farkettim, o tek başına fotoğraflanan bıçak(ve aynı zamanda lineer'siz) sadece dolgu verniği atılıp zımparalanmak üzere kuruma esnasında fotoğraflanmıştı. Dolgu verniği atılınca bile güzel geldi gözüme, ben de paylaşmak için fotoğraflamıştım. Yani muhtemelen 3-4 ay önceki eski hali. Dolgu verniğinden sonra tekrar zımpara atılıyor ve ardından son kat uygulanıyor -ki ben cam cila ile yaptım. Diğer 3'ünün de beraber olduğu fotoğraflar aslında son halleri.

Elinize sağlık ustam gayet güzel ve temiz olmuşlar formları benimde hoşuma gitti cam cilası sonlandırma demişsiniz nasıl bir cila yüzey gördüğüm kadarıyla suyla teması halinde etki etmiyor su galiba.

Çok teşekkürler ustam. Evet cam cila sentetik bazlı ve kalın bir katman/tabaka oluşturuyor ağacın yüzeyince. Keten tohumu yağı, tig yağı gibi sonlandırmaya göre su itici özelliği daha başarılı. Ama hissiyatı ağaç gibi değil malesef, daha çok plastik yada epoxy döküm kabza gibi. Bunu uygulamadan önce altına dolgu vernik uygulamak lazım, yoksa ağaç parça parça yerlerden verniği emip girintili çıkıntılı yüzey oluşturabiliyor. O sebeple dolgu verniği atılıp zımparalanıyor, sonra bir kez daha dolgu verniği attığınızda artık ağacın her yeri kapatılmış oluyor. Bu son attığınız dolgu verniğini de tesviye edip eşit seviyeye getirdikten sonra(ağaç yüzeyine kadar inmemek lazım) son katı uygulayabilirsiniz. İster polüretan, ister selülozik, isterseniz sentetik bazlı. Ben cam cila kullandım, hem kalın bir tabaka oluşturuyor, hem de su itici özelliği yüksek. Ama su bazlı verniklere göre zararlı, belirmekte fayda var.

Eline sağlık.  :)

Pek yavız olmuşlar.  :2up

Çok teşekkürler hocam, beğendiyseniz ne mutlu. :2up

Çok güzel olmuş. Şık bir duruşu var.

Çok sağolun hocam. İyi bir bıçak yapıp, temiz bir işçilik uygulayıp, güzel sonuç elde etme becerisine ulaşamadığım için, peşinen yakışıklı bir tasarım bulup onu en uygun şekilde yapmaya çalışıyorum. :D Risk almaya gerek yok. ;D

Orkun ustam gözlem yeteneğiniz yaptığınız işlere yansıyor gerçekten ;D elinize sağlık çok estetikler :)

Çok teşekkürler ustam, güzel sözleriniz beni mutlu etti, sağolun. :2up

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
« Yanıtla #9 : 03 Nisan 2020, 16:05:25 »
Elinize sağlık orkun bey , aynı şekilde bende coronaya bıçaklarla uğraşma dışında olumlu bakamadım . Bursada görüşemedik bir türlü sağlıklı hünlerde inşallah :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #10 : 05 Nisan 2020, 13:29:47 »
Elinize sağlık orkun bey , aynı şekilde bende coronaya bıçaklarla uğraşma dışında olumlu bakamadım . Bursada görüşemedik bir türlü sağlıklı hünlerde inşallah :)

Evet hocam haklısınız, konuştuğumuz ağız açma işi de kalmıştı. Aslında bu boşluk iyi bir fırsattı. Bu arada yapabilirdik, gene kaldı. Üzüldüm şimdi, kusura bakmayın tekrar. :(

Sait

• 349
« Yanıtla #11 : 05 Nisan 2020, 20:35:49 »

Evet hocam haklısınız, konuştuğumuz ağız açma işi de kalmıştı. Aslında bu boşluk iyi bir fırsattı. Bu arada yapabilirdik, gene kaldı. Üzüldüm şimdi, kusura bakmayın tekrar. :(

Estf ya olur mu öyle şey lütfen  ^-^  ben evde eğeyle çözdüm o işi bu boşlukta şuan perdahtayım yayayaya yapıyorum ısıl işleme gidecek az kaldı . Sonrasında bekleyen yanagiba benzeri bir parça var hatta onunla devam :)

Emretpc

• mgWayncUF
  • 198
  • www.topcuoglubukum.com
    • private lady for adult chat
  • Meslek: Metal Bukum
  • Yer: Konya
« Yanıtla #12 : 06 Nisan 2020, 21:37:20 »
Eline sağlık orkun usta  :2up

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #13 : 06 Nisan 2020, 22:42:02 »
Eline saglık Orkun usta çok kullanışlı gözüküyorlar zeytin cok yakışmış.Maşallah :2up
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #14 : 07 Nisan 2020, 12:19:40 »
Estf ya olur mu öyle şey lütfen  ^-^  ben evde eğeyle çözdüm o işi bu boşlukta şuan perdahtayım yayayaya yapıyorum ısıl işleme gidecek az kaldı . Sonrasında bekleyen yanagiba benzeri bir parça var hatta onunla devam :)
Süper, aynen devam. :2up

Eline sağlık orkun usta  :2up
Eyvallah ustam, çok teşekkürler. :2up

Eline saglık Orkun usta çok kullanışlı gözüküyorlar zeytin cok yakışmış.Maşallah :2up
Sağol ustam, bizim oralar, Mudanya zeytini. :D Çok var elimde, kullanırsan verebilirim. ;)

Sait

• 349
« Yanıtla #15 : 07 Nisan 2020, 12:37:59 »
Sağol ustam, bizim oralar, Mudanya zeytini. :D Çok var elimde, kullanırsan verebilirim. ;)

Aa biri zeytin mi dedi ??? hiç çalışmadım desem yanagibanın güzelliğine güzellik katmaz mı O:-)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #16 : 07 Nisan 2020, 21:12:04 »
Aa biri zeytin mi dedi ??? hiç çalışmadım desem yanagibanın güzelliğine güzellik katmaz mı O:-)

Nasıl arzu edersen ustam. :)

Sait

• 349
« Yanıtla #17 : 08 Nisan 2020, 10:21:50 »

Esf usta olmadık valla:) Eyvallah hüseyin abinin hakkını almış olmayayım  ::)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #18 : 08 Nisan 2020, 19:19:15 »

Esf usta olmadık valla:) Eyvallah hüseyin abinin hakkını almış olmayayım  ::)

Herkese yetecek kadar var. ;)

Kemal KOCA

• 23
  • Meslek: Metal işleri.
  • Yer: Tuzla/İstanbul
« Yanıtla #19 : 17 Nisan 2020, 01:31:06 »
Sanat eserleri kopyalanmaya mahkumdur.  Izninle çalıyorum  😁😁😁😁