Eline saglık ustam ama bu model ricasso bırakmaya zorluyor gibi diye düşündüm model modifiye edilse ricassosuz olurdu galıba
Çok teşekkürler ustam, beğenmenize sevindim. Ama yorumunuzu tam anlayamadım, yani sizce ricasso'lu mu daha iyi yoksa ricasso'suz mu daha iyi olurdu? Orasını anlayamadım.

Her açıdan çok güzel olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Ağaç ve pimlerin uyumu harika.
Çok teşekkürler ustam, beğenmenize sevindim.
Çok güzel olmuş ustam eline sağlık, yalnız bıçak namlusundaki sırt kısmını perdahları bitmemiş gibi özellikle mi bıraktınız o kısımları acaba ?
Kabza çok ama çok güzel duruyor. Saygılarımla.
Evet ustam, dikkatinden kaçmamış, bravo.

Şimdi sen yazınca ben de farkettim, o tek başına fotoğraflanan bıçak(ve aynı zamanda lineer'siz) sadece dolgu verniği atılıp zımparalanmak üzere kuruma esnasında fotoğraflanmıştı. Dolgu verniği atılınca bile güzel geldi gözüme, ben de paylaşmak için fotoğraflamıştım. Yani muhtemelen 3-4 ay önceki eski hali. Dolgu verniğinden sonra tekrar zımpara atılıyor ve ardından son kat uygulanıyor -ki ben cam cila ile yaptım. Diğer 3'ünün de beraber olduğu fotoğraflar aslında son halleri.
Elinize sağlık ustam gayet güzel ve temiz olmuşlar formları benimde hoşuma gitti cam cilası sonlandırma demişsiniz nasıl bir cila yüzey gördüğüm kadarıyla suyla teması halinde etki etmiyor su galiba.
Çok teşekkürler ustam. Evet cam cila sentetik bazlı ve kalın bir katman/tabaka oluşturuyor ağacın yüzeyince. Keten tohumu yağı, tig yağı gibi sonlandırmaya göre su itici özelliği daha başarılı. Ama hissiyatı ağaç gibi değil malesef, daha çok plastik yada epoxy döküm kabza gibi. Bunu uygulamadan önce altına dolgu vernik uygulamak lazım, yoksa ağaç parça parça yerlerden verniği emip girintili çıkıntılı yüzey oluşturabiliyor. O sebeple dolgu verniği atılıp zımparalanıyor, sonra bir kez daha dolgu verniği attığınızda artık ağacın her yeri kapatılmış oluyor. Bu son attığınız dolgu verniğini de tesviye edip eşit seviyeye getirdikten sonra(ağaç yüzeyine kadar inmemek lazım) son katı uygulayabilirsiniz. İster polüretan, ister selülozik, isterseniz sentetik bazlı. Ben cam cila kullandım, hem kalın bir tabaka oluşturuyor, hem de su itici özelliği yüksek. Ama su bazlı verniklere göre zararlı, belirmekte fayda var.
Eline sağlık. 
Pek yavız olmuşlar. 
Çok teşekkürler hocam, beğendiyseniz ne mutlu.

Çok güzel olmuş. Şık bir duruşu var.
Çok sağolun hocam. İyi bir bıçak yapıp, temiz bir işçilik uygulayıp, güzel sonuç elde etme becerisine ulaşamadığım için, peşinen yakışıklı bir tasarım bulup onu en uygun şekilde yapmaya çalışıyorum.

Risk almaya gerek yok.

Orkun ustam gözlem yeteneğiniz yaptığınız işlere yansıyor gerçekten
elinize sağlık çok estetikler 
Çok teşekkürler ustam, güzel sözleriniz beni mutlu etti, sağolun.