Arkadaşlar, bu başlık altında genel olarak ne yapıldığını paylaşacağım, detay detay yapım fotoğraflarını paylaşma şansım maalesef yok ki zaten daha önce yaptığım Katana larda bunu yapmıştım. Tanto da yapılan işleri zaten Katana yapımı kapsayor bu nedenle tekrar olur.
-Namlunun kuyrukla birleştiği yerde alt kademe ( ha machi) üsttekinden ( mune machi) biraz daha önde. Habaki fotoğrafı gelince bunun nedeni daha iyi anlaşılacak

- Tavlanmış işi suya daldırırken yaklaşık 30-45 derecelik bir açıyla daldırıyorsun.
- Suyu biraz ısıtsam risk daha azalırdı ama ben normal ortam sıcaklığında su kullandım, başka da bir şey yapmadım.
-Hamon oluşturmak için uygulanan çamur, malzemenin farklı soğumasına neden oluyor, bu nedenle geç soğuyan yüzey yukarıya doğru kalkıyor. Kontrollü bir iş değil, hesaplanamıyor. Olmayabilir de veya tersi olup aşağıya da eğilebilir. Bu biraz da deneyimle ilgili bir durum, ne kadar yaparsanız o kadar kontrol kazanıyorsunuz. Katana veya Wakizashi de de aynı durum geçerli.