Arkadaşlar her zaman söylerim, Forumdaki arkadaşların motive edici etkisi bir başka, bu nedenle çok teşekkür ediyorum.
Hüseyin, Youtube daki videoyu izledim sayende, sağolasın

Orkun, aşağıya bir kaç fotoğraf ekliyorum, yapım sırasında bunu kesin sorarlar diyerek çekmiştim

benim yaptığım pirinç parça orijinalinden biraz farklı, daha doğrusu orijinalinden daha kalın. Kalın olmasının nedeni, hem daha dayanıklı hem de görselinin daha iyi olması gerekçesine dayalı. Dikkat ederseniz pirinç parçanın namluyla birleştiği nokta benim yaptığımda keskin köşelidir, oysa orijinalinde o kısım eğimlidir, yani pirinç eğilerek yapılmıştır. Ben 2 mm lik pirinç kullandım ve aslında benim yaptığımda bu balçak üç parçadan oluşuyor. ilk olarak parçayı 1.2 mm pirinçten yaptım ama gözüme çok uyduruk geldi, onu eğerek aynen Hüseyinin paylaştığı videodaki gibi yapmıştım. Daha sonra 2 mm pirinç kullanarak yeniden yaptım. Fotoğrafını paylaştığım parçanın kırmızı çizgiyle çizdiğim kısımları aynen çizgi formunda sert lehimleme ile birbirine tutturulmuş durumda. Yani, önce ahşaba girecek kısmı eğerek yapıyorsunuz ve yerine alıştırıyorsunuz ve bu parça "U" formunda. Oluşturulan bu U yu ahşapta yerine alıştırıp üst kenarlarını da aynen ahşabın açısında eğeliyorsunuz. Sonra yanlara lehimlenecek pirinçleri bu açıyla lehimleyip fazlalıkları eğeyle vs düzeltiyorsunuz. İşlem böyle. Umarım anlatabilmişimdir