Gönderen Konu: Hazır namluya Zeytin Kabza  (Okunma sayısı 96 defa)

kcitak

  • Üye
  • *
  • İleti: 43
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: İzmir
Hazır namluya Zeytin Kabza
« : 01 Ocak 2020, 21:27:25 »
Bıçak denemelerde ev şartlarında elde eğe ile çeliği istediğim mükemmellikte yapamıyorum. Ahşap çalışmayı , özellikle zeytin ağacını çok severim.Bu sefer hazır olarak aldığım namluya zeytin sap yaptım. Namluda Ortada 6 mm lik pim delikleri olmasına rağmen deseni kapatmasın diye kullanmadım onları. Zaten yapıştırıcıya epeyce güveniyorum. Sorun olacağını sanmam.Olumlu veya olumsuz yorumlarınızı duymaktan zevk alırım

mustafa09

  • Üyee
  • **
  • İleti: 207
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
Ynt: Hazır namluya Zeytin Kabza
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2020, 21:39:53 »
elinize sağlık,
bıçağın boyutuna göre kabza arkasında kırıcıya delikler açıp, ince pimlerden 3er tane baş ve sona takıp kırıcıdaki deliklerle 9 delik gibi bir şeyler ben de düşünmüştüm, ve sayenizde canlı örnek oldu, çok teşekkürler,
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

orkunaydin350

  • Üyee
  • **
  • İleti: 556
  • Orkun AYDIN - 36
    • Photoworks by Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Hazır namluya Zeytin Kabza
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2020, 11:26:17 »
Zeytin çok yakışmış. Tek eğeye göre güzel iş çıkarmışsınız, elinize sağlık. Zımpara da vardır muhtemelen. :-\
Bıçak yaparken benim de en keyif aldığım kısım ahşap ile uğraşma yani sap kısmı. Henüz ben de beceremiyorum ama sapın üstten baktığınızdaki ekseninde oyuklar ve detaylar oluşturursanız çok daha güzel olacaktır. Bunu Gökhan Bakla usta çok güzel yapıyor. İleriki denemelerde siz de yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Şunun gibi mesela:

http://www.hatcherknives.com/index.php/updates/updates-archive/august-2013-shop-updates/

----------------------------

instagram/orkunaydin350 - facebook/orkunaydin350 - youtube/orkunaydin350 - flickr/orkunaydin350

selcuk.eren

  • Üyee
  • **
  • İleti: 122
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
Ynt: Hazır namluya Zeytin Kabza
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2020, 16:03:12 »
Kabzenin namlu tarafındaki ucu oldukça kalın olmuş. Kullanımdaki zevk meselesi tabi. Ama namluya zarar vermeyecek şekilde kalınlığı biraz düşürürseniz hem kullanımda hem de görsel de uygun olur, sanırım. Tavsiye ederim.

dela

  • Üyee
  • **
  • İleti: 445
  • Mehmet UYSAL
  • Meslek: Boş gezenin boş kalfası
  • Yer: Eskişehir
Ynt: Hazır namluya Zeytin Kabza
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2020, 16:39:19 »
Elinize sağlık.

kcitak

  • Üye
  • *
  • İleti: 43
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: İzmir
Ynt: Hazır namluya Zeytin Kabza
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2020, 17:19:29 »
elinize sağlık,
bıçağın boyutuna göre kabza arkasında kırıcıya delikler açıp, ince pimlerden 3er tane baş ve sona takıp kırıcıdaki deliklerle 9 delik gibi bir şeyler ben de düşünmüştüm, ve sayenizde canlı örnek oldu, çok teşekkürler,
Teşekkürler
Kabzenin namlu tarafındaki ucu oldukça kalın olmuş. Kullanımdaki zevk meselesi tabi. Ama namluya zarar vermeyecek şekilde kalınlığı biraz düşürürseniz hem kullanımda hem de görsel de uygun olur, sanırım. Tavsiye ederim.
Haklısınız bende incelemeyi düşünüyorum. Bozar mıyım diye cesaret etmemiştim
Zeytin çok yakışmış. Tek eğeye göre güzel iş çıkarmışsınız, elinize sağlık. Zımpara da vardır muhtemelen. :-\
Bıçak yaparken benim de en keyif aldığım kısım ahşap ile uğraşma yani sap kısmı. Henüz ben de beceremiyorum ama sapın üstten baktığınızdaki ekseninde oyuklar ve detaylar oluşturursanız çok daha güzel olacaktır. Bunu Gökhan Bakla usta çok güzel yapıyor. İleriki denemelerde siz de yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Şunun gibi mesela:

http://www.hatcherknives.com/index.php/updates/updates-archive/august-2013-shop-updates/


Teşekkürler Orkun Bey. Zımpara var tabi. Sırt desenlerini metalden mi dediğiniz inceleyeceğim Gökhan Ustanın çalışmalarını.