Bıçak Sanatı - Forum

Etiket yazıcı ile markalama yöntemi

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Etiket yazıcı ile markalama yöntemi
« : 27 Kasım 2019, 16:00:43 »
Etiket yazıcılar ile farklı tasarımlar ile bıçaklar üzerine logo veya şekil yazı yazma yöntemi. Kullanılan şerit şablon (Stencil) olarak adlandırılıyor.
İlgili videolar;
https://www.youtube.com/watch?v=kbtdEsfu_iI
https://www.youtube.com/watch?v=nN8iBQcDAxk
https://www.youtube.com/watch?v=_g6mxHHHuCo

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Etiket yazıcı ile markalama yöntemi
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2019, 16:40:26 »
Çok pratik yöntemmiş. Paylaştığın için teşekkürler Salim ustam. Normalde hiç aklımda markalama yapmak yoktu ama görünce benim bile canım çekti. :D Bizde A4 lazer yazıcıdan çok bu etiket yazıcılarından var. Tedarikçiye hemen kartuşu sordum, bakalım bulunan birşey mi, ucuz mu göreceğiz.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2019, 16:50:31 »
İyiymiş Salim Usta.
Orkun takipteyim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2019, 21:52:16 »
Aynen takipteyiz. Hangi marka modeline göre varsa öğrendikten sonra yazarsan iyi olur. Mesela videodaki brother p700 de STe-151 kullanılıyor.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2019, 08:23:11 »
Bizde P750w'si var, ayrıca bir çok P-Touch 9800 ve P-Touch 9700 var. Tedarikçiden bir fiyat gelsin bakalım. >:D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 29 Kasım 2019, 08:53:14 »
Salim Abi bitanesin. Zaten bir türlü şu lazer işini sevmedim. Bana çok yapay geliyor. Saatlerini haftalarını ver bir bıçağa her yerinde ayrı emeğin olsun tam ismini yazacaksın hooop lazere git. Hiç sevmedim bu lazer işini :) Bir ara Sefa Hocam gibi imza atayım dedim benim imza da çok güzel sayılmaz. E logoyu da kazayacak ekipmanım yoktu. Gerçi şimdi var bir kaç deneme yapmakta fayda var. Neyse işin güzel tarafı burda da bulunabiliyor olması. eğer konuyu araştıran varsa makinası etiketi nerede bulunur bu sistemi kurmak kaça maal olur merakla bekliyorum. Bu aralar biraz yoğunum. Foruma bile epeydir girmediğimi fark ettim. Takipteyim.

ekleme: bu sistem için
https://www.hepsiburada.com/brother-ptp700-etiketleme-makinesi-bilgisayar-baglantili-p-HBV00000BEANX?magaza=Webdenal&wt_gl=cpc.6803.shop.nelk.ofis-k%C4%B1rtasiye-ssc&gclid=EAIaIQobChMI2pPx3t2O5gIVis13Ch0ExQ5rEAQYBCABEgJ2p_D_BwE
 bu makina yeterli oluyor mu acaba.
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2019, 08:57:42 Gönderen: atikmehmet »
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #7 : 29 Kasım 2019, 10:27:50 »
Salim Abi bitanesin. Zaten bir türlü şu lazer işini sevmedim. Bana çok yapay geliyor. Saatlerini haftalarını ver bir bıçağa her yerinde ayrı emeğin olsun tam ismini yazacaksın hooop lazere git. Hiç sevmedim bu lazer işini :) Bir ara Sefa Hocam gibi imza atayım dedim benim imza da çok güzel sayılmaz. E logoyu da kazayacak ekipmanım yoktu. Gerçi şimdi var bir kaç deneme yapmakta fayda var. Neyse işin güzel tarafı burda da bulunabiliyor olması. eğer konuyu araştıran varsa makinası etiketi nerede bulunur bu sistemi kurmak kaça maal olur merakla bekliyorum. Bu aralar biraz yoğunum. Foruma bile epeydir girmediğimi fark ettim. Takipteyim.

ekleme: bu sistem için
https://www.hepsiburada.com/brother-ptp700-etiketleme-makinesi-bilgisayar-baglantili-p-HBV00000BEANX?magaza=Webdenal&wt_gl=cpc.6803.shop.nelk.ofis-k%C4%B1rtasiye-ssc&gclid=EAIaIQobChMI2pPx3t2O5gIVis13Ch0ExQ5rEAQYBCABEgJ2p_D_BwE
 bu makina yeterli oluyor mu acaba.

Evet Mehmet ustam, o cihaz kullanılıyor videoda. Onun Wi-fi modeli P750w var bizde. 24mm genişlikte kartuşunu buldum ve 150TL fiyat aldım. Gelince deneme yapıp sonuçları paylaşacağım. Bu kartuşlar, daha doğrusu tüm etiket kartuşları, genişliğine göre ayrı ayrı satılıyor. Benim bulduğum 24mm kartuş. 24mm genişliğinde istediğin kadar uzun birşey yazabiliyorsun. Ama 24mm'den geniş birşey yazamazsın. O zaman daha geniş 36mm yada 48mm kartuşlar almalısın. Ayrıca çizim yada renksiz olacak şekilde resimleri ve logoları da basabiliyorsun, şunlar gibi:

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #8 : 29 Kasım 2019, 11:22:48 »
https://www.istanbulbilisim.com/brother-p-touch-pt-p700-6-24mm-baski-tze-serisi-etiket-bilgisayar-fiyati-214597.html?gclid=Cj0KCQiAoIPvBRDgARIsAHsCw0-_V84auDjXhxzVnQEPYskQJH1UMBUxjj6oBVXRywbiD-Y6TpcE0xAaAoMuEALw_wcB

Burada fiyat daha uygun. Bu makine 24mm yüksekliğine kadar baskı yapıyor. Daha geniş işler için daha farklı makinelere bakmak gerekir.

Bu sistem markalama şablonlarına göre daha maliyetli oluyor. Makine fiyatını saymıyorum 1 kere verilecek ona para. Şerit 3m boyunda. Bununla da baya çıktı alınır gerçi. Ama bunu paylaşmamın sebebi esnek çalışmaya izin vermesi. Her çeliğe göre farklı yazılar yazabilirsiniz veya seri numarası oluşturabilirsiniz.

Markalama şablonları ile 1000'e yakın veya kalitesine göre daha fazla logo basıla biliniyormuş. Daha önce forumda konusu geçmişti. Ama her yeni değişiklik ve boy için şablon yaptırılırsa çok daha pahalıya gelir. Eğer tek boyut bana yeter derseniz şablon yaptırmak daha mantıklı.

Şablon yapımı da ayrı bir konu. Nasıl yapılır derseniz pek bilgim olmasa da internette bununla alakalı videolar da var.

https://www.youtube.com/watch?v=ile_ZMah_mQ

https://www.youtube.com/watch?v=G0glOkvXnEk

« Son Düzenleme: 29 Kasım 2019, 11:29:27 Gönderen: Salim Türk »

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #9 : 03 Aralık 2019, 12:04:02 »
Daha ilginç fikirler geldi aklıma. ;D Namlu haricinde şu şekilde balçaklara, ara metallere ve sondaki balçaklara(pommel) tribal desenler işlenebilir:

Bu yöntem pirinç üzerine de uygulanabilir mi?

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #10 : 04 Aralık 2019, 01:02:07 »
Daha ilginç fikirler geldi aklıma. ;D Namlu haricinde şu şekilde balçaklara, ara metallere ve sondaki balçaklara(pommel) tribal desenler işlenebilir:

Bu yöntem pirinç üzerine de uygulanabilir mi?
  iyi fikir
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 06 Aralık 2019, 12:43:47 »
Olabilir belki ama aynı etkiyi vermez. Bu arada logo şablonu için toplu olarak sipariş verdik. Markalama asitini de alıyoruz. Deneyimleri yazarım.
http://ko-rek-san.com/tr/urunlerimiz/markalama/markalama-sablonlari

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #12 : 06 Aralık 2019, 13:52:20 »
Bu şablonlar nasıl kullanılıyor ustam? Lazerle yada başka bir teknikle önce içi boşaltılması gerekiyor mu yapışkanlı sticker gibi?
Bir de asit mi lazım bu işlem için? ??? Hani videolarda tuzlu su falan kullanılıyor, o yetmez mi?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 06 Aralık 2019, 17:34:31 »
Tuzlu sudan tam verim alınamadığı söylendi. Bu iş için asit karışımı var tuzlu su yerine kullanılan. Bu asitin de çeşitleri var. Beyaz renk ve siyah renk için ayrı. Şablonda aynı bu yazıcıdan çıkan şablonların videosundaki gibi yöntem kullanılıyor. 24V 50Amp olması gerekiyormuş adaptörün. Yine elinizdekiler ile deneme yanılma yapabilirsiniz. 

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #14 : 06 Aralık 2019, 20:57:01 »
vallahi ben anlamadim bu işi  ??? ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #15 : 06 Aralık 2019, 23:38:05 »
Çözeceğiz hep beraber. Şablonlar elimize gelsin deneme yapacağız.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #16 : 11 Aralık 2019, 12:27:07 »
Markalama şablonlarımız ve asitimiz geldi.

Aşağıdaki resimde n695 çeliğe sadece 12v dc adaptör ile basıldı. Resimde biraz daha koyu çıkmış logo ama gerçekte de buna yakın renk var. Bu arada logo ölçüleri 10x6.4mm

Bu aşağıdaki de 305. Bunda biraz daha zor baskı yaptı. Bunda da 17v AC ile bitirdim. 12V DC yeterli gelmiyor. En az laptop adaptörü gibi bir sistem ile yaparsanız biraz daha derin olabilir baskılar. Ama mutlaka AC güç ile bitirmekte fayda var. Renk daha koyu bir şekilde çıkıyor.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2019, 12:30:12 Gönderen: Salim Türk »

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #17 : 11 Aralık 2019, 13:13:18 »
Maliyet konusunda bilgi verebilirmisiniz?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #18 : 11 Aralık 2019, 13:21:03 »
Şablonları 30TL ye yaptırdık. Asit beyaz ve siyah baskı için ayrı ayrı var. Biz siyah olanından aldık 250ml 30TL. Firma sahibi Hayri Korkmaz beye durumumuzu anlattım sağolsun hobi amaçlı yaptığımız için indirim yaptı. Forum adına da konuştum. Bizim baskılar ufak olduğu için diğer işleri ile birlikte baskısını yapıyor. Çok aceleci davranmamak şartı ile tüm forum üyelerine de aynı fiyattan yapacak. Benim adımı vererek irtibata geçebilirsiniz.

http://www.koreksan.com/tr/iletisim adres ve iletişim bilgileri buradaki linkte var.   

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #19 : 11 Aralık 2019, 15:19:45 »
Ustam sağolasın. Logo çizimini ne olarak gönderdiniz? PDF mi istiyorlar?