Elinize sağlık. Sefa abi bu namlu formunun her ne kadar gelenekte yeri olmasa da, beni cezbeden bir yanı hep oldu. Bir kaç kez benim de yapmışlığım var. Ben yaparken, önce makinada düz ağız açtım. Daha sonra da eğeleme rampasında burun kısımdaki yüzey açısını verdim. Biliyorum ki siz serbest elle çalışıyorsunuz. Fakat onu da biz yapamıyoruz. Acaba düzgün bir iş çıkarmak için, eğeleme rampasını hiç hesaba katmadan, bir öneriniz veya yönteminiz var mıdır.
Sağolasın selçuk, model ilginç bir şekilde beğeniliyor ilk yaptığımda böyle bir tahminim yoktu. Bu iş en doğru şekilde elde eğelemeyle çıkar bence, hem kontrollü hem de hassas bir şekilde iş bitirilebilir. Bant zımparada serbest elle çalışıyorum doğru, ana ağzı açma çok sorun değil ama Kissakiyi açmak biraz heyecanlı iş, her an komple bıçağın boyutunu düşürme olasılığı var. Kissakinin bantta nasıl açıldığını yazarak tarif etmeyi denedim ama başaramadım

kimi işleri ancak yaparak göstermek daha mantıklı, sonuçta hem bir yüzey açısı hem de bir yanal açı söz konusu. Belki denemelerle yapmak daha doğru olur. Bu olmuyorsa en iyisi eğe dir.
Hocam elinize sağlık.
"Bu iş böyle yapılır." Demişsiniz yine. 
Çok sağol hocam, estağfurullah

Kullanımı keyifli bir bıçak olduğu gayet belli oluyor. Ayrıca son zamanlar genelde hareketli çalışmalar gördük, bunun ise dingin bir hali var. Elinize saglık hocam
Sağolasın Emrah, aynı fikirdeyim, sade işleri her zaman daha çok seviyorum

Elline sağlık hocam. Göz okşayan bir bıçak olmuş gene. Limbayı bukez nasıl renklendirdiniz?
Çok sağol, Limbayı yine çok hafif yakıp zımparaladım o kadar.
Eline sağlık ustam. Ahşap çizgileriyle onun metaldeki devamı gibi olan perdah çizgileri birbirine çok güzel yakışmış. 

Eylem çok sağol, farkettiğine sevindim

Elinize sağlık hocam. Aynen ahşabın desenleri namluda da devam ediyormuş gibi çok güzel görünüyor. 
Diğer işleriniz de de sırtlarda namlu boyunca ve ağızlarda kesme yönünde (birbirini dik şekilde kesen) taşlama hattı var. Bu tanto'da bir de kissaki farklı bir açıda gelmiş çok estetik görünüyor. Ağız kısımlarını bant zımparada elde serbest açtığınızı biliyorum fakat sırt için ne kullanıyorsunuz hocam? Sanki satıh taşlamadan çıkmış gibi nizami duruyor.
Eylem de söylemiş, Sen de farketmişsin, buna gerçekten sevindim çünkü, ağız kısmının üzerindeki çizgilerile Limba nın çizgileri birbirini tamamlasın diye aklımdan geçirmiştim. Farkedilmesine de çok sevindim doğrusu. Buradaki durum şu: tüm her işi bant zımparada bitirdikten sonra, ki burada tüm yüzeyler ( ağız ve üzeri dahil) 360 kuma kadar bitti. Her iş bittikten sonra bu kez ağzın üzerinde kalan kısmı 150 kum zımparayla kısa bir süre, ve sadece kendime doğru çekerek kuru bir şekilde geçiyorum. Öyle ki, aslında yüzeyde 360 kumun çizgileri tamamen yok olmuyor ama aynı zamanda 150 kumun çizikleri de oluşuyor. işlem böyle. Çok sağol.
Eline koluna sağlık ustam.
Çok sağol Mehmet
Elinize sağlık hocam. Her zamanki gibi kusursuz
Sağolasın, çok teşekkür ederim