Öncelikle kısıtlı imkanlarla böyle bir zor model seçip ortaya çıkartmanız taktiri hak ediyor.
ikinci olarak yanlış anlamazsanız tecrübelerimi paylaşmak adına bir iki noktaya değinmek istiyorum.
1. Çakı tamamen sökülüp takılmayacak sa pivot vidasının yerine de pim kullanabilirdiniz.. veya yanaklara da pim değil vida kullanmalıydınız.
2. Şeref usta bahsini yapmış stop pimi namluda değil kabza da olmalıydı ki, bu hem açıkken daha sağlıklı, kapalıyken de kesici ağzın ara boşluğa temasını engellemesi açısından önemli.
3. Namlunun sırttan çıkan ve tek bir hareketle açmak için kullanılan çıkıntısı olduğuna göre, namlunun rahat işlemesi, yani yanakların namluyu sıkmaması gerekiyor. hal böyle olunca; çakı kapalı pozisyondayken kendiliğinden açılmaması için linerde küçük bir bilye ile stoplanması lazım ki, bu tür çakıların püf noktası da burası..
aslında bu tür çakıların yapımı üzerine yazılacak veya konuşulacak çok şey var ancak şimdilik bu kadarı ile iktifa edeyim. dediğim gibi ilk çakı için oldukça cesaret isteyen bir model. yapım aşamasında edindiğiniz tecrübe bir sonrakinde fark yaratacaktır mutlaka. kolay gelsin.
Orhan ustam çok teşekkür ederim,
pim için kullandığım 3 mm pirinç teli de tesadüfen buldum diyebilirim, ama sanıyorum diğer denemem için pivot ve destek pimlerinden buldum, 2,5 mm çelik bulunca çalışmaya başlayacağım, belki bir flipper gibi yapamam ama, kabzası o şekilde her hangi bir malzeme olmadan denemek istiyorum, tabi onun kenar hatlarını düzeltmek için de almam gereken bir kaç parça malzeme var, kilit mekanizması için kabzanın sırtında olan modelleri seviyorum, babamın testere ve bıçak ağzı olan iki namlulu sırttan kilitli, yurt dışından gelen bir çakısı vardır, benim bildiğim 20 yıldır kendisindedir, sonuç olarak ya tam pim ya da tam pivot kullanmalıyım, bunu aklıma yazdım

diğeri sanırım tam pivot şeklinde olacak, göbekteki ana vidada raynel pul ve bobinajcıların kullandığı filmden pul kesip kullandım, yeni bir konu daha öğrenmem için önüme çıktı, bilyeli kilit sistemi ,,, çalışmalara başlayınca bolca sorularım da gelecektir, yardımlarınız için tekrar çok çok teşekkür ederim

var olun,