Bıçak Sanatı - Forum

Yorumsuz

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
Yorumsuz
« : 25 Haziran 2011, 11:12:33 »
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ynt: Yorumsuz
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2011, 11:27:28 »
adamların ellerindekiler sanki hafiften cembiyeye benziyor
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2011, 12:17:01 »
Sanırım bıçaklar Barong, adamlar Filipin yerlileri. Doğru mudur?
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

agel

• 306
« Yanıtla #3 : 25 Haziran 2011, 12:33:42 »
Abi şimdi bıçak forumu olunca hemen adamların beline cebine yöneldiniz . Hele bir zahmet tiplere bir bakın . Ben daha böyle kayık tipler görmedim , fotoyu da onun için koydum .  ^-^ Hele ortadaki yok mu , gece rüyanda görsen korkarsın . . .

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2011, 12:42:22 »
Abi şimdi bıçak forumu olunca hemen adamların beline cebine yöneldiniz . Hele bir zahmet tiplere bir bakın . Ben daha böyle kayık tipler görmedim , fotoyu da onun için koydum .  ^-^ Hele ortadaki yok mu , gece rüyanda görsen korkarsın . . .

Yok be, korkacak birşey yok ;D. Yanlız abinin başörtüsü yardırır :D, gece de gündüz de...

Hem ellerindeki mal barongsa, abiler müslüman, selamın aleyküm dersin çaylarını içersin.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #5 : 25 Haziran 2011, 12:58:19 »
ahmet abi ortadaki bişi içmiş ama çözümleyemedim ne içtiğini bandanasını da ters bağlamış :D çayları da güzeldir hani :D
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

agel

• 306
« Yanıtla #6 : 25 Haziran 2011, 13:03:02 »
Abi bu tipler hem gece hem gündüz her ortamda yardırır . . . Ali o arkadaş geçen sene çok mülayimdi , ne olduysa o solunda duran cırnavıkla tanıştıktan sonra oldu  ^-^

Ferhat abi tahminin doğru arkadaşlar bizim şubeden . siteyi veriyorum . . .

http://eriksedge.com/

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 25 Haziran 2011, 18:16:03 »
fotoğraf 1910-1930 arası sanki

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 25 Haziran 2011, 21:54:12 »
Bunlar Filipin'li. Siyasete girmemek için bahsi ben etmeyeyim ama 20.yy. başlarındaki tarihini okuyun derin. Bir de Colt 1911'i okuyun. İkisinin yolu kesişiyor çünkü...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #9 : 25 Haziran 2011, 23:08:51 »
ya Eylem öyle bişey dedin ki ....
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #10 : 25 Haziran 2011, 23:21:59 »
valahi eylem ustam öyle birşey dedinki 1911 coltun sipariş amacı aklıma geldi
1991 colt yapımı gariptir arkadaşlar o sıralar suç almış başını gidiyor ve polisler suçlularla uğraşamıyor ve polis departmanı veya amerikan hükümeti colt a şipariş veriyor suçluyu yaralamak değil devirmek için bir silah istiyoruz diyor o anda 45 lik efsane ortaya cıkıyor :) her zaman heryerde favorimdir kendisi :)
ve cıktığı yıl 1911 kendisi amerikan hükümetinin bizzat siparişcisi olduğundan goverment olarak piyasaya sürülüyor ama bir garip tesadüfde vardırki 1900 lü yıllarda browning üreticisi olan ustad şarjörlü silah talebi amerikada olmadığından belçikaya göçüp browning  serisini üretmeye başlamış ve yıllar sonra 1911 dizayn edip amerikaya vermiştir :)
1911 in asıl sahibi browning atasıdır:)
(benim araştırmalarım )
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Turgay Tunga

• *
  • 12
  • Meslek: Tasarımcı
  • Yer: Dersaadet
« Yanıtla #11 : 25 Haziran 2011, 23:23:49 »
Ahmet nereden bulursun bu fotoğrafları... :D

1550 lü yıllarda Osmanlının Müslüman Açe krallığına yardım gönderdiği biliniyor. Bu abilerde muhtemelen onların torunları. Bıçakların bellerinde duruş şekilleri giyim tarzlarına bakınca, Osmanlı leventlerinin Kasımpaşa modeli diyebiliriz. ;)

Şimdi bu adalarda kullanılan kısa kılıçların ismine, kılis deniyor. (acaba Türkçe kılıç kelimesinden uyarlanmış olmasın).

Bu kılıçların kullanım şekline bakıca yatağanlarında bu şekilde kullanılıyor olması muhtemel gözüküyor. Hatta geçen sene misafirimiz olan polonyalı kılıç ustası Darek ile bu konuyu konuşmuştuk. Kendisi bu adalarda inceleme yapıp eğitim almış ve (malesef biz Türklerin unuttuğu) yatağanın kullanma usullerini burada arayabiliriz diye düşünüyorum...

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #12 : 25 Haziran 2011, 23:33:36 »
birçok modern bıçağın kökeni filipinlere dayanıyor
osmanlıların da orayla bağlantıları var
orada iyi bir araştırma yapılabilir gerçekten 
Yusuf BİÇER / Adana 1974

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #13 : 25 Haziran 2011, 23:37:26 »
1991 colt yapımı gariptir arkadaşlar o sıralar suç almış başını gidiyor ve polisler suçlularla uğraşamıyor ve polis departmanı veya amerikan hükümeti colt a şipariş veriyor suçluyu yaralamak değil devirmek için bir silah istiyoruz diyor o anda 45 lik efsane ortaya cıkıyor :) her zaman heryerde favorimdir kendisi :)
ve cıktığı yıl 1911 kendisi amerikan hükümetinin bizzat siparişcisi olduğundan goverment olarak piyasaya sürülüyor ama bir garip tesadüfde vardırki 1900 lü yıllarda browning üreticisi olan ustad şarjörlü silah talebi amerikada olmadığından belçikaya göçüp browning  serisini üretmeye başlamış ve yıllar sonra 1911 dizayn edip amerikaya vermiştir :)
(benim araştırmalarım )

evet çok tesirli bir alet ama dolum kapasitesi çok düşük  ;)
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2011, 23:44:38 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974

agel

• 306
« Yanıtla #14 : 26 Haziran 2011, 00:28:49 »
Abi eğer bu iş bir meslekse (kabadayılık , efelik ) bu işi yapanların kanında böyle bir acayip bir şeyler olyor o da suratlara yansıyor heral .
Ortadaki abimize dikkat

Yani şaka bir tarafa , karşıma çıkma ezerim , ölmüş eşek kurttan korkmaz gibi tabirler , abilerin yüzlerinden okunuyor ve hiçbir şeyden sakınmayacak , öleceğini bile bile , belki ben daha önce davranır öldürürüm niyetiyle saldıran tipler bunlar.

Not : övgüler resimlerde bulunan , ortalardaki abiler için geçerlidir , diğerlerine ben kefil değilim

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #15 : 26 Haziran 2011, 01:17:00 »
(benim araştırmalarım )

Yok Özgür hocam, Eylem hocamın dediği doğru. 1911, Moro'lara (ilk resimdeki müslüman Filipinliler) karşı balta girmemiş ormanda çok kısa mesafede baskın yiyince tek atışta adam devirecek silah arayışından ortaya çıkıyor. 38'lik revolverlerle Amerikalılar telef oluyor (inandırıcı iddia Moroların Hasan Sabah'ın haşhaşileri gibi haplanıp savaşa gittiği, "acı yok rocky" modundalar yani). 45'lik revolverler idareten kullanılmaya çalışılıyor ama onlar da "single action" --horozu kaldırmadan ateş almıyorlar. Bu arada bu baronglarla Morolar ormanda Amerikalıları kesiyorlar. İddia odur ki, savurduklarında denk gelirse tüfek tabanca dahi kesiyorlar ::).

"In response to problems encountered by American units fighting Moro guerrillas during the Philippine-American War, the then-standard Colt M1892 revolver, in .38 Long Colt, was found to be unsuitable for the rigors of jungle warfare, particularly in terms of stopping power, as the Moros had very high battle morale and frequently used drugs to inhibit the sensation of pain. The U.S. Army briefly reverted to using the M1873 single-action revolver in .45 Colt caliber, which had been standard during the last decades of the 19th century; the heavier bullet was found to be more effective against charging tribesmen. The problems with the .38 Long Colt led to the Army shipping new single action .45 Colt revolvers to the Philippines in 1902. It also prompted the then-Chief of Ordnance, General William Crozier, to authorize further testing for a new service pistol.
Following the 1904 Thompson-LaGarde pistol round effectiveness tests, Colonel John T. Thompson stated that the new pistol "should not be of less than .45 caliber" and would preferably be semi-automatic in operation."

+ http://www.m1911.org/history.htm

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 26 Haziran 2011, 02:12:12 »
Ayrıntı vermemek için üstü kapalı konuşmak istedim ama bu silahın kurbanlarının uyuşturucu ile kendinden geçmiş teröristler diye bilinmesi yanlış olur diye detay vereyim. "Bud Dajo massacre"  olarak arayıp bulabileceğiniz katliamda, canlarını kurtarmak için bir kratere saklanmış olan kadın ve çocukları koruyacak az sayıda erkeğin nasıl sonuna kadar savaşacağını tasavvur ederseniz karşı tarafın tek mermi ile hasmını et külçesi halinde yere yığma ihtiyacını daha iyi anlarsınız.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #17 : 26 Haziran 2011, 14:10:01 »
amerikalılar  ??? o kadar etkilenmişler ki  barongun çakısını bile üretmişler

Yusuf BİÇER / Adana 1974

agel

• 306
« Yanıtla #18 : 26 Haziran 2011, 15:25:31 »
Amerikalıların etkilenmediği hiç bir kültür yoktur sanırım  , zaten çokça milletlerin birleşmesinden mütevellid bir ülke ve aynı zamanda tarihi de yok denecek kadar yeni , fakat bu onlar için dezavantaj iken onlar bunu avantaja çevirmeyi bilmişler , kendileri için lazım olan her şeyi başka milletlerden derlemeyi bilmişlerdir(dini , kültürel , siyasi , sosyal , ekonomik ). Çalışan adamın gözünü seveyim (sakın ha bu arkadaş amerikancıymış demeyin ). Ama dünya daha doğrusu şu anda kanın durmadığı topraklar amerikanın vahşi ve kapitalist sömürgeciliğine bizzat kendileri kapı açmıştır ve maalesef bir babanın yaptığı herhangi bir hata büyüyerek nesilden nesile aktarılmaktadır ki bu da dünyanın sosyal DNA sında var .Elhasıl , Osmanlı kimisinin anası ,kimisinin babası, kimisinin atası ,kimisinin ağabeyi idi , kıymeti bilinmedi , beraberce osmanlıyı öldürdüler , şimdi ise filistin bir yandan ırak bir yandan vs hep birlikte ölen abilerine gözyaşı yerine kan dökerek ağlıyorlar.Ha osmanlı sütten çıkmış ak kaşıkmıy dı , hayır Osmanlı sütten çıkmış bir insandı , yani insanın olduğu her yerde , her dönemde , her zeminde mutlaka ve mutlaka zulüm ve keşmekeş vardır . Örneğin bir müslüman için Hz. Muhammed (s.a.v.) dönemi özlenilen bir dönemdir fakat o dönemde bile mutlaka insanlardan kaynaklanan zulümler ve hatalar vardı , hakeza bir komünist için Lenin dönemi , hakeza bir çinli için Mao dönemi , hakeza bir alman için hitler dönemi veya dünyaya ilk insan ve ilk peygamberden sonra gelen kendi nesline bakalım yine zulüm var , yine cinayet var , çünkü insan var , çünkü bize verilenlerle imtihan olacağız... Ama keşke servet için , para için , bir ülkenin elindeki parayı almak için bir ay içinde 1 milyon kardeş birbirini kırmasa . . . (Ama dedik ya , Amerika suçlu olabilir , fakat sen kapıyı açmazsan veya ailenden biri kapıyı açmazsa kimse içeri giremez)

agel

• 306
« Yanıtla #19 : 27 Haziran 2011, 01:51:18 »