bu tür benzer forumlarda herkes av yada kamp için bıçak tavsiye ediyor
ancak; hepinizin de takdir edeceği üzre tek bıçak avda ve kampta bütün ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetmiyor
odun kesen bir bıçak domatesi yada balığı kesemiyor yada tam tersi
kesmesi de beklenemez bence
çünkü bıçakların ağız sistemleri farklı et kalınlıkları farklı boyutları ağırlıkları farklı
kullanım yerleri farklı
bu konuda benim fikrim
arabada 3 adet bıçak bulundurmak

bu bazılarına göre abartı olabilir
ama bence en opsiyonel olanı bu
peki bu bıçaklar ve özellikleri neler olmalı ?
biri;
dal kesmek güme yapmak odun kırmak için 40 cm ve üzeri boyda 5 mm et kalınlığında büyük ve dayanıklı bir bıçak yada pala
ağız sistemi dış bükey ağız Convex Grind ( bizde mercimek denir)

kukri bu iş için biçilmiş kaftan

kukriyi doğada testereye yada baltaya değişmem
diğeri av etini kemiğiyle (örneğin bir tavşanı) parçalamaya dayanacak kadar sağlam ancak fazla ağır ve kaba olmayan 3 mm et kalınlığında 15 ila 20 cm arasında full tang av bıçağı
ağız sistemi iç bükey concave grind


bide yemek yaparken kullanılacak ( özelliklede soğan domates doğrama ) 12 -15 cm boyunda açılıp kapana bilen el yapımı ve karbon çelik kilitli bir cep çakısı (karbon çeliği balık eti kesiminde tek geçerim)
ağız sistemi full grind


bence avda kampta her zaman her yerde bu üçlü iyi iş yapar