Ustam ellerine emeklerine sağlık, her zaman ki gibi muhteşem ve kusursuz olmuş. Yalnız ben bir başka kullanıcıya karbondan mutfak bıçağı yapacak cesarete sahip değilim ustam, tekrar şapka çıkarıyorum önünde 
Estağfurullah, valla kullanacak kişi özellikle tercih edince yapacak bir şey kalmıyor. sağolasın.
Elinize sağlık hocam. Namlu, balçak, pim harika uyumlu. Bir de hayranı olduğum cevizle birleşince ağız sulandıracak derecede güzel olmuşlar.
Soytürk ustama ben de aynen katılıyorum. Ecnebilerde görüyorum, adamlar hiç aldırış etmeden karbon çelikten mutfak/şef bıçakları yapıyorlar. Kamp/doğa için zaten karbon kullanıyorlar. Hal böyle olunca aklıma şu geliyor; Acaba bu dünyanın tüm nimetlerini kullanabilen ve ganimetlerini sömürebilen Amerikalılar bu karbon bıçakları kullan-at şeklinde mi kullanıyor? Yani bu adamların koruyup kollayacaklarını hiç zannetmiyorum ama? Hiçbirşeye değer vermiyorlar neredeyse. Ulaşması kolay da olunca acaba sadece paslanana kadar mı kullanıyorlar ve paslanınca atıyorlar? Yoksa ben de Soytürk ustamla aynı endişeye sahibim. Kendi evim ve eşim için karbondan mutfak bıçağı yapmaya cesaret edemem.
Öncelikle teşekkürler, paslanma sorunu kişiden kişiye değişiyor haklısın. Ben buna takılmayanlardanım, kişisel olarak kullandığım bıçak karbon çeliği, şimdiye kadar bir sorunum da olmadı. Mutfak bıçaklarında karbon çeliği kullanan epeyce insan var, buna en yoğun örnek sanıyorum Japonlar. Ben öyle kullanıp attıklarını hiç düşünmüyorum, oldukça yüksek paralar ödüyorlar çünkü, onlar için bile pahalı. Kişilerin kullanacağı değil de "kişinin" kullanacağı bıçaklarda tercih edilebilir, yoksa ev halkının kullanacağı türden bıçaklarda sorun yaşanabilir, katılıyorum.
Ustam eline sağlık
Senin bu rustik işlerini çok beğeniyorum.
İmzan karartıya yakışıyor.
Rustik yüzeyin fazla düzgün çıkması
sıkça yaşadığım bi sıkıntı.
Ben buraları daha hatalı bırakmak
istiyorum. Bazen tufaller yardım ediyor.
Ama her zaman aynı yüzeyi alamıyorum.
Buralara ne yapabiliriz. Mesela sıcakken
üzerine kömür tozu ya da tufal parçacıkları
sepip dövsek zarar vermiş olurmuyuz?
Şeref sağolasın, işin yüzeyini bozmak kolay iş

derişik ve tahrip edilmiş bir yüzey için kömür tozu değil ama, çekiçle kırılmış kömür parçalarını örsün üzerine serpersen bu yüzeyi kolaylıkla elde edebilirsin, tabi kömür taş kömürü ise. Eğer taş kömürü yoksa aynı işi dişli kumda görür. Bunlara hiç girmeyeyim dersen, çekicin altına da gelişigüzel izler yapabilirsin.