Bıçak Sanatı - Forum

Şefin mutfağı

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
Şefin mutfağı
« : 04 Aralık 2018, 01:41:48 »
Herkese merhaba

Evet sonunda benim de zevkle menemen yapabileceğim bir bıçağım oldu sonunda :) artık dünyada benden daha mutlusu yok. Her ne kadar sef bıçağını kullanmakta mahir olmasam da buna sahip olmak beni cidden inanılmaz şekilde mutlu etti :)

Çelik:4116 bu celigi seçtim çünkü hem paslanma direnci güzel hemde her ne kadar bir n690’a ve aebl’ye göre hızlı körelse de girit taşında bileylemesi kolay ve jilet kıvamına getirmek sadece bir kaç dakika.
Sertlik:58 hrc sıfıraltı işlemi yapıldı. Namlu 17,5 cm toplam boy: 31 cm
Kabza kendi dökümüm hibrit zeytin içinde matkabin izi kalmış aslında bunu epoksinin kapatacağını düşünmüştüm lakin kapatmamış. Kendim kullanacağım icin çok sorun etmedim.
Kalınlık:2,5 mm
Yüzey full taşlama 180 kum skoch zımparada satensi yüzey bıraktım

Beni bu guzel havalar mahvetti

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Şefin mutfağı
« Yanıtla #1 : 04 Aralık 2018, 08:40:29 »
Eline sağlık ustam, güzel günlerde kullan. O kadar toz metalle çalışıp kendine 4116'yı nasıl layık gördün?  :'(

Kadri Engin

• 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2018, 09:06:10 »
Eline sağlık ustam :) mutfakta kendime ait bir bıçak ben de istiyorum :D epoksi boyasını biraz daha çok koyman lazımdı herhalde rengi şeffaf kalmış. Ayrıca  sen yazmasan ben farketmemiştim bile görüntüyü bence hiç etkilemiyor  :2up
Bismillah her hayrın başıdır

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2018, 09:10:10 »
Yunus harika olmus gordugum en Güzel kabzaladan biri  :2up Elaine saglik  :2up

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2018, 13:29:06 »
Eline sğlık arkadşım.  Şef bıçaklarına ayrı bir ilgim var. Bu da harika olmuş. Su ile çokça temas edeceği için kabzanın ahşap kısmı son da olsa daha iyi olmaz mıydı?
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #5 : 04 Aralık 2018, 16:33:38 »
Eline sağlık yunus ustam şahane görünüyor kabza çok güzel olmuş.
Gendarmerie Special Operation...

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2018, 18:47:14 »
Eline sağlık ustam, güzel günlerde kullan. O kadar toz metalle çalışıp kendine 4116'yı nasıl layık gördün?  :'(

Teşekkür ederim Orkun ustam bu soruyu bir kaç arkadaşım  daha sormuştu :)) 1-m390 nin ısıl ve sifiralti işlemi çok pahalı ve 2 hafta ısıl işlem beklemem gerekiyordu ve tek bıçak icin bence buna değmezdi 2-sonraki ilk alternatiflerim n690 ve aeb-l ise mutfakta pratik bileylemek o kadar kolay olmuyor 4116 bileme konusunda ciddi bir avantaj sagliyordu 3-hem ucuzluğu hem her hafta yapılan ısıl işlemi hem de gerek paslanmazlik ve gerekse kolay bilenmesi açısından 4116 yapmamin daha mantıklı olacağını düşündüm 4-belki bir çok kişinin aksine ben bu celigi seviyorum ve değerli buluyorum kendi kategorisinde bence cidden iyi. Bir de Almanlarin bir şeyi üretmek icin uretmeyeceklerini düşünüyorum. yani mutfak ve steril aletler icin üretilen bir çelik sonucta  ve bende amacina uygun kullanayım dedim  :)) 

Eline sağlık ustam :) mutfakta kendime ait bir bıçak ben de istiyorum :D epoksi boyasını biraz daha çok koyman lazımdı herhalde rengi şeffaf kalmış. Ayrıca  sen yazmasan ben farketmemiştim bile görüntüyü bence hiç etkilemiyor  :2up

Teşekkür ederim Kadri kardeşim beğenmene sevindim:)
İcinde neon ve sedef pigmentler var. Yani sedef pigmentlerin efektlerini görmek için neon kullanmak gerekiyor biliyorsun. Bence yapmalısın emin ol. Mutfağa hiç girmeyen ben, şimdi sebzeleri ve meyveleri kendim doğramak istiyorum :))

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #7 : 04 Aralık 2018, 18:53:32 »
Yunus harika olmus gordugum en Güzel kabzaladan biri  :2up Elaine saglik  :2up

Teşekkür ederim Ertan abi sen beğendiysen güzel olmuş demektir çünkü senin zor beğenen biri olduğunu bizzat biliyorum :))

Eline sğlık arkadşım.  Şef bıçaklarına ayrı bir ilgim var. Bu da harika olmuş. Su ile çokça temas edeceği için kabzanın ahşap kısmı son da olsa daha iyi olmaz mıydı?

Teşekkür ederim galiba hepimiz yavaş yavaş şef bıçaklarına ilgili olmaya başladık :) çünkü benim hic böyle bir alakam olmadığı halde en sonunda kendim içinde yapmam gerektiğini hissettim. Olabilirdi lakin bu kez de gizli yarım kuyruk bir profilin kuyrugu,  neon renklerin icinde cirilciplak görünecekti. Bu şekilde zeytin profilin kuyruğunun %90’ını kapatıyor

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #8 : 04 Aralık 2018, 18:56:06 »
Eline sağlık yunus ustam şahane görünüyor kabza çok güzel olmuş.

Teşekkür ederim Şaban ustam beğenmenize sevindim :)) ben de cok sevdim bu keratayı. Kabzayi kendim döktüm. Aslında bunun icin vakum tankı lazim lakin şimdilik maalesef bende yok

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #9 : 04 Aralık 2018, 21:39:34 »
Eline sağlık Şeff
Çok düzgün bir form, çok özenli işçilik ve hibrit
kabza. Müthiş  :2up :2up ellerinden öpüyorum

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #10 : 06 Aralık 2018, 12:48:34 »
Eline sağlık Şeff
Çok düzgün bir form, çok özenli işçilik ve hibrit
kabza. Müthiş  :2up :2up ellerinden öpüyorum

Estağfirullah Şeref ustam begenmene sevindim :) teşekkür ediyorum 😀

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
« Yanıtla #11 : 06 Aralık 2018, 14:45:53 »
elinize sağlık ustam özellikle kabzesi çok şık
Akıllılar hep şüphe içindeyken aptallar küstahça kendilerinden emindir.

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #12 : 06 Aralık 2018, 16:47:34 »
Güzel olmuş yunus abi eline sağlık, 4116 kötü bir çelik değil sadece ondan iyileri var :).

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #13 : 07 Aralık 2018, 20:00:10 »
elinize sağlık ustam özellikle kabzesi çok şık

Teşekkür ederim ustam epoksi hibrit denemelerinden :)

Güzel olmuş yunus abi eline sağlık, 4116 kötü bir çelik değil sadece ondan iyileri var :).

Teşekkür ederim kardeşim evet bundan iyileri var daha önce n690 ve m390 lardan yapmıştım ama kolay bileme babında bundan yapayım dedim :)

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
« Yanıtla #14 : 10 Aralık 2018, 21:32:30 »
kardesim bu cok guzel olmsu kabzanida ozellikle beyendim cok guzel bir model olmus eline emeyine saglik allah kolaylik versin
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #15 : 11 Aralık 2018, 13:19:46 »
kardesim bu cok guzel olmsu kabzanida ozellikle beyendim cok guzel bir model olmus eline emeyine saglik allah kolaylik versin

Begenmene sevindim teşekkür ederim Vuqar kardeşim yenisi geliyor :)

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #16 : 26 Aralık 2018, 00:33:51 »
Eline saglik. Gercekten çok beğendim. Yunus ustam ben de bu 4116 ile biraz çalışmayı dusunuyorum. Mutfak bicagi icin. Öncelikle isil işlemi nerede yaptırdığını merak ettim. Ben de biriktirip isil işleme yollamayı dusunuyorum. Ikincisi ise 4mm kalınlıkta özel ölçülerde istenen bir av bicagi var. Onun icin de ayrıca başka bir celik almayı degil de yine bu celigi kullanmayı dusunuyorum. Çeliğin tedariği, isil işlemi aynı kalemde olsun diye. Ancak karbon oranının düşüklüğü beni endişelendiriyor.
Bu yazdıklarım  ile ilgili görüşlerin ve tecrübelerin benim icin çok değerli. Saygılarımla.

yunus_cbn

• 1147
« Yanıtla #17 : 26 Aralık 2018, 22:43:12 »
Eline saglik. Gercekten çok beğendim. Yunus ustam ben de bu 4116 ile biraz çalışmayı dusunuyorum. Mutfak bicagi icin. Öncelikle isil işlemi nerede yaptırdığını merak ettim. Ben de biriktirip isil işleme yollamayı dusunuyorum. Ikincisi ise 4mm kalınlıkta özel ölçülerde istenen bir av bicagi var. Onun icin de ayrıca başka bir celik almayı degil de yine bu celigi kullanmayı dusunuyorum. Çeliğin tedariği, isil işlemi aynı kalemde olsun diye. Ancak karbon oranının düşüklüğü beni endişelendiriyor.
Bu yazdıklarım  ile ilgili görüşlerin ve tecrübelerin benim icin çok değerli. Saygılarımla.

Teşekkür ederim sayın hocam begenmenize sevindim.  Öncelikle şunu belirteyim benim favori çeliğim m390 dir :) lakin 4116 ya da zaman zaman Haksızlık yapıldığını düşünüyorum; uygun olmayan ısıl işlem koşulları, takip edilmeyen ısıl işlem prosesleri vs. vs.
Benim mutfağımda m390 da var çantamda elmax da var n690 da d-2 de aeb-l de, en sonda bu da yani 4116 da katıldı bu kervana :) ben sulama işlemlerini bohlerde yaptırıyorum ve her işlemde fazladan ücret ödeyip illaki sifiralti işlemde olsun istiyorum ve bu sayede çelikten maksimum performans almayı hedefliyorum. Ben Almanların hic bir ürünü boşu boşuna uretmedigini düşünenlerdenim. Ve bu çeliğinde amacina uygun kullanıldığı ve kapasitesi bilindiği takdirde çok güzel isler yaptığını söyleyebilirim. Bu arada grubumuz da bu Çelik hakkında benden yüzlerce kat daha çok tecrube ve bilgiye sahip arkadaşlarımız ustalarımız olduğuna da eminim. Onların da tecrübelerini aktarmaları yararlı olacaktır. 4116... kağıt üzerinde karbon miktarı dusuk gibi gelse de pratikte emin olun d2 zannedersiniz. Bu arada toz metal gibi de ince karbur yapısı olduğunu duymuştum ve galiba öyle. Mesela m390’ni üreten mühendisler bu celigin aynadan bile iyi parladığını iddia etmişler ki bana kalırsa onlar 4116 nin parlama kabiliyetini daha görmemişler :) mesela bicak kullanıcılarının en büyük sıkıntılarından biri de serbest el ile, doğal yağ yada su taşlarında yüksek sertlikteki ve yüksek aşınma direncine sahip bıçaklarımızı bileyleyememek bir çoğumuzun sorunu. Oyle Çelikli bıçaklar düşün ki taş celigi degil, Çelik taşı yiyor resmen. Ha iste 4116 o çeliklerden değil. Guzel bir girit taşınız varsa bu celigi kısa bir sürede harikulade bilemeniz mümkün. Mesela bence kasaplar icin bu çelikten yapılmış bıçaklar biçilmiş kaftan masata da güzel geliyor, hızlı ve pratik. Eger su ile haşır neşir bir bıçak yapacaksanız ve paslanmasi sizi endişelendiriyorsa paslanmaya em dayanıklı çeliklerden birisi de budur. Her şey böyle güllük gülistanlık mi tabii ki de değil. Kötü tarafları nedir 1-aşınma direnci üst segment değildir yani n690i bir kez bilerken muhtemel o ki 4116 yi 2-3 kez bilemeniz gerekecek ama dert etmeyin n690 a göre de 2-3 kat daha kolay ve hızlı bilenecek 2-Eger kullanacağınız alana göre agiz açıp bileme yapmazsaniz yani yanlış ağız ve yanlış bileme açısı ile uygun olmayan isler yapmaya kalkarsanız iste o noktada ağız atmaları ya da namlu kırılmaları yaşayabilirsiniz. Uzun lafın kısası hocam Eger onun kapasitesini bilir ve extreem islerde kullanmazsanız her türlü işinizi 10 üzerinden 7 ile görür. Ama adrenalin seviyesi yüksek işler bekliyorsanız bu Çelik o işleri pek sevmiyor bazen. Tabi bunları hesaplarken fırsat maliyetini de düşünmek lazım. Sonuçta en uygun fiyatlı paslanmaz çelik uzerine parasına göre yorum yapıyorum. Yoksa bi n690 dan iyidir demiyorum kesinlikle. Ama fiyat/performans alanında benim beğendiğim bir çelik. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Evet bence guzel bir av bicagi yapabilirsiniz :)

eryıldız26

• 533
  • Meslek: metal boya
  • Yer: ANKARA-OSTİM
« Yanıtla #18 : 26 Aralık 2018, 23:31:34 »
Eline sağlık kardeşim .
ISIL iŞLEM, aeb_l,n690,n695,4116,d2, o1,o2,1075,crv80,cıva,rulman çeliği,kabze malzemeleri,lineer,pirinç ve paslanmaz,pim ve borular biley taşları ve elmas eğeler,bıçak mengeneleri,bıçak profilleri.Benzinli kamp ocakları. Iletişim için 05322803426.         Facebook anadolubicakatolyesi.

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #19 : 27 Aralık 2018, 00:16:42 »
Cevabınızdan çok müteşekkirim gerçekten. Zahmet edip yazmışsınız. Söyledikleriniz aslında benim tahmin ettiğim sonuçlardı. Yazdıklarınız benim için onay niteliğinde oldu. Bu çelikle çalışma konusundaki kararsızlığım gitti. Bende Böhlere yollamayı düşünüyorum. Sorduğum şubelerde sıfıraltı işlemi yapıyorlarmış. Tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla...