Bıçak Sanatı - Forum

#1 Cheef Knife

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
Ynt: #1 Cheef Knife
« Yanıtla #20 : 01 Kasım 2018, 16:38:46 »
Qayet guzel olmuslar elinize emeyinize saglik allah kolaylik versin
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #21 : 02 Kasım 2018, 13:59:47 »
Eline emeğine sağlık kardeşim süper bitiş oldu..  :2up benim pek birşey yaptığım söylenemez ufak dokunuşlar sadece . Sende olan bilgi birikim iyi ,bir alt yapın var ilerde çok daha güzel işler yaparsın bundan eminim :2up

ersin 1806

• 38
  • Meslek: CNC işleme CMM ölçü kontrol
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #22 : 02 Kasım 2018, 16:17:59 »
çok güzel olmuş elinize sağlık bir şey sormak istiyorum kabza da parlatmak için ne kullandınız vernik mi yok sa başka bir yağ mı benim zeytinlerde bu tür bi yağlama bekliyor bende onu araştırıyorum şimdiden teşekkürler kolay gelsin
CNC işleme CMM ölçüm tezgahları operatörü

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #23 : 05 Kasım 2018, 10:54:07 »
Beğenmenize çok sevindim, yorum yapıp iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkür ederim. :)

Ertan abi hem bana hem bıçaklara katkın küçümsenemeyecek seviyede, tekrar tekrar teşekkürler. O:-)

çok güzel olmuş elinize sağlık bir şey sormak istiyorum kabza da parlatmak için ne kullandınız vernik mi yok sa başka bir yağ mı benim zeytinlerde bu tür bi yağlama bekliyor bende onu araştırıyorum şimdiden teşekkürler kolay gelsin

İlk önce kabzalar zımpara ile şekillendirildi. Sonra tamamen pürüzsüz hale gelene kadar elde ince zımpara yapıldı. Ben bulabildiğim 400 kuma kadar çıkabildim. Eğer siz ağaç için uygun daha yüksek kum zımpara bulabilirseniz daha da iyi sonuç alabilirsiniz. Metal için olan siyah zımparalar uygun değil, ağaç desenlerinin arasına dolup simsiyah leke oluşuyor.

Ardından dolgu vernik uygulanıp zımpara yapıldı. Bu işlem 3 kez tekrarlandı. Dolgu verniği uygulandıktan sonra zımparalanıp düz bir yüzey elde etmek için kullanılır. Böylece üzerine sürülecek parlak vernik için tamamen düz bir yüzey oluşur ve daha iyi tutunma sağlar. Ben dolgu verniğin görevini tam anlamıyla yaptığından emin olmak için 3 kez uygulayıp 3 kez zımpara yaptım. son olarak da parlak vernik sürüp kurumaya bıraktım.

Benim kullandığım vernik su bazlı değil, selülozik vernik ve solvent bazlıdır. Sağlık için %100 uygun değildir. Daha uygun olan su bazlı vernikler var ve sektör yavaş yavaş bu ürünlere yönelmektedir. Fakat bu yeni nesil ürünler selülozik yada poliuretan ürünler kadar sağlam ve parlak değiller. Ben su iticiliğe öncelik verdiğim için selülozik vernik kullandım. Yanı bu işlemi bir kez yapayım, 8-10 sene bir daha bakım yapmak zorunda kalmayayım diye düşündüm. Eğer sizin önceliğiniz bu değilse, sürekli bakım yaparım derseniz daha sağlıklı olan ürünlere yönelebilirsiniz. Hatta bu durumda su bazlı verniğe gene kadar doğal yağlar var, mesela Sefa hocanın karışım formülü var, direk ona bakabilirsiniz.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #24 : 06 Aralık 2018, 01:27:20 »
Abi bunları ne zaman yaptın daha yeni görüyorum.
Muhteşem işler olmuşlar. Son zamanlarda gördüğüm
en yakışıklı şefler. Gece yarısı gezinirken gördüm
uykum kaçtı, vallahi bravo  :2up :2up
Lütfen daha sık bıçak yap

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #25 : 06 Aralık 2018, 09:06:25 »
Abi bunları ne zaman yaptın daha yeni görüyorum.
Muhteşem işler olmuşlar. Son zamanlarda gördüğüm
en yakışıklı şefler. Gece yarısı gezinirken gördüm
uykum kaçtı, vallahi bravo  :2up :2up
Lütfen daha sık bıçak yap

Çok sağol Şeref ustam, beğenmene sevindim. Dediğim gibi benim bunları bitirebilmem 2 seneyi buldu neredeyse. :D Daha sık yapmak istiyorum tabi ama bu hız senin 10 bıçak bitirmene yetecek süreye tekabul eder muhtemelen. ;D Durmak yok, eğeye devam, inşallah senin beğeneceğin işler çıkrmaya devam edebilirim. ;)

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #26 : 06 Aralık 2018, 16:51:27 »
Çok güzel olmuşlar elinize sağlık, bana da fikir verdi.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #27 : 07 Aralık 2018, 08:17:51 »
Çok güzel olmuşlar elinize sağlık, bana da fikir verdi.

Beğenmenize sevindim, çok teşekkürler.  :2up

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #28 : 22 Nisan 2019, 14:26:57 »
Elinize sağlık, güzel ve bir o kadar temiz bir iş çıkmış ortaya, kolay gelsin...
Aytunç Ayper (itunch)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #29 : 24 Nisan 2019, 07:58:42 »
Çok teşekkürler. ^-^

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #30 : 17 Kasım 2019, 16:22:26 »
Gitarı bıraktın mı Orkun? ;)
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
« Yanıtla #31 : 17 Kasım 2019, 19:15:02 »
Elinize sağlık çok güzel olmuşlar .

« Yanıtla #32 : 17 Kasım 2019, 21:24:42 »
Orkun gitarı bıraktı mı bilmem de, Seni forumda görmeyeli epeyce oldu  ;) hoşgeldin.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #33 : 18 Kasım 2019, 08:22:41 »

Ooo taze babacım, nasılsın? :)) Çocuk büyümüştür gerçi ama hala aklımızdaki taze babasın abi. Umarım iyisindir, uzun zaman oldu görüşmeyeli.
Gitarlar evlendiğimden beri yatağın altındalar. :D Hatta sonra ben fotoğrafçılığa merak saldım, sonra onu da boşlayıp şimdi bıçak yapmaya çalışıyorum.

Elinize sağlık çok güzel olmuşlar .

Teşekkürler Sait, beğenmene sevindim. C:-)

Nuri Aydın

• 204
  • Meslek: Elektrik teknisyeni
  • Yer: Bursa.gemlik
« Yanıtla #34 : 19 Kasım 2019, 12:54:10 »
Orkun usta ellerine sağlık çok şık olmuşlar hepsi ayrı güzel duruyor zeytin kabza da yakışmış

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #35 : 20 Kasım 2019, 10:28:06 »
Orkun usta ellerine sağlık çok şık olmuşlar hepsi ayrı güzel duruyor zeytin kabza da yakışmış

Çok teşekkür ederim Nuri ustam, beğenmene sevindim. Zeytini mutfak bıçaklarına yakıştırıyorum. Kısmet olurda bitirebilirsem bunların bir boy ve iki boy daha küçüklerini yapıyorum, gene zeytin kabza. :2up

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #36 : 15 Nisan 2020, 16:34:17 »

Ooo taze babacım, nasılsın? :)) Çocuk büyümüştür gerçi ama hala aklımızdaki taze babasın abi. Umarım iyisindir, uzun zaman oldu görüşmeyeli.
Gitarlar evlendiğimden beri yatağın altındalar. :D Hatta sonra ben fotoğrafçılığa merak saldım, sonra onu da boşlayıp şimdi bıçak yapmaya çalışıyorum.

Çocuk 7 yaşına basacak önümüzdeki ay. Onunla beraber ben de gitarla ilginemez oldum valla. 6 yıl önce de İzmir' e yerleştim, hala buradayım. :) Seni gördüğüme sevindim.

Orkun gitarı bıraktı mı bilmem de, Seni forumda görmeyeli epeyce oldu  ;) hoşgeldin.

Sefa ustam hoşbulduk. En son telefonda konuşmuştuk katana ile ilgili, sonra sen geri dönmeyince dedim eşref saatini tutturamadık ustanın :D
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #37 : 15 Nisan 2020, 17:51:24 »
Çok başarılı çalışmalar ellerinize sağlık, tebrik ederim.

Kemal KOCA

• 23
  • Meslek: Metal işleri.
  • Yer: Tuzla/İstanbul
« Yanıtla #38 : 17 Nisan 2020, 01:12:24 »
Üstad konuyu hortlatmış gibi olacak ama, sap ile namlunun birleştiği yeri biraz daha düşük açıda yapman çok güzel olur. Bu tarz büyük bıçaklarda sap ile namlunun birleştiği yerden tutarak kullanmak gerekebiliyor. Ele acı vermemesi için daha yumuşak bir geçiş lazım. Birde namlunun en gerideki kısmını kuyruk gibi değil de daha çok bir acıyla ama oval yaparsanız daha işlevsel olur. Sebebi kesme tahtası üzerinde taze baharat ( maydonoz dereotu vs.) Keserken eli kesme ihtimali ortadan kalkar.  Namlu ve saplardaki işçilik muazzam. Kök zeytin her zaman beğendiğim bir malzeme. Emeğine sağlık.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #39 : 19 Nisan 2020, 12:45:41 »
Çok başarılı çalışmalar ellerinize sağlık, tebrik ederim.
Çok teşekkürler, sağolun.

Üstad konuyu hortlatmış gibi olacak ama, sap ile namlunun birleştiği yeri biraz daha düşük açıda yapman çok güzel olur. Bu tarz büyük bıçaklarda sap ile namlunun birleştiği yerden tutarak kullanmak gerekebiliyor. Ele acı vermemesi için daha yumuşak bir geçiş lazım. Birde namlunun en gerideki kısmını kuyruk gibi değil de daha çok bir acıyla ama oval yaparsanız daha işlevsel olur. Sebebi kesme tahtası üzerinde taze baharat ( maydonoz dereotu vs.) Keserken eli kesme ihtimali ortadan kalkar.  Namlu ve saplardaki işçilik muazzam. Kök zeytin her zaman beğendiğim bir malzeme. Emeğine sağlık.
Çok teşekkürler ustam. Tarif ettiğiniz iki yeri de canlandıramadım tam olarak kafamda. Acaba tavsiye ettiğiniz modifikasyonları çizerek göstermeniz mümkün mü?