Beğenmenize çok sevindim, yorum yapıp iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkür ederim.

Ertan abi hem bana hem bıçaklara katkın küçümsenemeyecek seviyede, tekrar tekrar teşekkürler.

çok güzel olmuş elinize sağlık bir şey sormak istiyorum kabza da parlatmak için ne kullandınız vernik mi yok sa başka bir yağ mı benim zeytinlerde bu tür bi yağlama bekliyor bende onu araştırıyorum şimdiden teşekkürler kolay gelsin
İlk önce kabzalar zımpara ile şekillendirildi. Sonra tamamen pürüzsüz hale gelene kadar elde ince zımpara yapıldı. Ben bulabildiğim 400 kuma kadar çıkabildim. Eğer siz ağaç için uygun daha yüksek kum zımpara bulabilirseniz daha da iyi sonuç alabilirsiniz. Metal için olan siyah zımparalar uygun değil, ağaç desenlerinin arasına dolup simsiyah leke oluşuyor.
Ardından dolgu vernik uygulanıp zımpara yapıldı. Bu işlem 3 kez tekrarlandı. Dolgu verniği uygulandıktan sonra zımparalanıp düz bir yüzey elde etmek için kullanılır. Böylece üzerine sürülecek parlak vernik için tamamen düz bir yüzey oluşur ve daha iyi tutunma sağlar. Ben dolgu verniğin görevini tam anlamıyla yaptığından emin olmak için 3 kez uygulayıp 3 kez zımpara yaptım. son olarak da parlak vernik sürüp kurumaya bıraktım.
Benim kullandığım vernik su bazlı değil, selülozik vernik ve solvent bazlıdır. Sağlık için %100 uygun değildir. Daha uygun olan su bazlı vernikler var ve sektör yavaş yavaş bu ürünlere yönelmektedir. Fakat bu yeni nesil ürünler selülozik yada poliuretan ürünler kadar sağlam ve parlak değiller. Ben su iticiliğe öncelik verdiğim için selülozik vernik kullandım. Yanı bu işlemi bir kez yapayım, 8-10 sene bir daha bakım yapmak zorunda kalmayayım diye düşündüm. Eğer sizin önceliğiniz bu değilse, sürekli bakım yaparım derseniz daha sağlıklı olan ürünlere yönelebilirsiniz. Hatta bu durumda su bazlı verniğe gene kadar doğal yağlar var, mesela Sefa hocanın karışım formülü var, direk ona bakabilirsiniz.