Merhabalar;
Utanarak sizlerle ilk yaptığım şef bıçaklarımı paylaşıyorum. 31/03/2017 tarihinde Evren bey AS Çelik'ten temin ettiğim N690 lama, nihayet 29 Ekim 2018 günü bıçak olarak sahiplerine teslim edildi.

Yapımında bir çok kişinin fikri ve emeği geçti. Hepsine buradan teşekkürlerimi iletiyorum. En başta Ata Knife - Ertan abi, hem fikir hem ekipman hem atölyesini benimle paylaştı. Kendisini epeyce bıktırdım ve mutfak/şef bıçağı yapmaktan korkar oldu.
Lakabı "bitmeyen bıçaklar" olan bu üçlüyü sizlerle paylaşmaya utanmamın nedeni; Hemen her gün foruma gelip yeni başlıkları kontrol ederim. İlgimi çekenlere yorum yazarım. Merak ettiklerimi sorarım. Hatta bazen gaza gelip fikir verdiğim bile olmuştur. Haddimi aşmamışımdır umarım. Arada aklıma şu soru gelir hep; Acaba benim hakkımda "kim bu herif" diye düşünen oluyor mudur? "Hiç yaptığı bir işi görmedik" , "Başlıklara yorum yazıyor ama acaba yapabildiği birşey var mı?"... diye düşünen olabilir diye çalışmalarımı paylaşmak istedim. Eksikleri, kusurları, hataları var biliyorum. O sebeple bu ilk bıçaklarım övünülecek, sergilenecek kadar güzel değiller, farkındayım. Sadece buradan öğrendiklerimle ben de bunları yapabildim diye sizlerle paylaşmak istedim. Uzun lafın kısası buradan çok şey öğrendim. Bana katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.
Modeli Emrah ustanın yaptığı "Şefim" isimli bıçaktan kopyalamaya çalıştım. Orjinali aslında budur:
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=11609.0Sap ağacı, pimler ve çeliği de birebir aynı kullanmaya çalıştım.
Çelik : N690 (Evren Atak - AS Çelik tedarik)
Pimler : Hakan Aksoy
Sap : Zeytin (Bursa/Mudanya ilçesinde zeytinliği olan bir arkadaşımdan kütük olarak aldığım ağaçları kendim kesip kurutup sap malzemesi olarak hazırladım.)
Isıl İşlem : Böhler (Sıfıraltı işlem yapıldı ve sonucu 59Hrc olarak geldi.)









Video:
https://i.imgur.com/5mUBKKI.mp4