Tüm ustalara ve forum üyesi arkadaşlara selamlar,
Kampçılık, avcılık, hayatı idame ya da son günlerin modası olan Bushcraftçılık için pek çok bıçak ve kesici alet dizaynı yapılmış. Her bir etkinlik için farklı formlarda yapılmış ve kimisi multitool olarak tabir ettikleri çok maksatlı aletlerin dizaynları ile testereler, baltalar görüyorum piyasada. Ancak , bel bıçağından sonra bana göre üzerimizde bulunması gereken bir başka alet de boyun bıçağı.
Uzun süre boyuna asılabilen bir deri kılıf içinde 6 numara karbon opinel taşıdım. Opinel malum, gayet kesici ve hoyratça kullanılabiliyor ayrıca ahşap sapından dolayı hafif, boyunda bir rahatsızlık hissettirmiyor. Ancak sert malzeme kesimlerinde yetersiz, tek elle tek hamlede kulanılamıyor.
Sonra Mora Classic 2 numara denedim. Boyunda taşımak için biraz uzun. Formundan dolayı ters taşınamıyor kılıfından kolayca sıyrılıyor.
Şimdi gelelim asıl konuya;
Kullanışlı bir boyun bıçağında sizce neler önemli ve nasıl bir dizayn öngörürsünüz? Kılıfından, boyun bağına, kabzasına kadar, belki bir takım ilave özelliklerle bir çok maksatlı alet halinde de olabilir.