Bıçak Sanatı - Forum

Vitex zımparalar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Vitex zımparalar
« : 25 Mayıs 2011, 22:20:20 »
Bu akşam forumumuza daha önce üye olmuş olan Deniz Zımpara bölge satış müdürü Yavuz Bey Alman malı Vitex zımparalardan oluşan numunelerini isteğim üzerine yolladı. Numunelerin içeriği:
2000X50 mm 'lik bant zımparalardan:
XK870 X: 36 - 80-120
KK718 X: 240 - 400 - 600
CK918 X: 400 - 800 - 1200

İlk grup tipik seramik zımparalar. Bunlar Norton Blaze bantlarına çok benzese de daha kalın bir kaplamaya sahip görünüyor ve kumaşları sanki daha kalın ve güçlü görünüyor. Ancak daha deneme şansım olmadı....

İkinci grup olan KK718X grubu X kumaş kapalı reçine alminyum oksit zımparalar. Reçine oldukça kalın. Elinize aldığınız zımparanın bu kadar ince kum zımpara olmasına inanamıyorsunuz çünkü kumaş bantın üstünde topaklar şeklinde sanki 40 kum zımpara gibi. 240 kum olanı denedim bugün bir bıçakta. Çok düzgün ve homojen bir çiziği va zımparanın, sanki "Cork" bantlar gibi talaş kaldırmak için değil daha çok son perdah işlerinde kulanılacak bir ürün. Yani ısıl işlem sonrası perdah işlerinde çok işe yarayacak bir ürün kesinlikle...

Son grup ise "Cork" bantlar. Yapısı aynı bir önce anlattığım "KK" grubu ile aynı ancak reçine çok yumuşak yapıda ve kum yumakları daha büyük. Son derece düzgün parlatırlar ve son perdahta muhteşem iş görürler.
Yarın hepsini test edeceğim, elimdeki 3M, Norton ve Klingspor ürünlerle karşılaştıracağım. Eğer hoşuma giderlerse müthiş mutlu olacağım çünkü seramik bantlarımı hep yurt dışından almak zorunda kalıyordum, bu da çok masraflı oluyordu, şimdi bu bantların fiyatlarını öğrendim ama açıklamıyayım, reklam gibi olur. Ancak ilgilenenler için web sitesi: www.denizzimpara.com
Yarın tüm ürünler için izlenimlerimi burada paylaşacağım...
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2011, 22:22:29 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
Ynt: Vitex zımparalar
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2011, 22:40:40 »
 :) seramık bantlarım bu marka performansından memnunum.  malesef cork bantlarıadapazarında  bulamadım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2011, 22:43:00 »
yahu bu firma benim evin ordaymış hergün önünden geciyormuşum görmüyormuşum  >:(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 25 Mayıs 2011, 22:44:58 »
ıyı işte cork bantları benım için sorarmısın..? ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #4 : 25 Mayıs 2011, 22:46:32 »
valla ben makinayı yapmadan hec birşey sormamm :)

yarın görüşürüm :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2011, 22:53:06 »
Vitex bentların hepsini denedim.
Seramik bantlar mükemmel, elimdeki Norton Blaze'lerden %30-40 civarı daha ucuz ve bence çok daha kaliteli. 36 kum seramik bant tam anlamıyla hayal gibi, 20 m/sn üzerindeki hızlarda sertleştirilmiş D2'yi tereyağı gibi öğütüyor. Bantın kendisi şimdiye kadar gördüğüm en ağır zımpara, bantın arkası çok kalın polyester, üstündeki aşındırıcı bol bol koyulmuş. İnanılmaz keyifli malzeme, bence ülkemizde bulabileceğimiz en kaliteli malzeme budur. Kendi adıma yüklü miktarda alım yapacağım elime para geçtiğinde. Bant birleşim yerini ara ki bulasın  :)

KK718 serisi kesinlikle sadece çelik dışı metaller ve paslanmaz balçak vs. gibi malzemeyi parlatmakta kullanabileceğimiz uzun süre dayanacak bir bant türü, ancak bıçak çeliklerinde pek işe yaramadığını düşünüyorum. Onun yerine daha geleneksel alminyum bantlar daha mantıklı....

Cork bantlar (yani CK serisi) elimdeki Klingspor cork bantlardan farklı bir malzeme ile kaplı, parlatma sırasında gri-kahve rengi bir kalıntı-boya bırakıyor, bu açıdan son perdahta kullanabilme açısından sorunlu gibi duruyor.

Sonuç olarak Seramik bant konusu benim açımdan çözülmüştür arkadaşlar  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

yvzmisir

• *
  • 3
  • Meslek: satış müdürü
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2011, 18:49:04 »
Emre bey merhabalar  XK 870 XCeramic zımparaların kırmızı boyasının altında da kum taneleri var zımparanın bittiğini düşündüğünüz anda  biraz daha baskı uygularsanız kum tanaleri kırılıp alttan yeni kumlar cıkacaktır. Yapısı gereği kırıla kırıla kendini yenilemektedir.
-KK 718 X compach zımparalarda kum serpilmesi acısında Ceramicle aynı sayılır ama sulu kullanımda ve daha fazla baskıda daha iyi sonuç verir.Bu malzeme standart AO zımparalarla aynı işi yapar fakat en az 4 - 5 kat fark göstermesi gerekir. gösteriyorda.
-CK 918 X cork zımparalarda compach zımparalarla aynı mantığa sahiptir tek farkı KK 718 X ler aşındırma yaparken CK 918 X ler de hem aşındırıp hemde CK özelliği ile parlatıyor.
- Birde size göndermeğim CK 917 C serisi cork zımparalar var  onda sadece parlatma özelliği vardır

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
  • Yer: bigadiç / balıkesir
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2011, 01:11:07 »
konu azıcık hortlatalım. :)

firma sitesinde "Yüksek performanslı Surface Conditioning Ürünler" başlığı altında değişik bir ürün var. malzemesi elyaf olabilir.

"Coarse, Medium, Very Fine, Ultra Fine" şeklinde 4 farklı griti var. (bu üründe grit ifadesi yanlış olabilir)

acaba son perdahta işe yarar mı? merak ettim doğrusu...

not: ürün bant zımpara üretimi de var  :2up
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2011, 01:13:53 Gönderen: salih başpınar »
"İnsanı sevdiren huyudur bıçağı sevdiren suyudur." :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2011, 21:18:18 »
o malzemelerden almadım ama bir ara almayı planlıyorum fiyat olarak biraz bana göre pahallı yanlış hatırlamıyorsam 25 tl adet fiyatları vardı  şu bulaşık süngeri tarzında olan zımparalar  mop olarak iş gören bir malzeme kesinlikle bantta iş görüyordur .

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2011, 21:24:33 »
adet 25 tl. hımm pahalıymış hakkaten. firmanın bursa da satışı varmış. bir bayi ismi verdiler. inşallah bir ara ürünlerin tamamını inceleyeceğim.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2011, 21:26:28 »
piyasadan aldığım birkaç marka üründen birazdaha kaliteli oldukları kesin ama bir 3M veya başka kaliteli markaları kulanmadım seramikleri iyi fena değil .

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #11 : 03 Kasım 2011, 22:37:18 »
Slm
Bursadaki bayilerinin ismi ve adresini yazarsanız memnun olurum
Syg

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #12 : 03 Kasım 2011, 23:24:10 »
vedat bey iyi geceler. bilgiler aşağıdadır.

işyerinin adı : EMEK TİCARET
sorumlu kişi: Yunus EMEKÇİ
adres: bıçakçılar sanayi sitesi , yüksek ihtisas hastanesinin karşısında (ankara yolunun hastaneye göre karşı tarafında) biraz içeride biryer
tel: 0532 257 72 04

not: moderatörümüz bu iletiyi reklam olarak değerlendirirse lütfen kaldırsın. (vedat bey iletiyi size özelden de gönderdim.)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2011, 03:00:53 »
Bence reklam değil malzeme tedariki ile ilgilidir...
Daha bir yıl önceye kadar işe yarar bir bant zımpara bulmak bile sorunluydu, bu tür paylaşımlarla malzemeye ulaşır olduk...

Kipmen Sanat web sitesi

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #14 : 04 Kasım 2011, 03:28:01 »
benle aynı görüşte olmana sevindim emre ustacığım. dediğiniz gibi eğer paylaşşımlarımız olmasa gerekli malzemeleri bulmak gerçekten zor.

sevgiler...