Bu akşam forumumuza daha önce üye olmuş olan Deniz Zımpara bölge satış müdürü Yavuz Bey Alman malı Vitex zımparalardan oluşan numunelerini isteğim üzerine yolladı. Numunelerin içeriği:
2000X50 mm 'lik bant zımparalardan:
XK870 X: 36 - 80-120
KK718 X: 240 - 400 - 600
CK918 X: 400 - 800 - 1200
İlk grup tipik seramik zımparalar. Bunlar Norton Blaze bantlarına çok benzese de daha kalın bir kaplamaya sahip görünüyor ve kumaşları sanki daha kalın ve güçlü görünüyor. Ancak daha deneme şansım olmadı....
İkinci grup olan KK718X grubu X kumaş kapalı reçine alminyum oksit zımparalar. Reçine oldukça kalın. Elinize aldığınız zımparanın bu kadar ince kum zımpara olmasına inanamıyorsunuz çünkü kumaş bantın üstünde topaklar şeklinde sanki 40 kum zımpara gibi. 240 kum olanı denedim bugün bir bıçakta. Çok düzgün ve homojen bir çiziği va zımparanın, sanki "Cork" bantlar gibi talaş kaldırmak için değil daha çok son perdah işlerinde kulanılacak bir ürün. Yani ısıl işlem sonrası perdah işlerinde çok işe yarayacak bir ürün kesinlikle...
Son grup ise "Cork" bantlar. Yapısı aynı bir önce anlattığım "KK" grubu ile aynı ancak reçine çok yumuşak yapıda ve kum yumakları daha büyük. Son derece düzgün parlatırlar ve son perdahta muhteşem iş görürler.
Yarın hepsini test edeceğim, elimdeki 3M, Norton ve Klingspor ürünlerle karşılaştıracağım. Eğer hoşuma giderlerse müthiş mutlu olacağım çünkü seramik bantlarımı hep yurt dışından almak zorunda kalıyordum, bu da çok masraflı oluyordu, şimdi bu bantların fiyatlarını öğrendim ama açıklamıyayım, reklam gibi olur. Ancak ilgilenenler için web sitesi:
www.denizzimpara.comYarın tüm ürünler için izlenimlerimi burada paylaşacağım...