Bıçak Sanatı - Forum

AVCI TAKIMI

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
AVCI TAKIMI
« : 22 Kasım 2017, 12:15:43 »


      Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Av amaçlı yaptığım bıçaklarımı sizlerle paylaşmak istedim, selamlar.

   Özellikleri:

Çelik: 80 CrV2
Tam Boy: 31cm- 31.5 cm.
Namlu Boyu: 17cm- 17.5 cm.
Namlu Genişliği: 4.2 cm. - 4.05 cm.
Kalınlık: 5 mm - 5.2 mm
Ağırlık: 343 gr. - 345 gr.
Sertlik: 58 Hrc. - 58 Hrc.














Şeref Acar

  • *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2017, 12:27:38 »
Ustam eline sağlık
Herşeyiyle çok güzel bıçaklar, adam kıyıp
kullanamaz bunları. Bu parmak oyuğu
şeklini gizli sapta kullansak güzel olurmu
acaba.

Levent88

  • ***
  • 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2017, 12:44:02 »
   Soytürk usta ellerine sağlık "süper ikili" olmuş bunlar.
   Bıçakların namlusundaki şu eğimi çok beğeniyorum. Seninkilere çok yakışmış  :2up

Abdullah BAYRAM

  • ***
  • 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2017, 16:35:52 »
Yine kalite. :) Ellerine sağlık abi.

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2017, 16:50:17 »
Elinize sağlık. Kılıflarıyla, kabzalarıyla ve namnu formuyla çok estetik olmuşlar.
Özellikle üstteki iki fotoğrafta altta duranların kabzalarına hayran kaldım, mermer deseni gibi ceviz.
Kabzaları neyle sonlandırıyorsunuz? Stabilize yapıyor musunuz?

yunus_cbn

  • ***
  • 1147
  • Yer: Manisa
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2017, 17:35:30 »
👏🏽👏🏽👏🏽💯 soyturk üstadım Harika bir bütünlüğe bürünmüş Avcı kardeşler. Gerek kabza gerek namlu gerekse kılıf olarak birbirini bütünselleştirmişler. İznin ile bir şey danışmak istiyorum şu an benimde elimde yeni başladığım bir 80crv2 var 58 hrc ye getirmek icin ortalama meneviş derecesi ve zamanıni ne tavsiye edersin
Beni bu guzel havalar mahvetti

Gölge

  • ***
  • 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2017, 21:17:17 »
Ellerine sağlık ustam yine süper iş çıkarmışsın.

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #7 : 22 Kasım 2017, 21:25:22 »
Çok güzel Soyturk ustam mükemmel avcılar olmuş.
Ayrıca kiliftaki tarih damgası çok güzel olmuş

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2017, 00:31:58 »
Ustam eline sağlık
Herşeyiyle çok güzel bıçaklar, adam kıyıp
kullanamaz bunları. Bu parmak oyuğu
şeklini gizli sapta kullansak güzel olurmu
acaba.

    Teşekkür ederim Şeref kardeşim, bence parmak oyuğunun yakışmayacağı model sayısı azdır ;)


 
   Soytürk usta ellerine sağlık "süper ikili" olmuş bunlar.
   Bıçakların namlusundaki şu eğimi çok beğeniyorum. Seninkilere çok yakışmış  :2up

 
     Teşekkür ederim Levent kardeşim :)

   
Yine kalite. :) Ellerine sağlık abi.


     Teşekkür ederim :)

 
Elinize sağlık. Kılıflarıyla, kabzalarıyla ve namnu formuyla çok estetik olmuşlar.
Özellikle üstteki iki fotoğrafta altta duranların kabzalarına hayran kaldım, mermer deseni gibi ceviz.
Kabzaları neyle sonlandırıyorsunuz? Stabilize yapıyor musunuz?


     Teşekkür ederim, stabilize olunca ahşap doğal özelliğini kaybettiği için benim ilgimi çekmiyor. Ben eldeki o ahşap hissini seviyorum o sebeple de 5 yıldır cevizin sonlandırmasında denemediğim ürün kalmadı. Yine çare Sefa ustam oldu sağ olsun  :2up Artık alttan fransız yağı  yada clou'nun ahşap yağı yada schaftol alttan sürüyorum( bu arkadaşlarda schaftol kullandım )bir yada iki kat. Bu ürünler cevizin desenlerini belirginleştirmek için, suya dayanıklıkları cevizde sorun oluyordu onuda Sefa ustamın balmumlu formülü ile son katı da suya dayanıklı hale getiriyorum ve sonuç en sonunda tatmin etti beni. 20 gündür bu şekilde sonlandırıyorum kabzeleri ve sonuç MUHTEŞEM ( ceviz için ). Hatta üstün körü sürdüğüm bu yağlardan parça ahşabı bir gün boyunca dışarıda bu son yağmurlarda beklettim, ahşapta ne bir solma ne bir kararma yoktu, sanırım sonunda huzura kavuştum bu cevizi cilalama konusunda  ^-^


👏🏽👏🏽👏🏽💯 soyturk üstadım Harika bir bütünlüğe bürünmüş Avcı kardeşler. Gerek kabza gerek namlu gerekse kılıf olarak birbirini bütünselleştirmişler. İznin ile bir şey danışmak istiyorum şu an benimde elimde yeni başladığım bir 80crv2 var 58 hrc ye getirmek icin ortalama meneviş derecesi ve zamanıni ne tavsiye edersin

   Teşekkür ederim Yunus kardeşim. Ben menevişi ocak üstünde yapıyorum eski usul yani. Renk saman sarısından kırmızıya geçer gibi olduğunda alıyorum ocaktan ve suya sokuyorum. Tavsiye edilen biliyorsun karbon çeliği için en az yarım saat ve 2 kere ama ben şimdiye kadar bir kere fırında denedim menevişi ve sanırım ocağı açarken profilleride beraber koyduğum için yani ocakla beraber ısındığı için fazla derecelere çıktı( sağ olsun yine Sefa ustamın uyarısı sayesinde öğrendim ki fırınlar ısınmaya başladığında siz 250 dereceye ayarlasanız da ilk ısınırken bu derecelerin bayağı üstüne çıkıyor daha sonra istediğiniz dereceye düşüyormuş ) sertliğini beğenmedim ve tekrar su vermek zorunda kaldım. Karbonun güzelliği biliyorsun çok mülayim bir çelik o dereceyi görmesi yeterli oluyor. Son zamanlarda çift meneviş yapıyorum.


   
Ellerine sağlık ustam yine süper iş çıkarmışsın.


     Teşekkür ederim :)


   
Çok güzel Soyturk ustam mükemmel avcılar olmuş.
Ayrıca kiliftaki tarih damgası çok güzel olmuş


    Çok teşekkür ederim, bıçağın yapılış tarihinin belli olmasının anlamlı olacağını düşündüğüm için yapıyorum. Çakılarda kılıf yapmadığım için içine kazıyorum yapım tarihini  :)

Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #9 : 23 Kasım 2017, 02:04:45 »
Soytürk, öncelikle her iki bıçakta övgüye değer ve güzel olmuş, ellerine sağlık.
Bir yanlış anlaşılmaya yol açmamak için aşağıda alıntıladığım yazıya biraz açıklık getirme gereği duydum,

Sefa ustamın uyarısı sayesinde öğrendim ki fırınlar ısınmaya başladığında siz 250 dereceye ayarlasanız da ilk ısınırken bu derecelerin bayağı üstüne çıkıyor daha sonra istediğiniz dereceye düşüyormuş

Yukarıda kastettiğimiz mutfak tipi fırınlardı, hani şu basit termostatlı pasta börek fırınları. Bu tip fırınlarda gerçekten de siz 200 dereceye ayarladığınızda termostat tam 200 dereceyi gördüğünde devreden gelen akımı kesiyor, akım kesildikten sonra da rezistans  kendi sıcaklığıyla ortam sıcaklığını bir süre daha yükseltmeye devam ediyor ve siz aslında 200 derecenin üzerine çıkmış oluyorsunuz. Bu nedenle zaten pasta börek tarifi verenler "önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında" diyor. Oysa ısıl işlem fırınlarında PID ve SSR ikilisi bu işlemi kendisi hallediyor, PID kontrollü fırınlarda eğer PID önceden ayarlanmışsa, örneğin siz 200 dereceye ayarladığınızda daha 200 dereceye gelmeden rezistanslara gönderilen akım kesik kesik gönderilmeye başlanıyor ve tam 200 dereceye geldiğinde akımı kesiyor, bu fırınlar iyi ayarlanmışsa bu tür ısı salınımları olmuyor yani.

Aytunç Ayper(itunch)

  • ***
  • 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #10 : 23 Kasım 2017, 11:16:08 »
Elinize sağlık Soytürk ustam, çok güzel olmuşlar.

Bizler yani bu işi hobi olarak yapan bıçak sevdalıları, kendi ortamımızda bir PID kontrollü herhangi bir fırına olmayanlar bu meneviş sorununu nasıl çözer. Herkesin evinde bir pasta börek fırını vardır mutlaka. Bu fırını kullanırken nelere dikkat etmemiz gerekir yada işlem sürecinin basamakları nelerdir? Konu açılmışken aklıma geldi. Sabit bir başlık altında konuşulması yada açıklık getirilmesi daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Saygılar...
Aytunç Ayper (itunch)

Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #11 : 23 Kasım 2017, 12:21:01 »
Elinize sağlık Soytürk ustam, çok güzel olmuşlar.

Bizler yani bu işi hobi olarak yapan bıçak sevdalıları, kendi ortamımızda bir PID kontrollü herhangi bir fırına olmayanlar bu meneviş sorununu nasıl çözer. Herkesin evinde bir pasta börek fırını vardır mutlaka. Bu fırını kullanırken nelere dikkat etmemiz gerekir yada işlem sürecinin basamakları nelerdir? Konu açılmışken aklıma geldi. Sabit bir başlık altında konuşulması yada açıklık getirilmesi daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Saygılar...
Evdeki fırınları kullanmak isteyen arkadaşlar için önerim, fırını istediğiniz sıcaklığa ayarlayın ve termostatın devreye girmeye başlamasından sonra bıçağı fırına koyun. İdeal olmasa bile ideale en yakın sonuç bu şekilde alınıyor.

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #12 : 23 Kasım 2017, 17:04:01 »

Elinize sağlık. Kılıflarıyla, kabzalarıyla ve namnu formuyla çok estetik olmuşlar.
Özellikle üstteki iki fotoğrafta altta duranların kabzalarına hayran kaldım, mermer deseni gibi ceviz.
Kabzaları neyle sonlandırıyorsunuz? Stabilize yapıyor musunuz?


     Teşekkür ederim, stabilize olunca ahşap doğal özelliğini kaybettiği için benim ilgimi çekmiyor. Ben eldeki o ahşap hissini seviyorum o sebeple de 5 yıldır cevizin sonlandırmasında denemediğim ürün kalmadı. Yine çare Sefa ustam oldu sağ olsun  :2up Artık alttan fransız yağı  yada clou'nun ahşap yağı yada schaftol alttan sürüyorum( bu arkadaşlarda schaftol kullandım )bir yada iki kat. Bu ürünler cevizin desenlerini belirginleştirmek için, suya dayanıklıkları cevizde sorun oluyordu onuda Sefa ustamın balmumlu formülü ile son katı da suya dayanıklı hale getiriyorum ve sonuç en sonunda tatmin etti beni. 20 gündür bu şekilde sonlandırıyorum kabzeleri ve sonuç MUHTEŞEM ( ceviz için ). Hatta üstün körü sürdüğüm bu yağlardan parça ahşabı bir gün boyunca dışarıda bu son yağmurlarda beklettim, ahşapta ne bir solma ne bir kararma yoktu, sanırım sonunda huzura kavuştum bu cevizi cilalama konusunda  ^-^


Bilgilendime için teşekkür ederim ustam. Yanlız internette bir SCHAFTOL araması yaptım, neler çıktı:  :D



Siz tam olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz? Bahsettiğiniz Sefa hocanın formülünün bir linki var mı acaba? Teşekkürler...

yunus_cbn

  • ***
  • 1147
  • Yer: Manisa
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #13 : 23 Kasım 2017, 17:58:07 »
Değerli bilgilendirmeniz icin teşekkür ederim soyturk abi ve Sefa hocam bu mutfak tipi fırın hakkındaki bilgi benim için cok cok yararlı oldu  :2up
Beni bu guzel havalar mahvetti

Temur.akin

  • ***
  • 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #14 : 23 Kasım 2017, 18:57:23 »
Soytürk Ustam,

Eline sağlık, çok güzel olmuşlar. Kabzadaki kök cevizlerin hareleride çok güzel. İşin gücün rast gitsin.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Kadir...

  • ***
  • 1102
  • Yer: Balıkesir
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #15 : 23 Kasım 2017, 19:24:09 »
Eline emeğine sağlık ustam

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #16 : 24 Kasım 2017, 01:35:01 »
Soytürk, öncelikle her iki bıçakta övgüye değer ve güzel olmuş, ellerine sağlık.
Bir yanlış anlaşılmaya yol açmamak için aşağıda alıntıladığım yazıya biraz açıklık getirme gereği duydum,

Sefa ustamın uyarısı sayesinde öğrendim ki fırınlar ısınmaya başladığında siz 250 dereceye ayarlasanız da ilk ısınırken bu derecelerin bayağı üstüne çıkıyor daha sonra istediğiniz dereceye düşüyormuş

Yukarıda kastettiğimiz mutfak tipi fırınlardı, hani şu basit termostatlı pasta börek fırınları. Bu tip fırınlarda gerçekten de siz 200 dereceye ayarladığınızda termostat tam 200 dereceyi gördüğünde devreden gelen akımı kesiyor, akım kesildikten sonra da rezistans  kendi sıcaklığıyla ortam sıcaklığını bir süre daha yükseltmeye devam ediyor ve siz aslında 200 derecenin üzerine çıkmış oluyorsunuz. Bu nedenle zaten pasta börek tarifi verenler "önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında" diyor. Oysa ısıl işlem fırınlarında PID ve SSR ikilisi bu işlemi kendisi hallediyor, PID kontrollü fırınlarda eğer PID önceden ayarlanmışsa, örneğin siz 200 dereceye ayarladığınızda daha 200 dereceye gelmeden rezistanslara gönderilen akım kesik kesik gönderilmeye başlanıyor ve tam 200 dereceye geldiğinde akımı kesiyor, bu fırınlar iyi ayarlanmışsa bu tür ısı salınımları olmuyor yani.


    Pardon ustam eksik bilgi olmuş, mutfaktaki fırınlar demeyi unutmuşum...


 

Elinize sağlık. Kılıflarıyla, kabzalarıyla ve namnu formuyla çok estetik olmuşlar.
Özellikle üstteki iki fotoğrafta altta duranların kabzalarına hayran kaldım, mermer deseni gibi ceviz.
Kabzaları neyle sonlandırıyorsunuz? Stabilize yapıyor musunuz?


     Teşekkür ederim, stabilize olunca ahşap doğal özelliğini kaybettiği için benim ilgimi çekmiyor. Ben eldeki o ahşap hissini seviyorum o sebeple de 5 yıldır cevizin sonlandırmasında denemediğim ürün kalmadı. Yine çare Sefa ustam oldu sağ olsun  :2up Artık alttan fransız yağı  yada clou'nun ahşap yağı yada schaftol alttan sürüyorum( bu arkadaşlarda schaftol kullandım )bir yada iki kat. Bu ürünler cevizin desenlerini belirginleştirmek için, suya dayanıklıkları cevizde sorun oluyordu onuda Sefa ustamın balmumlu formülü ile son katı da suya dayanıklı hale getiriyorum ve sonuç en sonunda tatmin etti beni. 20 gündür bu şekilde sonlandırıyorum kabzeleri ve sonuç MUHTEŞEM ( ceviz için ). Hatta üstün körü sürdüğüm bu yağlardan parça ahşabı bir gün boyunca dışarıda bu son yağmurlarda beklettim, ahşapta ne bir solma ne bir kararma yoktu, sanırım sonunda huzura kavuştum bu cevizi cilalama konusunda  ^-^


Bilgilendime için teşekkür ederim ustam. Yanlız internette bir SCHAFTOL araması yaptım, neler çıktı:  :D



Siz tam olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz? Bahsettiğiniz Sefa hocanın formülünün bir linki var mı acaba? Teşekkürler...


     Bende natural olanı ve koyu kahvesi var ama sadece schaftol e takılmayın clou'nun ahşap yağı da çok güzel sonuç veriyor bu yağların amacı hareleri belirginleştirmek, daha sonra suya karşı olan dayanımı Sefa ustamın balmumlu formülü sağlıyor. Direk balmumlu formülü kullandığımızda cevizde kararma oluyor ama alttan bu yağları sürüp üste de formülü uygulayınca çok güzel oluyor. Sefa ustamın formülü 1 ölçek balmumu, 1 ölçek zeytinyağı bir ölçekte çam terebentin. Ben ilk önce zeytinyağı ile terebentini karıştırıyorum. Daha sonra kaynattığım balmumunu üstüne ilave ediyorum ve karıştırark tekrar ocak üstünde ısıtmaya devam ediyorum ki karışım iyice birbirne girsin. Tabi bu iş içinde metal kaplarda yapmak lazım formülü. Ben ufak boy plastik kapaklı konserve kutularını kullanıyorum. Karışım donduktan sonra çok sert olursa tekrar ısıtıp zeytinyağı oranını artırabilirsiniz. Ben krem kıvamını seviyorum o kıvamı yakalamak içinde zeytinyağı oranını biraz daha fazla tutuyorum. Bu formül kılıflarda da çok güzel sonuç veriyor hem parlatıyor hemde suya dayanıklı hale geitiryor.


Soytürk Ustam,

Eline sağlık, çok güzel olmuşlar. Kabzadaki kök cevizlerin hareleride çok güzel. İşin gücün rast gitsin.

Saygılarımla,


    Teşekkür ederim, Allah razı olsun cümlemizin işi gücü rast gitsin İnşallah :)

 
Eline emeğine sağlık ustam


     Çok teşekkür ederim :)

Ertan1979

  • ***
  • 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #17 : 24 Kasım 2017, 13:18:10 »
Harika kardeşler olmuş :2up ustam gördüğüm en güzel avcılar , içimdeki şevki uyandırdılar elinize sağlık  :2up

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: AVCI TAKIMI
« Yanıtla #18 : 24 Kasım 2017, 21:30:13 »
Harika kardeşler olmuş :2up ustam gördüğüm en güzel avcılar , içimdeki şevki uyandırdılar elinize sağlık  :2up


    Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :)